Inlägg från: Microkaka |Visa alla inlägg
  • Microkaka

    Galen?

    Har precis varit hos min guldsmed med alla mina ideèr om hur min morgongåva och vigselring ska se ut. Och jag VET att jag kommer bli supernöjd... Men enda sen jag fick min förlovningsring som min blivande man val helt själv så har jag lite hatat den. Aldrig riktigt lärt mig att älska den så att säga. Funderat och funderat om man ska göra om den, var som sagt och guldsmeden och ha sa nästan på en gång att min förlovningsring kommer inte vara snygg till vigselringen och morgongåvan att de är bättre dom smälter ner den och gör om de (behåller vitgulden och jag får tillbaka diamanten) men nu när den är inlämnad och handpenningen på 11 tusen är lagd för mina tre helt nya ringar börjar jag ångrar mig !!!??? min blivande man vet inte om att jag lämna in den för nedsmältning.

    Men frågan är inte om jag gör rätt ändå? Ska bara gifta mig en gång och de är med min blivande och jag ska ju behöva titta på den varje dag i resten av mitt liv. Och om jag aldrig fattat tycke för den (haft den i snart ett år) kommer ja någonsin göra det?

    Är de någon annan som vart i samma sits? Hur kände ni? Jag tror att mina tre nya ringar kommer bli helt perfekta och väldigt unika men nu när jag sitter med ett tomt finger blir jag nervös gör jag rätt? förlåt om texten är snurrig :S

  • Svar på tråden Galen?
  • Microkaka

    Han tog sig ju verkligen tid att hitta den då vi var i Laos, så vet att han har lagt ner tid och enrgi på den men sa väl redan från början att den inte kändes inte som mig, men den var ju från HAN. Vill inte sitta och skylla på han men han vet vad för typ smak och stil jag har och ändå valde han något som inte kunde vart längre ifrån MIG. Det blev ju iaf vitguld, dock trodde min guldsmed att vi blivit lurade att de inte var 100 äkta så att säga.

    Klart att den har ett känslomässigt band till mig, för HAN har gett mig den men har aldrig direkt tyckt om de. Känns mer som jag började tycka om den nu när de är inlämnad. Nedsmältning av den sker först om 2 veckor så har tid att ångra mig. men jag vet att den inte skulle passa till några andra ringar då den är väldigt speciell såg nästan hemmasnickrad ut med et stor konstigt slipad vit diamant. 

    Ska tala med han, det dumma är att jag snart går på mitt 24 timmars pass och han slutar när jag ska åka till jobbet. Borde ha ringt han ifrån smeden. Känns lite jobbigt förvisso ska han göra om sin förlovningsring lite men inte byta helt skepnad som jag nu gör.

    Men hur säger man på ett snällt sätt att man inte gillade ringen, eller att den inte känns som mig? vet inte om han förstår att den ska sitta där hela livet och man ska trivas med den. Kan ju tilllägga att jag är tjejen som spenderar tusen tals kr på smycken och knappt inget på kläder.

  • Microkaka

    Tack för ditt svar :) Fick ungf 8500kr för den och får behålla diamanten som jag tänkt göra till ett nytt smycke. Jag känner min guldsmed och han har LOVAT att ta guldet från min gamla till den nya så på ett sätt behåller jag ju ringen. Men ska försöka tala med han så fort jag kan efter jobbet.

  • Microkaka

    Jag tänker ju eftersom jag inte lärt mig att älska den på snart 1 år kommer jag nog aldrig göra de och den kommer ju finnas med ändå. Tack för ditt svar och önskar dig lycka till på bröllopsdagen som jag såg snart ägde rum.

Svar på tråden Galen?