Inlägg från: Fia88 |Visa alla inlägg
  • Fia88

    Bröllop vintern 2014/2015

    VinterBrud2015 skrev 2014-06-23 11:52:49 följande:

    Va fina de blev Fia88! Roligt att ni blev nöjda :)

    Vi är precis hemkomna från Kenya (fantastisk resa!) så nu är jag helt frånkopplad när det gäller bröllopet känner jag. Men det tar väl inte så lång tid innan man har huvudet fullt av det igen. Steg ett blir väl att ta tag i musikfrågan igen, mailade en sångerska innan vi åkte men har inte fått något svar så får väl set om vi får fortsätta letandet.


    Åh vad roligt!
    Hur var Kenya??
    Tråkigt att personen ni mailat inte hört av sig.
    Jag jobbar inom servicebranschen så har supersvårt för folk som inte kommunicerar.
    Hoppas ni får svar snart
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-06-23 13:42:47 följande:
    Kenyaresan var utmärkt. Massa spännande upplevelser som vi kommer minnas länge :) Både intressant att se landet och kulturen och alla fantastiska djur på safarin och sen var det förstås en extra bonus att få några härliga lata dagar på slutet. Inte lika kul att komma hem till 11 grader och mulet :P

    Ja jag håller med, jättedrygt när man inte får något svar alls. Bättre då att få ett kort avböjande svar än att inte veta något alls. Framför allt konstigt när det gäller företag och personer som livnär sig på att folk beställer deras tjänster, borde ju vara i deras intresse att svara.
    Vad härligt det låter!
    Kunde du pricka av alla i Big Five? :P


  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-06-24 08:11:09 följande:
    Det var det! Japp, vi fick se alla :) Leoparden var lurig att hitta så det såg vi bara en men de andra fick vi se desto fler av. Sen var det den tid på året då djuren vandrar upp från tanzania till kenya så det var häftigt att få se förflyttningen, stor horder av gnuer och zebror och så. Ni har mycket att se fram emot i Sydafrika!
    Låter fantastiskt!! Kanske inte alla djur som tycker om kameror ;)
    Fästmannen har redan börjat kolla om han har all kamerutrustning som behövs.

    Idag är jag så död. Har fått en PT i tidig bröllopspresent av vänner och hade min 3e träff med honom igår. Så nu har jag fått kost & träningsprogram så ska vi ses om 3 veckor igen. Vill inte röra på mig idag men man måste...
    Det är ett ganska gott tecken att jag har gått ner 2 kilo på en vecka.
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-06-24 09:45:47 följande:
    Det gör han rätt i! Vi köpte ett nytt objektiv till vår kamera innan resan men är ändå inte riktigt nöjda med bilderna. Min bror hade dock en vassare kamera med sig så tror hans bilder kommer vara bättre :)

    Hehe oj ja en PT är nog inte att leka med :) Va snällt av dina vänner och va bra att du har kommit igång så här långt i förväg! Då har du ju jättebra möjligheter att nå dina mål på ett hälsosamt sätt och inte i panik som en del andra, tror det är mycket bättre om man ska lyckas hålla formen i framtiden.
    Det är supersvårt med bilder, jag kör point&click versionen. Fästmannen suckade när jag köpte min kamera för jag valde baserat på färg istället för vad den gjorde. :P

    Båda mina vänner tränar väldigt mycket själva och tävlar i Brasiliansk Jujutsu, eller hur det stavas.
    Min PT är en vän till dem som ska hjälpa mig.
    Det är inte speciellt stora förändringar i kosten jag gjort, bra att skippa godis, läsk, bröd och pasta har gjort stor skillnad.
    Lite tidspress har jag då jag måste beställa min klänning i Oktober men den är human gentemot att svälta mig själv sista månaden.

  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-07-09 10:35:18 följande:

    Äntligen svarade musikern vi har skrivit till om musik till vigseln! Hon var tillgänglig vårt datum och priset kändes inte hutlöst så nu har jag skickat över vilka låtar vi vill ha och sitter här och håller tummarna för att hon ska vara okej med dem :)


    Hej,

    Vad roligt att du äntligen fått svar!
    Håller tummarna för att hon säger OK på sångerna.
    Vilka vill du ha? :)
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-07-10 08:13:07 följande:
    Vi skulle vilja ha Depeche Mode - Somebody och Anna Ternheim - What have I done men det är ju kanske inte så vanliga låtar och åtminstone den senare måste anpassas lite för att spelas på bara piano. Vet inte om det är så att vi kommer behöva försöka fixa fram pianonoterna för då kan det blir svårt.
    Sen vill vi gärna att hon ska spela in- och utgångsmusik på piano också. Till ingångsmusik vill vi gärna ha något av Yann Tiersen från Amelie från Montmartre men det är ganska knepiga stycken så vet inte om hon är bekväm med det.
    Vad fina!
    Vi får hoppas att hon svarar. Då det är en del tid kvar kanske hon är OK med att träna på de styckena ni vill ha. :)
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-08-04 11:00:24 följande:
    Efter lite semestrar och så har vi nu fått svar att hon gillar våra låtval och tror att hon kommer kunna göra dem rättvisa, weeii!! :) Nu ska vi bara klura på vad vi vill ha för utgångsmusik. Så skönt att kunna bocka av en till punkt på listan :)

    Hur går det för er, har ni planerat nåt mer i det fina sommarvädret?

     
    Vi har delat ut våra inbjudningar, när jag äntligen fick hem dem ville jag inte vänta.
    Just nu väntar vi på att vår reseplanerare ska återkomma från semester så att vi kan boka smekmånaden och även att restaurangchefen ska komma tillbaka så att vi kan börja spika menyn :)
  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-08-06 08:44:11 följande:
    Va roligt att få iväg inbjudningar! Det har vi inte ens börjat med än men blir väl att ta tag i nu i september. 
    Ja vi ska också ta kontakt med vår lokal och åka dit i början på hösten igen för att spika lite mer detaljer än när vi bokade i våras, då pratade vi bara väldigt generellt, så det ska bli spännande! Tror det kommer va roligt under hösten att se dagen falla på plats mer och mer :)

    Precis!
    Jag känner att vi hade sån himla tur att vi bokade när vi gjorde, bara 3 veckor senare när jag träffade restaurangchefen igen hade hon fått ytterligare 2 förfrågningar för samma helg som vi bokade.
    Jag har kommit på mig själv med att fastna på smådetaljer som ännu inte är viktiga.
     Men det kan nog ha att göra med att jag har lite mycket i huvudet nu, med 2 kurser plus jobb & planering

  • Fia88
    VinterBrud2015 skrev 2014-08-07 08:04:17 följande:
    Jo det är lätt att snöa in på detaljer, finns så himla mycket man kan fundera över, inte behöver ;) fast för mig tycker jag det släpper ganska fort igen, hade en dag för ett par veckor sen när jag var helt besatt av bordsdekorationer, vilket jag egentligen inte alls tänkt lägga ner så mycket energi på, men efter en natts sömn så hade jag lite distans igen :P

    Ojdå, skönt att ni kom först! :) Vi kommer inte utnyttja alla lokalerna de har på slottet för vårt bröllop så vi får väl se nu när vi ska dit om det är någon annan som har bokat de vi inte ska ha. Gör inte oss så mycket om det är en fest till samtidigt, eftersom vi bokade först så sa restaurangchefen att kommande bokningar får rätta sig efter oss och vårt schema så ingenting krockar.
    Jag brukar fastna i detaljtänk på tåget om jag sitter för länge på Pinterest :P

    Det är ju alltid trevligt att vara först. :)
    Herrgårn vi ska vara på har en till stor lokal som möjligen skulle kunna hyras ut samtidigt men där beror det på vad de andra paren sökte.
    Vad jag vet har ingen annan bokat den samtidigt som vi, tror att ägarna kan ha sagt nej pga att de inte har personal nog att underhålla 2 fester samtidigt.

  • Fia88
    AkJ skrev 2014-08-25 22:20:41 följande:

    Hur går det för er alla?

    Vi hade en kämpig vecka förra veckan: en av musikerna hoppade av + det fanns inga noter till ett musikstycke + hår/smink hoppade av och ersättaren var inte något som funkade. 

    Men, denna vecka: musikern är på igen + vi hittade noter + anlitat mycket bättre och billigare hår/smink. Och så har sambon hittat alla sina kläder, hämtas i nutik imorgon!

    Annars printar vi för fullt, inbjudan ska skickas till helgen/på måndag!


    Oj vilken berg-ochdalbana för er!
    Skönt att det har löst sig till det bättre. :)

    Vi har precis fått hem ca 70st vinkorkar, som min mor samlat på sig, som vi nu ska göra om till placeringskortshållare. Vårt bröllop blir svensk/franskt då vi älskar frankrike så det blir en fin detalj.
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015