• Äldre 24 Apr 11:04
    110924 visningar
    320 svar
    320
    110924

    Bröllop vintern 2014/2015

    Hej!

    Tänkte att det vore roligt att höra från er andra som planerar bröllop till vintern! :)

    När gifter ni er? Vad har ni för planer? Hur långt har ni kommit? Och alla andra funderingar..

    Så kan vi hjälpas åt lite med alla problem som vi garanterat kommer att springa på ;)

  • Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015
  • Äldre 12 May 12:53
    #31
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-12 08:38:26 följande:
    Jo äldre pälsar har ju en tendens att vara väldigt stora i modellen, testade en av mormors men den var som ett tält, inte så kul :P

    Låter som en snygg klädsel till din karl :) Uppklätt men ändå lite avslappnat sådär. Är han inne på det själv också?

    Min blivande tänker sig en kostym i något lite grövre material, kanske inte så grovt som tweed men lite åt det hållet, lite struktur. Och sen skorta, väst och kravatt.
    Han är inne på att inte ha svart. Modell på det hela pendlar han emellan och även färg, material osv. Han pendlar även mellan att hyra och köpa med. Han är nästan veligare än mig haha och vad jag märkt brukar det vara oss, bruden, som har svårast med vad vi ska ha på oss. Han vet ivarjefall att han inte vill ha ljusgrått, för det är vi inne på att marskalken ska ha (vi tänker oss att marskalk och tärna ska ha gråa kläder som lyses upp med nån smaragdgrön detalj. Tex slips och sockar på honom och smycke och skor på henne) men han funderar åt det mörkare hållet. 

    Det här med klädkod, vi tänkte skriva kavaj för herra och klänning för damer (har själv varit på tillställningar där det diskuterats hur man som kvinna ska klä sig då det sägs lite olika från olika håll osv). Vi tänkte vara lite pedagogiska i den saken ;)
  • Äldre 12 May 14:53
    #32
    EochA skrev 2014-05-12 12:53:59 följande:
    Han är inne på att inte ha svart. Modell på det hela pendlar han emellan och även färg, material osv. Han pendlar även mellan att hyra och köpa med. Han är nästan veligare än mig haha och vad jag märkt brukar det vara oss, bruden, som har svårast med vad vi ska ha på oss. Han vet ivarjefall att han inte vill ha ljusgrått, för det är vi inne på att marskalken ska ha (vi tänker oss att marskalk och tärna ska ha gråa kläder som lyses upp med nån smaragdgrön detalj. Tex slips och sockar på honom och smycke och skor på henne) men han funderar åt det mörkare hållet. 

    Det här med klädkod, vi tänkte skriva kavaj för herra och klänning för damer (har själv varit på tillställningar där det diskuterats hur man som kvinna ska klä sig då det sägs lite olika från olika håll osv). Vi tänkte vara lite pedagogiska i den saken ;)
    Nej min blivande vill inte heller ha svart utan det blir nog brunt eller grått och på detaljerna tror jag det landar på mörkrött, mörklila eller orange. Vad tärna och marsalk ska ha för kläder har vi inte pratat så mycket om, tänker att de får välja själva så länge det inte är något som skär sig totalt med oss

    Ljusgrått och grönt låter som en snygg kombo :)

    Ja det är svårt med klädkod för det finns så många olika uppfattningar om vad de innebär, en omskrivning som ni funderar på låter som en bra idé.
    Jag vill t.ex. inte på något sätt förbjuda de kvinnliga gästerna att ha långklänning bara för att vi väljer klädkod kavaj. Och jag tror att ganska många av våra manliga gäster kommer tolka klädkod kavaj som kavaj och udda byxor istället för hel kostym. Egentligen spelar det oss mindre roll vad gästerna har på sig utan vi vill bara att de som velar ska känna att det finns nån nivå att utgå uifrån och för de som vill avvika från klädkoden den så är det helt ok.
  • Äldre 12 May 16:49
    #33
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-12 08:57:50 följande:
    Låter som vi tänkt väldigt lika. Jag skulle inte hinna njuta av bröllopsdagen alls om vi skulle fixa med mat och sånt själva, skulle vara alldeles för stressad och orolig, så därför valde vi att betala lite extra för att få en helhetslösning.

    Jag tror vi kommer sätta klädkod Kavaj. Vi är ute efter en mer avslappnad stämning och tror våra gäster kommer trivas bäst i den klädkoden. Eftersom min blivande kommer välja att ha brun/grå kostym skulle det ändå inte vara naturligt att sätta en finare klädkod. Vad har ni tänkt?

    Loveyourdress verkar som en jättebra tjänst, fina klänningar och bra pris. Har du redan fått klänningen eller när beräknas den komma?
    Vi har funderat på Mörk Kostym för att matcha festlokalen som är en gammal herrgård. Min syster som är min tärna kommer ha långklänning och även min närmaste familj. Övriga kvinnliga gäster kommer nog välja mellan en långklänning eller cocktail klänning.

    Jag har inte beställt min klänning ännu men det är mest för att jag hoppas slanka ner mig ytterligare lite till innan måtten tas.
    Hon rekommenderar att jag beställer i sept-okt för att ha tid för eventuella justeringar.
    Jennie är så supergullig. Hon hade en annan kund som hade beställt samma modell så när den var klar fick jag komma och se den. Första gången jag var och provade hos henne så var min modell såld.

  • Äldre 12 May 18:31
    #34

    Ja det är svårt det här med klädkoder. Vi är nöjda sålänge folk inte kommer i jeans. Skulle någon kvinna komma i kostymbyxor skulle vi inte bry oss utan vi vill mer få fram en festkänsla. Om kvinnar har lång eller kort klänning spelar heller ingen roll. 

    Att vi pratat om vad för sorts kläder de ska ha är dels för att när vi ser foton på andra par tycker min sambo att det ser så tråkigt ut att man knappt ser vem som är brudgummen. Och han här rätt (alla ser jättefina ut och jag är säker på att de som var på bröllopen definitivt visste skillnad) varför ska inte han få sticka ut lite. 

    Brunt är snyggt på män. Riktigt snyggt. Tyvärr har vi inte hittat nåt i den lite billigare klassen (både kavaj och byxa) under ca 10.000 och så mycket vill han inte lägga på kläderna. För det tillkommer ju skjorta, skärp (han vill ha ett lite roligare vanligt och inte ett sådant där glansigt), slips/fluga (han har inte bestämt sig där), skor, sockar och underkläder i allmänhet och så lite attiraljer som corsage i knapphålet. Kanske en näsduk. Manchettknappar osv. Han funderar även på att ha väst så att det ser lite roligare ut om han tar av sig kavajen längre fram på småtimmarna. Där är han inne på en rutig med grönt i, om vi nu antingen hittar tyg eller en som passar. Det är massa som ska passa ihop. 

    Vi tänkte göra en liten rolig grej med att brudgum och marskalk har smaragdgröna sockar i svarta skor och så har jag och tärnan smaragdgröna skor. Hon vill ha platta och jag vill ha med lite klack. Hitta en sådan sak är inte heller lätt haha. 


  • Äldre 13 May 08:35
    #35

    Får se hur vi gör med formuleringen av klädkod, tänker att vi nog skriver Kavaj i inbjudan och sedan att vi på vår hemsida utvecklar det hela lite så gästerna förstår att det inte är något strikt krav. Tror i för sig att de flesta av våra gäster kommer våga fråga om de tvekar kring något men man vet aldrig.

    @Fia 88: Låter jätteskönt att både ha bestämt modell och veta när du senast behöver beställa. Kul med så bra service! Känns annars som en del butiker har rykte om sig att inte vara så trevliga. På lördag ska jag och två vänner, min tärna och toastmadame, besöka några brudbutiker i sthlm så får väl se hur det går :) Är mest ute efter att testa olika modeller och vet inte om säljarna kan bli 

    @EochA: Håller med om att man vill att även brudgummen ska få sticka ut. I vårt fall försöker jag anpassa mig till hans klädsel istället för tvärtom, det är ju han som vet vad han vill ha och jag tror han kommer va så snygg i det. Marsalken kommer antagligen ha "vanlig"svart kostym precis som majoriteten av gästerna så i vårt fall tror jag det kommer vara tydlig vem som är brudgum.
    Oj va dyrt det lät. Vet att vi kollade på brun kostym på sutopia.se och där kom man undan med 4-5000kr ungefär. Men man ska absolut inte underskatta vad brudgummens klädsel kostar, blir ju som du skriver lika många delar att tänka på som för bruden, om inte fler :P

    Hehe jag tror det kommer bli jättetufft med det smaragdgröna, kul idé! Men ja det är ju jättesvårt när man letar efter något i en specifik färg. Tycker alltid att det är när man vet precis vad man vill ha som det är som svårast att hitta.

  • Äldre 13 May 10:01
    #36
    Johanne skrev 2014-05-11 19:05:11 följande:
    Skönt med all inclusive! Minskar ju stressnivån jättemycket! Har ni bestämt att göra nånting själva? Typ inbjudningskort å så?

    Blir nyfiken på klänningen! Bild? :)

    Vi ska troligen ha klädkod mörk kostym. Eller kavaj.... Inte spikat än! Ni då?
    Hej Johanne,

    Ledsen för det lite sena svaret, det blir så många trådar att hålla reda på här :)

    Att göra saker själva.... Nja jag är nog det mest opyssliga som går i ett par skor. Så mycket kommer att beställas. vi gjorde våra Save-the-date kort men det var mycket enkelt. Min fästman är hobbyfotograf och hade tagit världens sötaste bild av vår katt i en silverfärgad fluga. Sedan beställde vi via vistaprint kort med text på baksidan.
    En väns syster är eventdesigner m.m. så hon ska skapa vra inbjudningskort baserat på våra idéer.

    Jag har ingen bild på mig själv i klänningen då den inte beställs förrrän i september men här kommer länken till "min" klänning.
    www.loveyourdress.se/index.php/projects/item/98-fuchia-brudklanning

    Vi kommer ha mörk kostym, då vi tycker att det matchar vår festlokal som är en gammal herrgård. Min fästman står mellan att ha frack eller en tea coat på sig så då blir mörk kostym ett steg under som etiketten rekommenderar :)
  • Äldre 13 May 10:08
    #37

    @ Vinterbrud2015
    Åh vad roligt att prova klänningar. Jag gick runt med min syster och min svärmor. Ska ni gåt till Lilly på Birger Jarlsgatan? Deras personal var supertrevlig och man kände inget krav på sig att handla. Hade jag inte blivit störtkär i min Fuchia klänning så fanns det en på Lilly som jag tyckte väldigt mycket om också. Min svärmor tycker bäst om Lilly-klänningen så det är blandade åsikter.
    Jennie på loveyourdress har ingen butik utan provning och försäljning sker utifrån hennes eget vardagsrum, vilket för en aningen självkritisk person som jag är perfekt.
    Hoppas du får en fantastisk dag!

  • Äldre 13 May 11:04
    #38
    Fia88 skrev 2014-05-13 10:08:11 följande:

    @ Vinterbrud2015
    Åh vad roligt att prova klänningar. Jag gick runt med min syster och min svärmor. Ska ni gåt till Lilly på Birger Jarlsgatan? Deras personal var supertrevlig och man kände inget krav på sig att handla. Hade jag inte blivit störtkär i min Fuchia klänning så fanns det en på Lilly som jag tyckte väldigt mycket om också. Min svärmor tycker bäst om Lilly-klänningen så det är blandade åsikter.
    Jennie på loveyourdress har ingen butik utan provning och försäljning sker utifrån hennes eget vardagsrum, vilket för en aningen självkritisk person som jag är perfekt.
    Hoppas du får en fantastisk dag!


    Hade planerat att gå till butikerna på hornsgatan, ligger ju ganska många där, men börjar vela nu om att kanske bara ta någon där och sen milagro och lilly nu när jag fått höra bra om dem. Var det mycket folk när du var på Lilly? Tror du man måste boka tid för att ha chans att få nån hjälp en lördag?
    Ja måste vara skönt med privat visning sådär hemma hos någon, då vet man verkligen att man får hjälp. Om jag bestämmer mig för en klänning i den stilen ska jag nog kontakta henne också :)
    Oh nu blev jag nästan nervös :P
  • Äldre 13 May 12:16
    #39
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-13 11:04:16 följande:
    Hade planerat att gå till butikerna på hornsgatan, ligger ju ganska många där, men börjar vela nu om att kanske bara ta någon där och sen milagro och lilly nu när jag fått höra bra om dem. Var det mycket folk när du var på Lilly? Tror du man måste boka tid för att ha chans att få nån hjälp en lördag?
    Ja måste vara skönt med privat visning sådär hemma hos någon, då vet man verkligen att man får hjälp. Om jag bestämmer mig för en klänning i den stilen ska jag nog kontakta henne också :)
    Oh nu blev jag nästan nervös :P
    Ta det lugnt så blir det nog bra. Har du provat klänningar förut?
    Jag kan rekommendera att inte försöka pressa in för många besök på en dag. Jag var på 2 ställen och kände mig helt slut efteråt.
    Jag var på White Birds på norr mälarstrand pga att de hade Pronovias och sedan på Lilly.
    Jag skulle rekommendera att boka tid eller iaf ringa och prata med dem. Jag fick på en tisdag då jag inte jobbar vanliga kontorstider utan skiftarbete så det var min lediga dag. Då var det mitt sällskap, två andra människor och personalen där.

    Det är bra att ha alternativ. Allting passar inte alla. :)
    Jag tror att det kommer gå jättebra för dig :)

  • Äldre 13 May 13:57
    #40
    Fia88 skrev 2014-05-13 12:16:46 följande:
    Ta det lugnt så blir det nog bra. Har du provat klänningar förut?
    Jag kan rekommendera att inte försöka pressa in för många besök på en dag. Jag var på 2 ställen och kände mig helt slut efteråt.
    Jag var på White Birds på norr mälarstrand pga att de hade Pronovias och sedan på Lilly.
    Jag skulle rekommendera att boka tid eller iaf ringa och prata med dem. Jag fick på en tisdag då jag inte jobbar vanliga kontorstider utan skiftarbete så det var min lediga dag. Då var det mitt sällskap, två andra människor och personalen där.

    Det är bra att ha alternativ. Allting passar inte alla. :)
    Jag tror att det kommer gå jättebra för dig :)
    Nej det är första gången. Okej då kanske jag ska hålla mig till min plan på hornsgatan till att börja med så får jag ta ytterliggare en dag sen om jag vill besöka flera. Bra att du sa det, kanske inte ska ha så höga ambitioner :)
    Har nog tyvärr svårt att komma ifrån en vardag, vilket annars lät väldigt skönt.
    Tror i för sig inte att jag kommer handla i en butik i slutändan utan hoppas på att hitta någon att köpa begagnat, när jag vet mer vad jag vill ha, så kanske inte behöver bli så många besök. Beror helt på hur det går på lördag. Får berätta hur det gick nästa vecka :)

    Jag tycker det är svårt att välja stil för jag har en känsla av att det jag tycker är jättesnyggt på bild kanske inte är det jag är snyggast i. Man vill ju känna sig som sig själv. Plus att det ska passa med brudgummens kläder och känslan på bröllopet. Men men, ta det lugnt var det :)
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015