• elb

    Bröllop vintern 2014/2015

    Angående jackor som är snygga till klänningen... jag har letat och letat men inte hittat någon i rimlig summa som jag kan tänka mig ha på fotograferingen (vi ska fota lite utomhus i januari månad, så en bra jacka behövs...). Har letat på diverse bröllopssidor och har varit i bröllopsbutik för att hitta något att hyra alternativt köpa samt kollat vanliga klädesbutiker, men icke. Allt är för dyrt eller passar inte till sammanhanget. Men så kom jag plötsligt på att bara söka på blocket efter "pälsar". Hittade en fuskpälsjacka från Kappahl som någon lagt ut för 200 kr. Score!!! Den är en "vanlig" brunaktig pälsjacka men som definitivt funkar till en bröllopsklänning! Så mitt tips är att inte snöa in sig på alla "bröllopsjackor" utan kolla efter "vanliga" jackor begagnat! Jag kikade även på loppis innan jag hittade den jag nu har köpt, men tyvärr så var det jag hittade då inte i min storlek men annars också ett väldigt bra och billigt alternativ

  • elb
    Fia88 skrev 2015-01-05 14:59:04 följande:

    Nu krävs det ju också att vi ordnar mat till de två också. De kommer knappast är vår meny som består  av foie gras, ankbröst, dovhortsfilé och hjortkorv. :S


    Förlåt, nu menar jag inte att låta negativ eller dömande, men vet ni vad foie gras innebär? Det innebär nämligen en väldigt dålig djurhållning som till och med är förbjuden i Sverige och massa andra länder då det går ut på en extremt plågsamt tvångsmatning av djuren.

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Foie_gras
  • elb
    Fia88 skrev 2015-01-10 09:53:51 följande:
    Jodå, jag är högt medveten om vad fransk foie gras innebär.
    Dock har vi talat med Restaurangen på herrgården och det är inte det de använder.
    Det finns foie gras att köpa som är, vad vi i sverige kulle kalla ekologisk,
    Den är dyrare men tillverkas av "vanliga" gäss. De tvångmatas ej utan få bara en mer kvalitetstestad kost.
    Allt handlar om att kolla upp ursprunget.
    Likadant gäller när man handlar vanlig mat som ägg, frysta kycklingfiléer eller t.ex. fläskfilé.
    Skönt att höra att ni kollat upp det! Vet att många annars inte alls känner till det utan bara tänker "anklever - gott!". Bra att ni är medvetna
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015