Inlägg från: December |Visa alla inlägg
  • December

    Bröllop vintern 2014/2015

    Hej!

    Får man vara med på ett hörna?

    Vi har varit förlovade i sju år och äntligen kommit till skott! I december gifter vi oss men vårt bröllop blir väldigt litet.

    Har dock hunnit planera färgtema, pysslat ihop inbjudningarna (hur långt innan skickar ni era?) och handlat en småsaker och skrivit listor på annat.

    Ska sätta mig och läsa tråden nu!

  • December

    Kan berätta att vi kommer ha en borgelig vigsel i kommunhuset bara sambon och två vittnen vilket är min bästa kompis och sambons bästa kompis. Vi gifter oss 12/12 kl 11.00 och sen bjuder vi våra vittnen på lunch.

    Dagen efter bjuder vi in våra närmsta familjer på en bröllopsmiddagen i vårt hem. Vi blir sammanslaget runt 20 personer och jag tänker laga all mat själv samt baka tårtorna.

    Klänningen är köpt, det blir en svart ylleklänning i lite retrostil. Sambon kommer ha svart slipover och en svart fluga. Ringarna kommer beställas nästa vecka, vi har valt att byta ut våra förlovningsringar som ingen av oss varit nöjda med.

    Färgtemat är bestämt, ljusgrönt med drag åt mint. Betongkrukor (vi kommer i te ha blommor på bordet utan någon grön bladväxt i kruka) och ljusbruna tallrikar.

    Mycket levande ljus.

    Menyn blir:

    Förrätt

    Smörstekt baugetteskiva med vispad brie, soltorkad tomat, rostade solroskärnor och parmachips

    Huvudrätt

    Fransk rostbiff med skorpsmulerostad potatis, portersås, baconlindad sparris samt glaserade smålökar och morötter

    Efterrätt

    Bröllopstårta med smak av choklad, mintchoklad och päronmousse

    Nu ska vi bara hitta drycker som passar till!

    Vi håller det litet dels för att ingen av oss tycker om uppmärksamheten det blir när vi säger ja till varandra, har åtminstone två nära släktingar som kommer gråta och jag tycker det är lite jobbigt. Så jag lägger hellre krut på middagen efteråt.

    Runt 10 000 kostar vårt bröllop inklusive ringar

Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015