Inlägg från: JW2014 |Visa alla inlägg
  • JW2014

    Köpa alkoholen i Tyskland

    KimOchKjell skrev 2014-04-18 08:17:58 följande:

    Till vilt vill man ju gärna ha mycket smak, mörka bär och tydlig syra. Absolut inget sött, men inte för tung heller i och med att älg i sig är mustigt. Vi ska servera gödkalvsfile (förhoppningsvis, vi äter bara ekologiskt kött och det är lite knepigt att få tag på). Men vi ska servera ett rött vin som heter Rocca di Montemassi, på systemet kan man beställa det för ca 90kr flaskan. Men vi köpte det i Tyskland för 60kr flaskan om jag inte minns fel. Jättegott och smakrikt men inte tungt, lyfter verkligen fram maten man äter utan att ta över. Till förätten ska vi servera Drosdty hof chenin blanc, men för den som inte tycker om rödvin tycker jag att man kan dricka detta till kött också. Lättdrucket men syrligt och friskt snarare än sött och blaskigt som lite billigare vita viner lätt blir, detta köpte vi superbilligt i Tyskland. Minns inte riktigt hur mkt men 30kr flaskan kanske? Dessa två rekommenderar jag verkligen, tror jag kommer funka utmärkt till älg :)

    Spännande med älg till ett bröllop, det hade jag tyckt var jätteroligt att bli serverad =D

     


    Gödkalv går inte att hitta i Sverige längre, det pga att gödkalvarna har en mycket plågsam uppväxt med ständig sjukdom, medicinering osv. Däremot så finns det väl en lindrigare form av dikalv som har det lite bättre och det går att hitta i Sverige. (Lite ot, men jag är ganska intresserad av svensk djurhållning ;) )
  • JW2014
    KimOchKjell skrev 2014-04-18 13:39:04 följande:

    Hehe jag är inte helt hundra på att det heter gödkalv heller det vi ska ha =S Det är min blivande som är utbildad kock så han och hans föredetta kollegor har satt ihop menyn, men hela menyn är ekologisk så jag litar på att dom vet vad dom gör :)

    Sen om det inte ens kan hittas i Sverige så är det nog defenitivt inte det vi ska ha, för vi köper bara svenskt kött. 


    Ok Vad bra! :) Den svenska "gödkalven" brukar vara ett rosa kött av kalvar som växt upp på vanligt vis (med riktig mjölk) och slaktats vid 4-5månader. Den utländska "äkta" gödkalven har vitt kött eftersom att man gör så att kalven lider av blodbrist hela sin uppväxt ( och blodbristen gör att kalven blir sjuk och ges tung medicinering för att hållas vid liv).
Svar på tråden Köpa alkoholen i Tyskland