• Spray Tanning inför bröllop??

  Ons 9 apr 2014 21:51 Läst 4402 gånger Totalt 10 svar
  Ons 9 apr 2014 21:51

  Jag har bokat spray tanning 3 dagar innan mitt bröllop nu i april och börjar få panik. Tänk om jag blir orange, mörkbrun eller fläckig?? Färgar det av sig? Har brunt hår och är rätt blek nu,
  Skulle då gärna vilja ha LITE färg, se vårfräsch ut inte "varit-i-thailand-i-3-månader-brun". Nån som har erfarenhet??
  Det är manuellt inte en sån man står i en kabin för att tillägga.
  Och hon sa att man reglerar "styrkan" själv genom att duscha efter ett antal timmar efteråt. Men kan man lita på det??????

 • Ons 9 apr 2014 21:57 #1

  Om du svettas.. Riskerar du inte att få orangea fläckar på klänningen, under armar, runt urringningen och så? Det skulle jag vara livrädd för! Finns få saker som ser så illa ut som "brun utan Sol fläckar" på vita kläder! Men jag har aldrig provat spray tan så jag vet inte hur det sitter.. Men om det kan duschas av så borde det kunna svettas av..

 • Ons 9 apr 2014 22:00 #2

  Hade det inte varit bra om du hade provat det tidigare för att se hur din hud reagerar? Det kan bli fläckigt, du kan få mörka handflator osv. Men det beror på hur bra du sköter dig.

 • Ons 9 apr 2014 22:12 #3

  Jo visst hade jag velat testa innan men det är bara två veckor kvar. Är för sent ute. Men efter lite googlande så vågar jag nog inte, löst om många som blivit fläckiga, för mörka mm Så det blir nog brun-utan-sol-creme istället. Kan va värt att gå in på Åhléns eller kicks och få hjälp med en BRA creme. Eller vad tror ni?

 • Ons 9 apr 2014 23:54 #4

  Nja... Se till att smeta ut det utan att missa områden och använd vante för att smörja in. Inför danstävlingar använda jag brunservetter vilket fungerade jättebra men det tar ju också olika på alla. Finns spray att använda hemma men det är likadant där, missa ingenstans och helst ska man vara liggandes för risken finns att den färg som sprutas ut men faller ner landar på fötterna. Har råkat ut för det en gång. Fick skrubba bort det.

  Vore synd om du har missat halva armen ;)

 • Tor 10 apr 2014 11:15 #5

  Jag skulle inte vågat duscha.. Men det är jag. Du kan inte försöka hitta en salong där som sprayar på manuellt? När du skriver creme från typ kicks menar du brun utan sol då eller en riktig brunkräm?

  Jag har en lotion med svag selftaning köpt på ica. med den känner jag mig vårfräsh. och den reglerar man själv om man skulle använda den varjedag eller så. och jag tycker att det faktiskt blir jämnt och bra.. Dock har jag inte haft vita kläder på mig. Så jag kan inte svara på om det skulle lämna fläckar.

 • Tor 10 apr 2014 11:32 #6

  Brun utan sol bör inte lämna fläckar då det inte är brunkräm... Själva krämen är ju färglös. 
  Sen förstår jag inte varför det skulle bli mindre fläckigt att göra det hemma själv än på salong? Snarare tvärt om. Det är ju samma typ av produkt man använder skillnaden är väl att i ena fallet gör du på dig själv och i andra är det någon proffessionell som gör det åt dig..
  Som med vad som helst, hår t ex. Vad blir bäst att blondera sig hemma med ICA-köpt hårfärg eller hos en frisör? Jag har aldrig provat men antar att det är så.

 • Tor 10 apr 2014 12:11 #7

  Om du vill göra själv hemma så använd en sån där lotion som mörknar gradvis om man smörjer sig varje dag, och välj den färg som passar din hudtyp bäst - inte hur mörk du vill bli.


  Många gör misstaget att ta en BUS som ska göra en jättemörk, vilket passar bäst till de med lite "medelhavs-hy" och inte oss bleka svenskar och då ser man sådär onormalt brun ut och gärna lite orange...

  Men just dom där BUS-cremerna som är blandade med fuktighetskräm och ska smörjas varje dag - till uppnådd effekt och sen bara någon gång i veckan borde vara bra för dig, för man riskerar inte att bli lika flammig då du inte får den där omedelbara brun-effekten.


  Ta hjälp av någon när du smörjer in dig också

 • Tor 10 apr 2014 21:14 #8

  Tack alla.

  Har idag varit och solat i solarie, det blev min lösning. Hinner med en gång i helgen, 2 ggr bästa vecka samt dagen innan jag åker (skall utomlands och vigas).

  Tänkte köpa nån "bronze" kräm man reglerar själv som nån skrev, genom att smörja till lagom färg. Kan nån rekommendera någon?

 • Tor 10 apr 2014 21:16 #9

  ...om inte 5 ggr i solarie räcker menar jag. Färgar den av sig?

 • Tor 10 apr 2014 21:38 #10
  newyork14 skrev 2014-04-10 21:16:39 följande:

  ...om inte 5 ggr i solarie räcker menar jag. Färgar den av sig?


  Det finns flera.


  Nivea har en som man i alla fall blir mjuk av. Jag blir inte brun ens av brun utan sol :P


  Men du behöver ju inte smörja den dagen du gifter dig, utan du smörjer fram till typ dagen innan (inte så ofta på slutet om du är nöjd med färgen) det är ju bara om det är kräm kvar på huden som det kan färga på kläderna, det som kroppen absorberat färgar inte av sig lika lite som det färgar av sig om man solar solarium :) 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll