• Äldre 31 Mar 19:32
  5792 visningar
  14 svar
  14
  5792

  Hur lång tid tog det för er?

  Vi var i ungefär samma situation som er, vi började också planera bröllopet när det var ca ett år kvar på våra studier. Nu gifter vi oss om två månader och har sparat ihop till största delen av bröllopet sedan september 2013! Då har vi levt ungefär som vi gjorde när vi var studenter och sparat resten.

  Som studenter (utan extrajobb) sparade vi bara 100 kr/månad var (bara för att känna att vi börjat spara liksom!) men nu sparar vi mellan 0 och 20 000 kr/månad tillsammans lite beroende på hur mycket jobb och inkomst vi har för tillfället.

  Vi preliminärbokade sådant som man kan boka av innan vi börjat jobba, och sedan från att vi fått mer säkra inkomster börjat boka upp lite mer definitivt, och skickade ut inbjudningarna när vi säkert visste att vi hade budget för bröllopet.

  Så visst, har ni inte några större utgifter (typ hus, barn eller bil) och kan leva snålt så kan ni spara riktigt mycket när ni börjar jobba. Dock får man ju kalkylera att man kan bli sjuk eller arbetslös, men det gäller ju alla, även den som har fast jobb. Räkna dock med att det blir några extra utgifter när ni slutar plugga: CSN-avbetalning, fack- och a-kasseavgift och kanske dyrare kollektivtrafik/telefonavtal/försäkringar etc. när ni inte längre har studentrabatter.

  MEN! Det har också inneburit en hel del nervositet att behöva spara så mycket varje månad...!

  Mitt tips är att redan nu ta reda på hur mycket den typ av bröllop ni vill ha kostar och sedan göra upp en noggrann budget! Då vet ni ungefär hur mycket ni behöver spara. Vi tog höjd för 15% extra utgifter, vissa saker tenderar ju att bli dyrare än man tror.

  Lycka till!

Svar på tråden Hur lång tid tog det för er?