• Äldre 31 Mar 06:43
  5791 visningar
  14 svar
  14
  5791

  Hur lång tid tog det för er?

  Från att jag var mer eller mindre pank nyår 2012/2013 till att köpa lgh augusti 2013 tillsammans med min m2b (rätt höga lånkostnader) som har jobbat sedan augusti 2012 (och inte varit speciellt bra på att spara) så gifter vi oss nu i augusti med en budget på drygt 100 000 kr.. Vi båda tog examen juni 2012, jag fick jobb maj 2013. Det går! Men blir inte så mycket annat till övers.. (Jag hade dock ca 30 000 i fonder som jag sedan många år bestämt skulle gå till bröllop, dvs. jag var inte heeelt pank..) Lycka till :)

 • Äldre 31 Mar 08:19
  #4

  Förlåt nu ljög jag. Jag jobbade även mellan januari och april under 2013 men bara som vikarie på tillfälligt jobb. Så lön hade jag även då men fast jobb fick jag i maj! :)
  Och som Nyfiken gul , nu fru skriver så köper vi ju saker allt eftersom också. Försöker lägga lite varje månad än om mat, frisör och sånt ändå får vänta till kring självaste dagen (alltså det som inte går att fixa långt i förväg). Men det är väl ändå ganska vanligt tror jag med tanke på alla saker runtikring mer eller mindre måste fixas i förväg! :)

 • Äldre 31 Mar 14:46
  #9
  JW2014 skrev 2014-03-31 08:26:21 följande:

  Så bara för att man inte betalar allt i klump så blir det inte billigare alltid;)


  Så är det såklart! Om man har begränsningar bör man nog sätta en budget i början, Trinkeys tips var ju suberbra! Och ha en plan om vad man vill/ska ha (fast än det såklart ändå lyckas dyka upp några impulsköp under planerandet ;). Exempelvis inbjudningskort av något slag kommer man ju inte ifrån hur som helst (om man inte skickar sms/mejl/säger muntlgit och dylikt då). Någon form av dekoration brukar ju de flesta vilja ha och man kanske bör tänka efter och ha en plan för sin dekoration, inte bara köpa för att man tycker (ALLT!) är fint, vilket det mesta iofs är :)
  Själv dokumenterar vi varje inköp som rör bröllopet. Frimärken, kort av olika slag, ringar, mat, frisör. Allt från stort till smått. Då har i alla fall vi full koll på vad vi betalar och kan röra oss med! Och eftersom vi köper lite varje månad så finns det inte så mycket annat vi kan lägga pengar på under månaderna (shopping, restaurangbesök, resor, bio, you name it), sånna saker jag antagligen "unnat mig" om jag inte betalat grejer till bröllop varje månad och lönen därmed tar slut :)
Svar på tråden Hur lång tid tog det för er?