• Äldre 31 Mar 07:13
  5795 visningar
  14 svar
  14
  5795

  Hur lång tid tog det för er?

  Vi gifte oss 10 månader efter vår förlovning och jag var arbetslös större delen av den tiden, vi sparade alla 10:or i en petflaska  och fick ihop ungefär 4000 kr den vägen.

  Sen gjorde vi det bästa tipset nånsin :  Vi köpte saker vartefter.

  Jag personligen tycker det är oerhört dumt att bränna tex 50.0000 kr på en o samma gång när man hellre kan ha koll på utgifterna och betala en sak i taget.

  Vi spred ut våra utgifter över alla dessa 10 månader så  blev det istället väldigt lite att betala varje månad, utgifter vi då hade råd med.

   

 • Äldre 31 Mar 16:51
  #10
  JW2014 skrev 2014-03-31 08:26:21 följande:

  Men samtidigt så kan det bli dyrt att köpa lite i taget också.. Jag räknade nyligen ihop mina små bröllopsinköp som jag gjort under året.. Nästan 40 000kr på småinköp och "fynd" som jag gjort under ett år (och då har vi inte räknat in alla stora poster som mat, dricka, tårta osv) Så bara för att man inte betalar allt i klump så blir det inte billigare alltid;) det hade kanske varit så att jag tänk efter mer och varit mer försiktig om jag behövt slänga upp 40 på en gång.


  fast allt är relativt.

  när man bara är ute efter EN sak i taget så är det lättare att leta just den mest prisvärda saken istället för att panikköpa något bara för att det är dags att betala.

  Jag köpte inget onödigt utan hade tid på mig att planera vad jag ska ha för inbjudningskort och hur både jag o maken skulle se ut och vad han skulle behöva köpa.

  Jag köpte bara saker på rea och köpte bara det som var behövligt.  

  Sen är det oerhört lätt hänt att bara för att man har 50.000 tex så är det frestande att lägga alla dom pengarna på bröllopet fast man faktiskt inte behöver.  Det behöver inte kosta den summan bara för att pengarna finns. 

  Vi kom billigare undan för att vi tog en sak i taget och tog det lugnt och  tänkte igenom varje inköp och hann också stryka vissa saker som i slutändan var helt onödigt eller att andra i släkten faktiskt hjälpte till och därmed behövde inte vi bekosta vissa poster. 

  Jag har för övrigt svart bälte i shopping så jag vet hur lätt det är att shoppa loss när pengar finns, men det gjorde inte jag eftersom jag koncentrerade mig på en sak i taget och ville ha det mest prisvärda till så lite peng som möjligt. Jag gjorde en sport av det hela helt enkelt.

   Så nej - pengar behöver inte alls rulla iväg i onödiga kostnader om man på förhand vet vad man vill ha och håller sig till det.
Svar på tråden Hur lång tid tog det för er?