Inlägg från: Anonym (tankar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tankar)

    är vi rätt för varandra?

    Som Plättis skrev här ovan är ju ett tips att bestämma att man ska göra t.ex. 1-2 saker varje vecka som man tillbringar med familjen.

    Ibland kan jag tycka det är jobbigt att vi sitter framför varsin dator på kvällarna och äter framför tvn och liksom bara sitter.

    Vi bestämde att börja äta mat vid matbordet istället. Att man ibland stänger av tvn och spelar spel eller pratar. Att man kan se något ihop, t.ex. en film, och inte har dator eller mobil uppe. Nu är det ju kanske inte precis detta problemet ni har, men för oss var det en bra grej och ni kanske kan göra liknande ändringar som passar er familj. Kanske att ni bestämmer er för att åka på en "utflykt" i veckan - det kan vara bibliotek, lekplats, eller ikea, men att ALLA ska följa med och visa engagemang. Kanske kan ni ha liknande fredagsmys en gång i veckan där alla är tillsammans och äter lite längre, hyr en film eller spelar spel.

    Kanske kan det vara bra om ni har tillgång till barnpassning att ni bestämmer 2 dejtkvällar i månaden där ni går ut och spenderar tid ihop själva för att försöka väcka den där gnistan till liv.

    Det kan också vara bra att dsikutera med honom om hur du känner och tänker - det är tufft men det är ju mycket svårare att bara lämna någon. Ger du honom en tydlig chans att detta vill jag, detta förväntar jag mig, detta är det minsta jag kan acceptera från dig för att detta ska funka. En aktiv dialog är väldigt viktigt för att inte trycka bort känslor som sen helt plötsligt kan komma tillbaka som en stor svallvåg! 

    Vet inte om detta hjälper, bara lite brainstorm och tankar på hur jag själv skulle ha gjort (och till viss del i gjort) om/när jag varit i liknande situation!

Svar på tråden är vi rätt för varandra?