• Plätti­s
    Äldre 20 Mar 10:31
    3019 visningar
    7 svar
    7
    3019

    Tvivlar på vad jag vill

    Anonym (Tvivlar) skrev 2014-03-19 14:28:57 följande:

    Jag har varit tillsammans med min pojvkän i snart 3 år. Alla 3 år har varit långdistansförhållande då vi träffades i Sverige medans han var på utbyte några veckor. Den längsta tid vi spenderat ihop är ca 3 månader då han brukar spendera somrarna här. Annars ses vi vid jul och några veckor på våren och hösten.


    Jag har senaste tiden tvivlat otroligt mycket. Jag känner att de gånger vi pratar varje dag så är det mest om meningslösa saker. Vi har försökt arbeta på att göra det mer meningsfullt och göra saker som att se på film och äta ihop medan vi har skype på.


    Jag har kommit till punkten när jag tvivlar på om jag känner samma passion för honom som jag gjort tidigare. Jag älskar honom som person och kan inte tänka mig en bättre match till mig själv. Men jag saknar honom inte lika mycket längre som jag gjorde tidigare. Jag har pratat med honom om detta och han blir såklart förtvivlad när jag sa att jag inte känner passionen mellan oss längre och att den är svår att bygga upp igen när vi ses så sällan.


    Jag är livrädd för att ändra mig om vi gör slut då jag aldrig träffat någon som honom och för att jag älskar honom. Men jag är rädd för att gifta mig i juni och sedan att dessa känslorna av tvivel kommer tillbaka.


    Wow, jag är helt fascinerad över att du förlovat dig och planerar bröllop med någon du träffar så sällan. Personligen hade jag aldrig klarat av det. 

    En sak som slår mig när jag läser ditt inlägg är "jag kan inte tänka mig en bättre match till mig själv" och "jag är livrädd för att ändra mig om vi gör slut". Är det en bra idé att satsa på ett förhållande bara för att det är bra i teorin och att man är rädd för vad som finns utanför förhållandet? Jag menar inte att racka ner på ert förhållande, men om det inte är himlastormande och något man är beredd att lämna allt för - är det värt det? 

    Jag och min sambo har varit tillsammans i fem år, vi flyttade ihop i stort sett direkt efter det. Under förhållandet bodde vi ifrån varandra i ett halvår, och det är det värsta halvåret i mitt liv. Jag valde mellan honom och att satsa på en akademisk karriär, och i slutänden valde jag honom. För han gör mig sådär himlastormande kär fortfarande, och jag skulle göra det igen om jag blev tvungen att välja. 

    Känn efter om det är värt att satsa på, bara för att det är okej med din pojkvän nu betyder det inte att det är din enda chans till kärlek. Min sambo är inte min första kärlek, men han är helt klart den största. Och jag skulle följa honom till världens ände om det krävdes, bara för att vara nära honom.
Svar på tråden Tvivlar på vad jag vill