Inlägg från: KimOchKjell |Visa alla inlägg
 • KimOchKjell

  längtar efter att bli gravid

  Jag tycker att allt det här snacket om högutbildade och höginkomsttagare börjar bli lite tjatigt. Statistik hit och dit.

  Överviktig eller inte, hög inkomst eller inte, vem bryr sig?

  När det är dags för er så kommer erat barn inte bry sig om ni är högutbildade eller stormrika, hen kommer inte heller bry sig om dina kärlekshandtag eller om du är över 35, jag förstår din längtan och jag tror inte du behöver vara orolig. Sålänge man inte är sjukligt överviktig eller jättegammal så är oddsen rätt höga att eran bebis kommer vara helt perfekt för er!

  Och ni kommer känna att det var värt allt. Stressen och oron kommer vara som bortblåst.

  Jag längtar också otroligt mycket efter en liten skrutt, jag är inte högutbildad men har ett stabilt jobb. Min blivande jobbar som tatuerare och har en karriär som skjuter i höjden men han är inte högutbildad? Han är bara väldigt duktig på sitt jobb. Jag planerar en universitetsutbildning i framtiden när jag kommit på vad jag vill studera, men jag tänker inte sätta livet på paus bara för att jag inte vet än. Man får ta det som det kommer och den dagen vi bestämmer oss för en bebis tror jag inte heller att hen kommer bry sig om jag hunnit studera innan eller inte, eller att pappa aldrig pluggade på universitet. sålänge vi kan bidra med en stabil och trygg framtid.

  Så längta på du och försök att inte känna dig stressad, när det är dags är det dags och det kommer vara fantastiskt!

  Massa kramar, Kim :)

 • KimOchKjell
  Anonym (längtar) skrev 2014-03-18 07:49:05 följande:

  Tack för två peppande svar. Ni är väldigt kloka. 
  Vi väntar pga ekonomin.. jag har jobb men inte fast (även om det är ett halvår kvar till fast.) och sambon studerar. Dessutom bor vi lite litet för att skaffa nu... måste flytta inom en snar framtid och jag vill inte hålla på att flytta runt.. vill köpa ett hus när vi får råd och ja... där är vi tillbaka till ekonomin. Vi måste ha råd innan vi kan skaffa hus. Vi sparar till bröllop nu och det går sakta! Och ett hus kostar ju mer än bröllop eftersom vi bor i en stad! Jaja. Jag vet ju egentligen att vi inte kan skaffa nu, men jag vill fortfarande medan sambon är bättre på att lägga locket på.. liksom. Även om han också vill ha barn så vet han att vi inte kan nu så därför så vill han inte nu.. om ni förstår? Svårt att prata med honom då för han tror ju liksom att jag försöker få honom att gå med på att skaffa nu bara för att jag pratar med honom... och jag vill bara få utlopp för min barnlängtan!


  Jag förstår precis hur du menar, det kliar verkligen i mig. Du får prata av dig här helt enkelt så behöver inte din sambo bli nertjatad om du känner att det är jobbigt =)

  Just nu har vi faktiskt alla förutsättningar som krävs (enligt mig såklart) för att skaffa en liten. Vi har en rymlig trea med uteplats och trädgård, vi tjänar rätt hyfsat med pengar, vi känner varandra utan och innan och vi är båda ansvarsfulla med pengar sparade. Det som "hindrar" är åldern. Vi är runt 24, båda två, och vi gifter oss till sommaren. Så vi känner att vi vill kunna vara bara vi ett tag till, kanske resa lite och göra sådant som man kan när man bara är två. Min blivande jobbar många och långa dagar och jag likaså. Vill hitta ett jobb som är inte inkluderar att man jobbar helg, som betalar lika bra som det jag har nu. Vilket kommer bli tufft. Men allt går om man bara ger sig fan på det.

  En oro jag har är att man kanske inte har förmågan att bli gravid, jag är positivt inställd till andra alternativ såsom adoption och likn.. Men att bli gravid är något jag längtar efter.
Svar på tråden längtar efter att bli gravid