Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Vad kommer först: Bröllop eller barn?

    Hej alla,

    Denna fråga ställer jag mest bara för att jag är intresserad av hur alla andra tänker eftersom jag och blivande mannen har olika prioriteringar här. Vi är relativt nyförlovade och unga (25 år) båda två, överens om att både barn och bröllop gärna får vänta något år. Mannen menar att vi gärna kan försöka skaffa barn om 2-3 år medan jag känner att oj men då vill jag ju gärna gifta mig först - han tycker att gifta sig kan vi ju göra sen.

    Men vad tycker ni? Bröllop eller barn först (om vi utgår ifrån att vi skulle leva i en perfekt värld där man blir gravid så fort man vill).

  • Svar på tråden Vad kommer först: Bröllop eller barn?
  • Allrakäraste
    filibustern skrev 2014-03-11 14:31:05 följande:
    jag har väl synen att "det vore trevligt att gifta sig innan barn, men inget måste". nu blir det bröllop före ev. barn för oss. sen så kan det ju vara smidigare juridiskt att vara gift först. (ja vet, det låter ju skittråkigt med juridik!) 

    skulle jag måsta välja barn eller bröllop först, så bröllop först! 
    Är av ungefär samma åsikt som dig, just att jag gärna vill vara gift innan jag får barn för att det blir mycket smidigare juridiskt. Har läst juridik på universitetet så jag är väl lite "arbetsskadad"  Flört
    Kakbakaren skrev 2014-03-11 14:33:48 följande:
    Jag är ledsen att säga det men det finns nog varken rätt eller fel i den här frågan heller utan som med det mesta andra är det bara att göra som man själv vill och då är det förstås ett plus om både parterna är överens. Vi har valt att gifta oss först men det är ett val vi har gjort, det finns många som har barn men aldrig gifter sig och det finns många som gifter sig som frivilligt eller ofrivilligt aldrig får några barn. Och allt däremellan :)
    Nej precis det finns ju inget rätt eller fel, sen är det ju så med graviditeter att man inte kan planera dem in i minsta detalj heller. Mina föräldrar var "ordentliga" och gifte sig unga men fick vänta 8 år innan det äntligen kom barn. Har vidare en faster som har barn och varit ihop med samma man i ca 25 år eller så men de är inte gifta - och kommer förmodligen inte att gifta sig heller. Och en annan faster gifte sig när barnen var några år gamla.
    Men jag tycker att det är intressant att veta hur andra tycker och tänker, för alla har ju en åsikt!
Svar på tråden Vad kommer först: Bröllop eller barn?