Inlägg från: Chrinolinus |Visa alla inlägg
  • Chrinolinus

    Musik för klassiskt skolad sopran

    Hej!
    Jag gifter mig i juni och min syster råkar vara klassiskt skolad sopran (alltså operaröst). Hon sjunger gärna på bröllopet, och jag ser också gärna att hon sjunger något, men jag har inte hittat någon operasång/aria som jag direkt fallit för. Tvärtom är jag mer inne på låtar av typen 'Du är allt' eller 'Only love' eller ' eller 'Av längtan till dig'.

    Är det någon som har tips på icke-operalåtar som funkar bra för en klassiskt skolad sopran? Eller fina kärlekslåtar ur operavärlden som inte är rena arior (jag är rädd att detta kommer bli ett lite för udda inslag i vigselcermonin, så som vi lagt upp den med övrigt musik)

    Också om någon har tips på youtube-videos där man kan lyssna på "vanliga" låtar sjungna av en klassiskt skolad sångerska så får ni gärna tipsa om dessa, bara jag så får en idé om hur det kan låta.

  • Svar på tråden Musik för klassiskt skolad sopran
  • Chrinolinus

    Tack för alla tips! Ska sätta mig och börja lyssna igenom alla förslag på studs.

    Lascia ch'io pianga är fantastisk, och superhärlig att sjunga, men tyvärr hade vi den på vår mammas begravning så den går bort för både mig och syster.

    Jättebra med förslag på (kända) personer som har en klassiskt skolad röst men som kanske har sjungit in "poppiga" låtar också, för att få en uppfattning om hur det låter och vad som kan funka. Kom gärna med fler sådan förslag, som går att hitta på YouTube helst då

    Syster bor i USA så tyvärr kommer vi inte att träffas innan och vi kan bara bolla idéer via email och Skype. Har inte hört henne sjunga på läääänge då hon bott utomlands ett antal år. Och själv flyttar jag utomlands om 3 veckor. Hinner med 2 månader där innan det är dags att åka hem för bröllopet. Så det gäller att få ALLT klart på 3 veckor nu .. eller, ja, så långt det går i alla fall

Svar på tråden Musik för klassiskt skolad sopran