• Lavelii

    Inget sex på över två år!

    Skulle nog inte råda dig att kontakta (mail/tele) hans psykolog utan att han gett sitt medgivande (och då inte ett medgivande sagt i frustration). En yrkesetisk princip är att inte diskutera sina klienter med andra (om man inte är minderåring och även då existerar tystnadsplikt!) och din sida av saken gör inte att psykologen kommer starta ett samtal med "Jo du...jag har fått höra att det finns något du utelämnar från våra sessioner...", såvida det inte är satt inom ramarna att en kontakt kan tas med ens partner eller partnern ingår i behandlingen på något vis (t ex parterapi eller liknande).
     
    Så vad din info skulle göra är möjligtvis bidra till att terapeuten vet mer än han borde från en person som inte finns med i rummet och inte är med i behandlingen, men kan inte göra något med denna information (iaf inte om terapeuten är mån om alliansen med sin klient). Ibland kan man i en terapeutisk relation vilja rusa fram men detta blir sällan bra. En god allians bygger på att klienten känner sig trygg och har förtroende för sin terapeut i att han/hon (klienten) får ta den tiden på sig som han/hon behöver och får lägga på bordet det han/hon är redo för. Ämnet sex är, som tidgare nämnts, är förmodligen en öm punkt och kanske inte något din man är redo att dela med sig av i nuläget. Det får, ur en terapeutisk synvinkel, respekteras.
    Sen har det ju nämnts om jag förstår dig rätt. Ni har varit hos psykologen tillsammans och precis som du säger så måste han efter detta få tala om det i sin takt.
    Kan anta att det ligger andra saker i din mans bagage som han behöver hantera, och det kanske prioriteras högre än samlivet just nu.

    Tycker dock det är en god idé att gå tillsammans i någon form av parterapi om din man är öppen för det.

Svar på tråden Inget sex på över två år!