• Anonym (Hoppa­s)
  Äldre 4 Mar 09:51
  28355 visningar
  27 svar
  27
  28355

  Inget sex på över två år!

  Det där är så mycket vanligare än många tror!
  Skulle jag inte ta initiativet, skulle vi också kunnat gå 2 år utan. ;)

  Det finns massor av anledningar till att det blir så, vi har en av de vanligaste. Min mans testosteronhalt ligger under gränsvärdena... Det är enkelt att behandla med plåster, piller eller sprutor, men tyvärr kan behandlingen stoppa spermaproduktionen. Vi hoppas på en bebis till och har därför valt att skjuta på behandlingen ett tag. 

  Jag har också gråtit, ifrågasatt mig själv, ifrågasatt honom, blivit arg, tjatat...  och det var en jättelättnad att hitta orsaken. Nu hoppas jag i första hand på en liten knodd, och i andra hand på att vi kommer att få ett superfantastiskt sexliv när vi är klara med barnalstringen. I annat fall har vi det väldigt bra ändå, och sexet har blivit sekundärt i vårt förhållande. 

  Googla "low testosterone" och kolla om resten av symptomen stämmer in på din man. I så fall kan det vara värt att undersöka. Det görs genom ett blodprov, och jag har för mig att vi fick svaren ganska snabbt. Androloger, endokrinologer och urologer är de läkare som brukar dra i detta, men er husläkare kan säkert beställa de första proven. 

  Vi är ungefär lika gamla. Kram

Svar på tråden Inget sex på över två år!