Inlägg från: Vaniljljus |Visa alla inlägg
  • Vaniljljus

    Diamantinformation från diamantexpert och gemmolog

    Tack för att du tar dig tid att dela med dig av din kunskap och erfarenheter! Jag suger i mig.
    Är inte främmande för internethandel men hade aldrig vågat beställa diamanter för stora summor via nätet. Jag kan också känna för de skickliga hantverkare vi har här i Sverige, jag tycker det är bättre att gynna dem. 

    Jag har själv en förlovningsring som jag inte är nöjd med, den köpte fästmannen dock på Albrekts. Jag vet inget om kvaliten på diamanterna (vågar inte tänka på det) men det s.k vitguldet är under all kritik, den är väldigt gul. Har pratat med många guldsmeder nu när det är dags för vigselring och de säger att min förlovningsring förmodligen är tillverkad i Asien och innehåller ju för lite palladium. Är lite orolig över att den innehåller nickel, men det kanske den inte gör eftersom den är gulnad? Vad jag förstått så var nickel i vitguldet ett bra sätt att få det att hålla sig just vitt..?

    Jag har i alla fall lärt mig att man ska gå till de som vet vad de pratar om, som kan svara på frågorna man ställer och som faktsikt har kunskap om vad det är de säljer till mig.

  • Vaniljljus

    Till tex kattitzi och er andra som kan lite mer om detta; hur vanligt är det att en solitärring är sned? Dvs att själva infattningen av diamanten sitter snett och/eller lutar åt ena hållet på skenan? Är det något man får ta när det gäller hantverk? Jag menar snedhet man ser med blotta ögat utan att anstränga sig något vidare. Jag har varit ute för det och vet ine riktigt om jag ska gå tillbaka med ringen eller om det är vanligt förekommande att det inte är 100% rakt osv. Vore tacksam för svar från någon som vet eller har varit med om samma sak

  • Vaniljljus

    Bör nog tillägga att det inte är en helt uppenbar snedhet jag refererar till, kanske inget man ser ovanifrån när ringen sitter på fingret men från sidan syns det.

Svar på tråden Diamantinformation från diamantexpert och gemmolog