• carola78

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    ojojoj, NU är min klänning levererad från leverantör! Blir några pirriga dagar, kanske jag fått den till nästa vecka?? :)

  • carola78
    Maj12 skrev 2014-04-04 10:32:25 följande:

    En fråga hur har ni gjort när ni sålt era kinaklänningar (innan eller efter bröllopet) skriver man måtten i annonsen eftersom jag inte kan skriva stl??

    Om jag beslutar mig att sälja min klänning som är för stor utan att sy om den, vad skriver jag för mått då?? För dom måtten jag lämnade till säljaren stämmer ju inte.

    Är det så att man lägger klänningen ut och in och tar mått rakt över?? Alltså inte runt. Och sen är det ju snörning i ryggen tar man måtten när snörningen är hårt åtdragen??

    Kanske dumma frågor men ville ha råd och hjälp av någon som kan.


    Bra fråga, har jag tänkt på oxå. Man kanske kan skriva M om man är en S. Vet faktiskt inte hur jag tänker göra, måste först vänta och se om jag kan ha min klänning.....blir så orolig nu :/ Var den mkt stor?
  • carola78

    Nu har min klänning kommit och jag är nöjd. Några saker blev inte som jag hade beställt, dels så skulle jag ha snörning i ryggen men fick dragkedja. Som tur var sitter den bra och stabilt ändå. Var lite orolig att den skulle sitta löst.
    Axelbanen är löstagbara och det var ett plus.
    Fästningen för underdelen har jag inte begripit mig på, har inte hittat någon bra lösning på den men som jag fäst den nu fungerar och jag kommer nog sy dit lite extra fästen (typ BH-fästen).

    Jag skickade in bilder på två olika klänningar till Dino och resultatet var nog överförväntan. Jag hade ställt in mig på att inte bli nöjd och måste säga att den känns välsydd, tung och heltklart merän väl värt priset. 
    Klänningen är delbar, så tanken är att jag ska ha den kortare varianten på kvällen. 
    Jag testade klänningen som hastigast och har inte dragit till den övre klänningen riktigt, då mina två vildingar stod och gapade på mig :)
    Bry er inte om sakerna i bakgrunden, det är mitt hemmagym :)



     

  • carola78
    vallmoo skrev 2014-04-04 17:33:53 följande:

    Carola78 vad fin klänningen blev, grattis!!


    usch vilka nervösa dagar det blivit. Tycker övervägande fått för stora klänningar eller ngt annat de varit missnöjda med men jag är nöjd utefter de krav jag hade. Med underkläder (haringen BH här), skor, hår, smink osv så blir det nog väldigt bra:)
  • carola78
    augusti skrev 2014-04-04 17:39:28 följande:

    jätte fin klänning!

    Vad härligt att det blev över förväntan. 


    Ja förutom min hemska bakgrund så är jag nöjd, hade lagt nivån på "bara jag har ngt till den stora dagen" men den sitter riktigt bra. Trodde det skulle vara mer B nivå på den än det visade sig, jag är mkt nöjd!
  • carola78
    Tokbubbla skrev 2014-04-04 19:05:36 följande:

    Skitsnyggt Carola78!! :)


    Tack, känns bra att jag tordes ta något annat :)
    Släpet hade jag inte orkat med en hel kväll, det känner jag redan nu :) 
  • carola78
    daniiel skrev 2014-04-04 22:05:26 följande:
    Okej :)
    Ska prova klännningen riktigt idag, blev en väldigt hastig provning igår. Tycker du att jag ska ha underkjol och vilken modell i så fall?
  • carola78
    Tuvalie88 skrev 2014-04-04 22:59:56 följande:

    Carola87: när beställde du din klänning? Jag har för mig att det inte var så länge sen, verkar ha gått fort! Skickade de mejl först och sa att den var klar? Superfin på dig!


    Jag beställde den 18/3 på eftermiddagen. Igår hade de ändrat status på ordern till levererad och idag dök bara Jetpack upp. Dom hade sagt att den skulle vara klar den 25:e, jag mailade den 27:e och frågade om klänningen lämnat dem och då var den inte riktigt klar. Så jag tycker ändå det gått väldigt fort. Skulle jag beställt från tex eBay så skulle klänningen kommit tidigast den 27:e Maj vid samma beställningsdatum. 
  • carola78
    jennyal skrev 2014-04-05 19:48:44 följande:

    Förresten Carola78, hur gjorde du när du beställde din klänning från Dino? La du en order på hemsidan och mejlade sedan dina bilder när du hade order numret? aAg vill veta för jag sitter här och vet inte hur jag ska göra?

    Jag vill ju att Dino tar en befintlig modell och justerar lite på den. Man vill ju att det ska bli så rätt som möjligt! Tusen tack  


    Jag mailade in mina bilder och förklarade så gott jag kunde med min knagliga skolengelska hur jag ville ha klänningen och bad om ett pris. Vi hade sedan en kortare konversation och de la sedan upp klänningen på hemsidan, skickade länken till mig och jag kunde genomföra köpet. Det enda de missuppfattade mig om var att jag ville ha snörning i ryggen. Det ville jag ha för att jag var så orolig för att den skulle bli för stor men nu passar den bra, tack och lov :)

    Måste medge att klänningen blev över förväntan! Nu ska bara en underkjol köpas in men vet inte vilken modell. Vill nog ha lite mer volym på klänningen.

    Jag hade sån otur i början då jag beställde från ebay, väntade 2mån och fick pengar tillbaka och ingen klänning. Kan verkligen rekommendera dino, de har verkligen träffat bra på mina mått och mina önskemål!
  • carola78
    jennyal skrev 2014-04-05 19:02:53 följande:

    Åh vad glad jag blev för din skull Carola78 att du blev så öjd! Jag har tänkt beställe en kläning från Dino men vill att de ändrar lite på längden och har ett smalare band i midjan än orginalet. Jag har mejlat dom och de svarar att ''all our dresses are hands work ,we can do it as you want''. Att de sedan verkar snabba är ju bra

    Jag tänkte 'safea' och beställa min drömklänning nr1 från ebay (från Kina med leverans maj-juni) och beställa en från Dino också, men som är drömklänning nr 2. Blir en underkjol från Dion med. De två klännngarna jag sett är båda så billiga och en av dom borde ju vara ok! Hoppas sen ev kunna sälja den som jag inte kommer att använda. Tänkte beställa skor från jjshouse. Någon som gjort det? Hur är de i storlekarna? Jag tar alltid 37 i skor köpta i Sverige, men i England och USA har jag fått ta både större och mindre storlekar. Hur har ni gjort?

    Tack alla för en superbra och informativ diskussion i tråden!

     


    Tack:) min klänning fanns inte i Dinos sortiment men de sydde upp dem efter mina önskemål. Själv har jag beställt skor från ebay och får dem i slutet av april. Får se hur de kommer bli :) skräddargjorda de med!
  • carola78
    daniiel skrev 2014-04-05 21:43:49 följande:

    Jag tycker det ser ut som att kjolen skulle få lite bättre volym och fall med en liten underkjol :) Jag skulle gissa att en med 2-4 lager tyll och utan ringar skulle passa bra. Den tar du ju bara av sen när du "tar av" kjolen så att säga :)


    Jag tror det med, du vill inte länka på en sådan? Underkjolar är jag värdelös på
  • carola78
    carola78 skrev 2014-04-06 07:19:58 följande:
    Jag tror det med, du vill inte länka på en sådan? Underkjolar är jag värdelös på
    En sån här eller?

    Den eller


    Den?
     
  • carola78
    daniiel skrev 2014-04-07 09:53:53 följande:
    Vill du ha med ringar? Jag tänkte att det skulle bli finare fall på kjolen, mjukare, om du har en underkjol utan ringar.

    Jag tänker mer något sånt här.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-fullt-klanning-4-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p166181.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-fullt-klanning-balklanning-3-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165641.html
     
    nä såg sedan att det var med ringar, det vill jag inte ha! Tack för länkarna :)
  • carola78
    angelika81 skrev 2014-04-07 12:45:59 följande:

    Har köpt en klänning på ebay och nu är säljaren inte längre medlem, känner stt jag förmodligen inte kommer stt få någon klänning därifrån och börjar få lite smått panik..

    har någon annan varit med om samma sak och fick ni tillbaka pengarna?

    säljaren på ebay heter heluk100


    JAG var med om exakt samma sak, först ville ebay att jag skulle vänta tills leveransdatum gått ut men jag skickade ett mail till dem och förklarade att jag vara orolig över att inte få min klänning. Då fick jag öppna ett case och ebay kontaktade säljaren för att ge denne en chans att svara om klänningen redan var skeppad.

    Säljaren kunde inte ge ebay eller mig ngt trackingnr, så jag fick pengarna inom 2dgr. Sedan beställde jag en ny på Dino. Hade inte samma säljare som dig 
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!