• carola78

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tuvalie88 skrev 2014-03-22 10:06:50 följande:
    Tack så jättemycket för svar! Och tack för tipset om pärlor och paljetter. Hade fått svar idag så nu har jag skrivit ett längre mejl och skickat med bilder. Skrev att jag inte ville ha paljetter. Hoppas att de förstår allt i mejlet! Så spännande det här! 
    Jag skickade på deras live chatt runt på fm då svarade de och de var väldigt tillmötesgående och förstående. Hoppas allt går bra, jag har själv kombinerat två klänningar och får min om ca 2v. Återkommer med resultatet när den kommer
  • carola78
    Pernilla S skrev 2014-03-24 14:30:14 följande:

    Oj vad jag blev pirrig nu.


    Mina klämmingar är skicade och beräknad leverans om 6-8 arbetsdagar.


    Från vart har du beställt dem?
  • carola78
    Pernilla S skrev 2014-03-24 15:23:03 följande:

    Light in the box.


    En klänning och bolero till mig och en klänning till dottern.


    Spännande, då hoppas vi att bilder kommer :)
  • carola78
    Kileane skrev 2014-03-25 15:12:03 följande:

    Alla de Kinaklänningar jag tittar på verkar ha släp, långt eller kort. Väldigt vackert iofs, men jag undrar om det bara blir jobbigt...


    Vet någon om klänningar från Kina brukar ha isydd "bustle" eller alltså någon anordning att hänga upp släpet med? Eller ska man räkna med att behöva ordna detta med någon sömmerska här hemma?


    Jag har beställt en tvådelad klänning, den ska bli klar nästa vecka (dino som gör den). Om du kan vänta, så får du veta hur resultatet blir. Släp under vigsel och sedan tar jag av släpet inför kvällen :)
  • carola78
    Kileane skrev 2014-03-26 15:30:18 följande:
    Carola78: Ja det är ju en bra lösning med avtagbart släp :) Du får gärna visa och berätta sen när du fått klänningen! De klänningar jag tittat på har dock inte den funktionen.

    Daniiel: Jag vet inte om jag vill plocka bort släpet heller, det är ju fint :) Och JJshouse som jag tittat på poängterar på flera ställen att de syr klänningarna som de ser ut och som designern menat, alltså antar jag att de inte gärna ändrar på själva utformningen av klänningen.
    Menar du att de flesta Kinaklänningar kommer med en sån ögla man sätter på handen, eller? Jag vill nog ha nån "upphängningsanordning" på själva klänningen också, visst kan jag fixa det själv sen men undrar mest om det är något man kan be Kinaföretaget om :)

    Kakbakaren: Roligt med en utförlig recension! Jag tycker klänningen är väldigt vackert och av din lilla bild verkar den sitta väldigt bra på dig! Så roligt att du är nöjd!
    Måste ju fråga om släpet nu när jag snöat in på detta, hur mycket ska du korta av det? Är det så långt att det behöver bäras, och finns det någon färdig lösning isydd för detta?
    Det ska jag göra, velade länge med släpfrågan innan jag bestämde mig.
    Jag vill inte gärna lägga ut massa pengar på en klänning som jag ska ha en kväll och sedan ska den hänga i garderoben. När jag såg lösningen på avtagbart släp, så bestämde jag mig. Den kortare varianten kan man ju t ex ha på midsommar odyl.
    Jag hoppas att lösningen är hyfsat bra iaf, vi får väll se då den kommer :) 
  • carola78
    Skinkebiten skrev 2014-03-30 09:53:50 följande:

    Nu har jag haft mailkontakt med Dino och ska precis beställa mina drömmars klänning, men hur gjorde ni andra med måtten? Skickade ni in era exakta mått eller la ni på någon centimeter? Man måste ju omvandla sina centimeter till inches, skrev ni in den exakta siffran som omvandlaren gav er eller hur gjorde ni?


    Jag skrev i cm, de har inte sagt ngt om det. I deras måttabell har de både cm och inches. 
  • carola78

    Ni som beställt från Dino, har ni fått veta när den skickats? Jag är så otålig nu och vill att klänningen kommer. Vet att det bara gått 2,5v men är otroligt nyfiken på hur den kommer sitta. Verkar som större delen får en stor klänning trots att de beställt efter mått :/

     

  • carola78
    Helenis skrev 2014-04-02 23:22:00 följande:

    Maj 12: om spetsen är lös över det undre tyget kan den nog höjas upp i midjan av en sömmerska. Jag har lite samma problem som dig, men upptäckte det efter att min varit inlämnad för insyning i ryggen. Tyckte längden kändes bra innan, men efteråt har jag insett att den är ca 1-2cm för lång eftersom jag trampar på den. Jag har inte riktigt bestämt hur jag skall lösa problemet ännu. Skall köpa en ny bh och kommer även ha ett band med strass under bysten då det är empirskärning, kanske kan dessa hålla upp den lite till. Klänningen är redan rätt stor så en extra underkjol har jag ingen lust att ha, men det kanske kan vara en lösning för dig?

    Daniiel: Min andra klänning som jag skall ha senare på kvällen/brunchen dagen efter beställde jag från Dinos. Har inte hört ett knyst och börjar bli lite orolig nu när det drar ihop sig. Beställde 6 mars och bröllopet är 26/4.. Bör jag vara orolig? Hur får jag kontakt med dem bäst? Mail?


    Jag har fått ganska snabbt svar när jag mailat Dino, de sa att den skulle vara klar den 25:e men min är inte klar än. I tors fick jag mail om att de fortfarande höll på att sy den. Nu har jag ingen panik, bröllopet är i Aug men man vill gärna veta om man ens kommer kunna ha den. Hör av dig när du får din, så får jag veta ungefär hur lång tid det tar men du borde nog få din inom det närmaste.
  • carola78
    jennyal skrev 2014-04-03 13:35:00 följande:

    Hej!

    Jag har till 99% bestämt mig för att beställa min drömklänning från ebay. Jag har sett fyra olika snarlika modeller och har två alternativ.

    1. Jag kan beställa från en säljare som är baserad i Storbrittanien men som säkerligen beställer via Kina. Plus är ju att ma slipper tullkostnad och man dealar direkt med en engelskspråkig person vilket kan underlätta Denn a ebay-affären har funnits sen 2009 och har bara positiv feedback, varav två den senaste månaden är på just en av de tre klänningen jag sett hos denna säljare. Priset är ju högre än om man beställer direkt från Kina.Här finns tre av de modeller jag sett och kostar från £185-199, dvs runt ca 200-2500 SEK med frakt.
    Länk till säljarens ebay store.
    www.ebay.com/usr/allfordress2006

    2.Det andra stället har över 250 positiva omdömen och många på klänningar liknande den jag sett. Här kommer klänningen direkt från Kina och det är en modell jag sett där och den kostar totalt med frakt $132, vilket är strax under 800kr! 
    Länk till säljarens ebay store:
    www.ebay.com/usr/roses.888

    Jag undrar om någon vet vad man kan förväntas betala i tullavgift på varor från Kina??
    Funderinar och feedback tack!  Andra tankar?? Lite ångestladdat att beställa men bröllopet är inte förrän i slutet av augusti så jag har tid att fixa backup om det så att säga 'skiter sig'

    Tusen tack alla brudar  


    Tull betalar man när värdet är över 1300kr, moms ska man alltid betala men inte alla som får betala moms. 
    När gifter du dig? Jag beställde en klänning från en säljare i kina, lång leveranstid och jag fick aldrig klänningen. Ebay har pengarna tillbaka garanti och jag fick mina pengar tillbaka på några dagar. Beställde sedan en klänning via dino, har ännu inte fått den men bör få den inom ngr veckor.

    Svårt att säga vilket alternativ som är bäst, det är omdömmen man får kolla på vad gäller ebay. Känns som hugget och stucket vad gäller dessa två alternativ.  
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!