• iurochskur

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tuvalie88 skrev 2014-04-22 19:38:46 följande:

    Klänningen är ju fin men den är inte jag. Hade det bara varit överdelen så hade jag nog tagit bort allt och satt dit ny spets men släpet vill jag inte heller ha och det blir ett för stort projekt att ta bort. Lite svårt att hinna med det med en tremånaders bebis också :p Väldigt välsydd klänning annars så jag vill inte avskräcka någon! Blir nog bara inte alltid som man tänkt sig. 

    Daniiel: Vet du hur det funkar om klänningen inte stämmer med bilden? Är det någon idé att skicka bilder, bifoga de mejl jag skickade och kräva kompensation eller en ny klänning?  

    Här kommer en bild som sambon precis tog.

     


    Jag tycker att den är superfin! Men den ska ju vara rätt för dig, du kan säkert sälja den :)
  • iurochskur

    Skinkebiten: Den är superfin! Jag hade lätt velat ha den och då är jag ändå ganska kräsen tycker jag, men kanske beror på att jag beställt något liknande :)

  • iurochskur
    September2014 skrev 2014-05-10 09:30:50 följande:

    Hej! 
    Jag står nu och velar bland kinaklänningar och skulle behöva lite hjälp! Jag beställde en klänning för 2 månader sen via DHgate som bara var HELT FEL. Spetsen såg billig ut, siluetten var inte alls som bilden, sömmarna var snea, stenarna på såg både billigare ut och var typ tre gånger så många än på bilderna... Pga detta letar jag nu efter en ny klänning och är därför skiträdd för allt med spets, stenar, band i midjan osv där det finns en chans att det blir tokfel... Inte helt lätt att hitta en snygg "enkel" klänning som det fortfarande känns som att det händer något på. 
    Har fastnat för denna som jag känner kan ha en smickrande form till min timglasformade kropp. Några andra idéer eller tips? Något annat jag ska tänka på innan jag beställer? 


    Jag har också beställt en i spets från DHgate, kanske blir helt fel för mig också då :o. Jag är också timglasformad och tänker iaf att jag vill visa min form så mycket som möjligt och ha en mermaid-klänning. Har tittat på mkt bröllopsprogram och tycker att det är finast om man är kurvig men det är ju min åsikt. Jag tänker också att jag bör ha en backup-plan om min beställda klänning är katastrof så blir intressant att höra hur du bestämmer dig att göra. Tänker om man går till bröllopsbutikernas rea eller går och provar vilken modell man bör ha och sen beställer?
  • iurochskur
    September2014 skrev 2014-05-15 22:03:33 följande:
    augusti skrev 2014-05-10 19:06:02 följande:
    daniiel skrev 2014-05-07 20:58:53 följande:
    Idag var jag på stan med min karl, då jag totalt fastnat i klänningsletandet och kände att jag behövde nog klämma och känna och prova för att förstå vad som passar min kropp bäst. Såklart hittade jag ju en fantastisk klänning ( MEN på rea) från Maggie Sottero som satt som en smäck.

    #iurochskur - jag trodde ALDRIG att en modell som var snävare över höfterna skulle passa mig, men fasiken DU HADE RÄTT! Kurvorna kom fram på ett helt annat sätt och korsettlivet höll in både mage och muffintop. :) Så tack för ditt tips! Utan det hade jag inte provat den modellen överhuvudtaget!

    #Augusti - ser med spänning fram emot att se din DH-klänning! Hoppas att det bara var jag som hade otur!

    #Blivande frugan - tack för support!

    #daniiel - Du är vår klänningsdrottning, no doubt about it! Lägger upp en bild i Visa DIN brudklänning-tråden när bra bilder är tagna! 
    Åh så roligt att jag var till hjälp:) Har själv inte provat någon klänning men sett många bröllopsprogram där de snäva klänningar formar figuren just så som du beskriver. Ska bli jättekul att se din klänning! Men måste inflika att på bilden på DHgate-klänningen ser du ut att kunna bära vilken klänning som helst.
  • iurochskur
    haps skrev 2014-05-16 14:44:46 följande:

    Min klänning har kommit!

    Detta är originalet....

    Och så här ser min klänning ut på mig... Lite för stor så ska sys in i midjan. Blommorna (och eventuellt även det rosa bandet) ska bort.

    Vad tycker ni?


    Jättefin! Hade också tagit bort blommorna och ev inget band, tycker spetsapplikationerna har så fin form framtill och det bryts lite av bandet men samtidigt är det fint att det bryter av också. Jag hade nog valt ett oregelbundet band som det jag länkar till. Du kanske tycker det blir för pråligt men menar mest formen även om jag tror det blivit snyggt med en annan färg på blinget.

    www.onewed.com/photos/show/antique-wedding-finds-from-etsy-vintage-bridal-sash
  • iurochskur
    teres77 skrev 2014-05-17 21:51:50 följande:

    Nu har jag fått hem den långa klänningen med!!!!

    Så här såg bilden ut på Landybridal

    Så här ser min ut... 

    Ostruken och med underkjol som måste justeras lite... Jag är ju "lite större" än modellen men jag tycker den är väldigt lik! Fick till och med fickor. :) Ska ta bort den lilla kanten längst upp, den blev lite mycket. Men det går att klippa bort! Det var två lager tyll i själva klänningen men det blev väldigt mycket tyg runt fötterna ändå, så jag kommer ta bort tyllen i klänningen och ha underkjol med ringar och släp ist. 

    Jag valde att ha snörning bak ist för dragkedja.

    Nu är den för tight snörad längst upp, därav the back boobs... 

    Jag är supernöjd!!!! Betalade 2300 ink frakt. Har inte fått nån räkning för tull och moms än. 


    Den är ju suuuperfin! Ser så lyxig ut! Den passar dig jättefint!
  • iurochskur
    teres77 skrev 2014-05-18 12:13:25 följande:

    Tack alla!!!

    Jag är så glad att modellen funkade. Jag är ju lite kort (157) och kurvig (80 kg), men det syns knappt... Mycket smickrande modell. Har läst så mycket om vilken modell man ska ha å inte när man har en viss kroppstyp. Tydligen kan man se ännu tjockare ut i en ball gown om man är kort å tjock från början. Var lite orolig innan jag fick hem den, att jag hade valt fel. 


    Jag är också ganska kort 163 och kurvig, trodde inte att jag skulle ha en sån typ av klänning som du har men efter att ha sett dig i din så blir jag jättesugen på en sån. Har dock redan beställt en mermaidklänning som aldrig verkar komma så tittar på alternativ...
  • iurochskur
    WesternCape skrev 2014-05-26 20:24:44 följande:

    Nu har min Landyklänning kommit.

    Orginalet med lite modifikationer är detta www.bhldn.com/product/onyx-gown

    Den är sjuuuuukt lång! Men det går ju att lågga upp! Sen ska jag sänka skärpet lite så den sitter mer där men midja är men broderierna är jättejättefina. Över förväntan.

    Servicen har varit kanon. Den kom innan utsatt tid och förutom de små sakerna så sitter den som en smäck!

    Ryggen är för övrigt helt fantastisk men lite svår att fota när man är själv..


    Jag tycker att din klänning är finare än originalet fram, den är mycket renare i formen, inga krusiduller och den ser så fint symmetrisk ut i mönstret. Den är verkligen jättefin på dig! Tycker den ser exklusiv ut!
  • iurochskur

    Min klänning har anlänt i Sverige :) jag har verkligen inga förhoppnngar då säljaren varit så krånglig och det är en komplicerad klänning men är ändå nyfiken klart. Har beställt den snäppet för liten då jag inte gått ner allt efter mitt tredje barn för 7 månader sen så kommer nog inte kunna lägga upp bilder med klänningen på men såklart på den utan någon person i :)

  • iurochskur
    sha skrev 2014-05-31 23:05:21 följande:

    Är det någon här i tråden som varit hos sömmerska och gjort storleksändringar på en klänning med korsettliv?


    Jag beställde en kinaklänning som jag är nöjd med men som är alldeles för stor i livet. Det känns som den kommer bli svår att justera i storleken iom att det är så många lager tyg och skenor, men hoppas någon kan ge mig positiva svar här:)


     


     


    Kan man inte ändra i sidorna? Vad är det för klänning? Vore kul att se eftersom att jag också beställt en med korsettliv men behöver nog köpa en annan och vill gärna ha ett sånt liv. Mina kupor var för små så det blir mycket ändring men som jag förstår det är din för vid över ryggen?
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!