• augusti

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Jätte fin klänning!


    Qvicken skrev 2014-05-01 17:11:34 följande:

    Här är bilder på min kläning från Landybriadl!

    Är jätte nöjd med den! ca 2500:- gav jag och fick en tullsumma på hela 79:- ;)

    Den är dock inte rätt snörad på bilden och så har jag beställt hem en underkjol till den så får vi se om jag är nöjd över hur den sitter på:)


  • augusti

    Om du bor i sthlm har Zelini snygga billiga klänningar. Om du inte vill läggaa ut mkt men få en snygg brudklänning


    September2014 skrev 2014-05-10 09:30:50 följande:

    Hej! 

    Jag står nu och velar bland kinaklänningar och skulle behöva lite hjälp! Jag beställde en klänning för 2 månader sen via DHgate som bara var HELT FEL. Spetsen såg billig ut, siluetten var inte alls som bilden, sömmarna var snea, stenarna på såg både billigare ut och var typ tre gånger så många än på bilderna... Pga detta letar jag nu efter en ny klänning och är därför skiträdd för allt med spets, stenar, band i midjan osv där det finns en chans att det blir tokfel... Inte helt lätt att hitta en snygg "enkel" klänning som det fortfarande känns som att det händer något på. 

    Har fastnat för denna som jag känner kan ha en smickrande form till min timglasformade kropp. Några andra idéer eller tips? Något annat jag ska tänka på innan jag beställer? 


  • augusti
    Kileane skrev 2014-05-13 17:42:55 följande:

    Ber om ursäkt då detta säkert diskuterats redan...men hur har ni tänkt ang. hollow-to-floor måttet? Det stämmer ju inte alls med tabellen, i alla andra mått var jag hyfsat mittemellan en size 8 och 10, men mitt hollow-to-floor-mått är 138 cm (barfota och med rakt måttband) och minsta som finns i tabellen är ju 147 cm. Inte ens fast man lägger till de 5 cm som tillverkaren säger att de alltid adderar (för skor) så når jag ju upp i den längden! Jag är själv 164 cm lång.

    Ska jag bara ange mina mått och hoppas det blir bra så eller borde jag mejla och fråga? Klänningen jag tänkte köpa har en spetskant nertill så det är ju inte bara att lägga upp den om den är för lång heller...och naturligtvis vill jag inte ha den för kort!


    Jag är 164cm också och har precis samma mått som dig alltså 138 HTF.
    Funderar på samma sak, men tänker att om man skickar in sina egna mått, så ska de väl inte vara några problem. Det är väl därför man kan göra det för klänningarna i standard storlekar är långa. Det märker jag när jag provar i butik. De är alla såååå långa på mig. Men fråga för säkerhets skull?
  • augusti
    sha skrev 2014-05-13 19:38:42 följande:

    Jag hade samma problem när jag skulle mäta!
    Jag fick hem den igår och den är för lång för mig, men min klänning är inte i spets så det är inga problem att lägga upp den. Samt att jag ännu inte vet vad jag ska ha för skor så jag tänkte att det inte gör något om den är för lång.
    Men, jag är 168 lång och har skrivit 57,9 inches på hollow to floor så det blir en väldigt lång klänning om man tar det måttet som står.


     


    Kanske inge hjälp för dig, men nu vet du hur jag gjorde!


     


    var den alldeles för lång trots att du uppgett dina riktiga mått eller valde du en storlek i sortimentet?
  • augusti

    oh jisses nu har jag beställt en klänning från DH gate. 286kr haha så det känns som att det är skit samma om den är ful eller egentligen ens om den kommer fram :S

    Säljaren var ny och hade sålt 5 klänningar men ingen feedback ännu så det kan gå huuuur som helst, dock egna bilder å inga modellbilder o den såg fin o välsydd ut och fanns inte hundra andra likadana "egna" bilder som det gör på många av dessa klänningar..
    Nu tänker jag bara att shit, nu blir mitt konto länsat....
    men visst är det safe att beställa där ifrån????? aaaahhh, första ggn jag beställer från utlandet såhär så är lite mesig.

  • augusti
    Pernilla S skrev 2014-05-14 08:21:04 följande:

    Oj, vad billigt. 

    Ska bli spännande att se om du först och främst får någon klänning. Och sen om den överensstämmer med bilden. 


    Ja den var ju det. I värsta fall kan nån få den att spöka ut sig i på sin möhippor eller nåt :) om det ens kommer nåt vill säga. Men dh gate gr ju inte pengarna till säljaren förrän det har kommit en vara som jag förstått det så det tjänar ju inget till att inte skicka något.
  • augusti

    Men oj, den ser ju inte alls ut som på bilden. Nåväl det e ju en risk man tar.

    Dino verkar ha nöjda kunder så jag skulle nog våga beställa därifrån.


    September2014 skrev 2014-05-14 09:52:21 följande:

    Tack alla för era tips och feedback! Det jag var ute efter från början var en sån klänning som jag beställde från DH, rak siluett med en komination av tyll och spets. Lite Jenny Packham/Ida Sjöstedt-inspirerat typ. 

    Här kommer bilder på hur klänningen såg ut på på DH-gate;

    Och det här var klänningen jag fick hem (lite stor men det lade jag till själv) där ärmarna är 4-5ggr så breda som mot bild, stenarna är sjukt många och glänser i blått (?), skärpet ser inte ett dugg ut som bilden och är dessutom broderat ovanpå klänningen så omöjligt att ta bort, den är jättehög vid bysten och sömmen där spetsen blir tyll skiljer 6 (!!!) cm från höger till vänster sida....

    Så, vad gör jag nu? Klänningen jag lade upp tidigare var från Dino och jag har väl i så fall tänkt att beställa därifrån eller Landy då de verkar ha flest nöjda kunder. 


  • augusti

    Intressant. Nu står det your order has been shipped haha. Jag beställde klänningen för mindre än 12 timmar sen. Gud det måste ju vara typ små Fabriksbarn som sytt upp den, eller att de har färdiga på lager trots mått beställning eller så får jag gift skickat till mig....

    Väldigt underligt iaf. Det här ska bli mkt intressant.

  • augusti

    Jag har absolut noll förväntningar på en snygg klänning till det priset, men som du säger, den kan vara en kul utklädnad vid nästa halloween fest kanske ;)

    Tack för svar om frakten, då förstår jag bättre:)

    )[quote=4382948][quote-nick]daniiel skrev 2014-05-14 22:08:59 följande:[/quote-nick]

  • augusti

    Har inte hänt nåntinga, har mailat säljaren men hen svarar inte, pratade med dhgate ochkså och de ska ta kontakt med säljaren så vi får se:)


    Pernilla S skrev 2014-06-26 19:09:23 följande:

    Hur gick det med denna klänningen augusti?

    Har tänkt på den några gånger och hade ju varit jättekul om den var nåt att ha.


  • augusti

    Ja, men tracking numret var fejk. Antingnen kommer klänningen eller inte, det blir som det blir haha, jag har ändå köpt en annan klänning nu från justin alexander. Betydligt dyrare än jag tänkt lägga på klänning men det var kärlek vid första ögonkastet! Oså slipper jag oron att jag blir missnöjd eller att det blir missförstånd :)


    Pernilla S skrev 2014-06-27 07:34:08 följande:

    Men ojdå. Det stod ju att den var skickad redan för 1 1/2 månad sedan.

    Lång resa den klänningen tar.  


  • augusti
    daniiel skrev 2014-06-30 11:16:22 följande:
    Hade du beställt via DHgate? För isåfall kan det vara som jag berättat tidigare. En säljare har bara ett visst antal dagar på sig att avsluta affären. Att sy en klänning tar dock oftast betydligt längre tid, så dom avslutar affären med falska trackingnummer långt tidigare. Jag har beställt klänningar tre gånger på DHgate, från tre olika försäljare, och det har varit så varje gång. Jag har dock alla gångerna fått hem mina klänningar :)
    Det är säkert som du säger, men säljaren vägrar svara när man kontakter hen. Har hört av mig 5 ggr minst för jag ska iväg om två veckor o vara borta en månad så jag behöver lite info om leveransen men icke. Kontaktade dhgate o de varnade säljaren, sen kontaktade jag säljaren igen o inget svar o då tänkte jag skitsamma jag ansöker om en refund då hen ändå inte vill svara när klänningen kan tänka sig vara klar och en del annat med säljaren verkade också lite fuffens. säljaren nekade requesten och då tog dh gate över och godkände min förfrågan om refund, så jag får pengarna tillbaka istället.
  • augusti

    Mmm det kmmer kräva möbgder av disciplin att spara pengar nu för denk klänningen låg över budget men men :)

    Men jen jen house är nog säkrare än dh gate iaf, har en bekant som också gifte sig i en jen jen klänning o var jätte nöjd.

    Lycka till med köpet, kul med bilder:)


    rebban b skrev 2014-06-27 13:55:51 följande:

    åh! Justin Alexander har så snygga kollektioner! Riktigt to-die-for. Hade jag inte vart en student så hade jag köpt något därifrån jag med.

    Istället har jag tillslut efter många vändor här inne beställt en kläning från jenjenhouse. Jag är spänd på att se hur klänningen kommer se ut. Jag har en bekant som gifte sig i just den klänningen fick jag reda på nu i efterhand, och hon är väldigt nöjd med den, (den såg drömsk ut på bilderna) samt hittat en annan på blocket. Så chanserna är höga. Men vågar inte hoppas.

    Lägger självklart upp en bild när den dykt upp ;)


  • augusti
    Loveit skrev 2015-07-23 09:06:47 följande:

    Är det någon här som har testat klänningar i butik men ändå köpt kinaklänning? Känner man skillnad på kvalitén?


    Jag har. Jag hade en klänning från zelini, den var okej, kina sydd, men i jämförelse med butik så är det stor skillnad. Tyget, spetsen, fallet. Jag är iof rätt känslig och ser oftast direkt om en klänning är från butik eller kina ( tyvärr)

    Nu är jag inte jätte jätte kräsen, men jag bryr mig om att ha hela fina kläder och det där funkade inte, även om zelinis klänningar var av god kina kvaliet.

    Men många verkar nöjda så det är ju svårt att avgöra baserat på andras erfarenheter.
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!