• AnnsiA

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hej!
    Ny i bröllopsvärlden här! 

    Jag och fästmannen ska gifta i Italien i augusti i år, är galet stressad att få ihop allt tills dess. 

    Det jag stressar mest över är nog klänningen.. Jag har verkligen inte tid att gå runt i butiker och prova ut den där "perfekta", utan har mellan jobbpassen suttit på nätet och letat. 
    Har hittat en fantastiskt fin som jag önskar med allt jag har att bilden stämmer överens med verkligheten!

    Här är klänningen: 
    brudklanningar.nu/webshop/product_info.php
    (Aimee) 

    Det jag inte förstår är om den är "vit" eller "ivory" och hur ivory hos denna sida ser ut? Någon som har bra koll?
    Bör man ha ivory om man är blond och ljus eller passar vitt bättre då?

    Finns det något ställe (gärna runt Göteborg) som kan ta ens mått så de blir rätt? 

    Hur lång tid har det tagit för er andra som beställt från den här sidan? Det står 5-7 veckor, stämmer det med verkligheten? Och vad har man för rätt att skicka tillbaka om man inte blir nöjd? 

    Tacksam för svar! <3 

  • AnnsiA
    jennyal skrev 2014-05-19 20:40:52 följande:

    Idag kom  min klänning som jag beställde på Ebay!! Jag fick ingen förvarning utan det bara låg en avi om att jag hade ett rek brev att hämta. Eftersom mna hört och sett en hel del här i tråden så kan jag inte annat än säga att jag är 100% nöjd! Klänningen är så himla välsydd och passar perfekt. Jag skickade mina mått i cm och det stämmer exakt. Färgen är ivory och spetsen är jättefin. Här är en länk till säljarens affär på Ebay och jag rekommenderar henne varmt. Lite dålig på engelska men svarar alltid på mejl.
    www.ebay.com/usr/roses.888
    Så här såg orginalbilden ut framirån

    och bakifrån

    Så här blev MIN klänning!!

    Den är ju lite skrynklig nu och rosetten ska ju fixas rakt, men det var lite pyssligt att få till dragkedjan själv. Jag har även beställt en underkjol från JJshouse som inte kommit ännu.


    Guuuud så fin! <3 
  • AnnsiA
    Kileane skrev 2014-05-26 08:04:24 följande:
    Det är en fin klänning :) Men jag tror inte att jag hade tagit omvägen runt en återförsäljare, jag hade nog beställt direkt från Kinafabriken. Iom. att du ändå inte får några garantier eller någon ångerrätt så blir det ju samma resultat, men billigare att beställa själv... Kolla skillnaden mellan Ivory och Vitt på valfri kinaklänningssida, i det material du vill ha. Här är tex. JJshouse: www.jjshouse.com/about/help.php&type=color&cat_id=2&is_accessory=0
    Tack alla för svaren! <3 

    Okej, hur hittar man vilken Kinafabrik som gör denna klänningen? 
    Hur får ni all den här kunskapen, jag vill också bli expert! :D 
  • AnnsiA
    jennyal skrev 2014-05-26 12:37:16 följande:
    AnnsiA skrev 2014-05-25 21:04:57 följande:
    Guuuud så fin! <3 
    Tack

    Vad gäller den klänning som du hittat så är den jättefin! Färgen Ivory är på svenska elfenbensvit, dvs som gräddvit. Personligen tycker jag det ger en varmare färg än kritvit. Det är ju dock en smaksak. Min klänning ovan är ivory

    Vad gäller att ta mått så be en kompis att hjälpa dig. Ha dessutom på din den bh som du ska ha eller en liknande. Detsamma gäller skorna. Klackhöjden är ju viktig där. De sidor som man kan beställa från brukar ha bra ritningar på vart man ska mäta. Din klännig är ju dessutom inte åtsittande över höfterna utan bara i livet. Snörningen gör ju dessutom att det finns visst utrymme för justeringar om det inte sitter helt perfekt.
    Lycka till! Det kommer säkert att gå bra! Ibland måste man våga för att vinna

    Tack för svaren! :) 

    Det blir nog ivory, men dom är sjukt lika på bild :P 

    Ja jag hoppas också att måtten blir lite enklare då det är den modellen på klänning, hade ju ex gärna gått ner några kilo inför bröllopet men det är inte säkert att jag kan (har lite problem med en nyupptäckt matallergi) men det får ju gärna finnas LITE spelrum (åt båda håll, ska gifta mig i jordens mat-Mekka Italien) haha. 

    Skorna har jag införskaffat redan, mest för att jag ÄLSKAR skor och verkligen hitta klockrena skor på en gång! 

  • AnnsiA

    Jag har också försökt nå min klänning-försäljare! 
    Köpte min på brudklanningar.nu och efter att inte fått svar på ett mail för att kolla status så har jag även försökt ringa utan att få svar. 
    Känns lite vanskligt om man ska våga hoppas på att den kommer och att den ska se fin ut, kanske bättre att kolla upp andra klänningar som alternativ? 

  • AnnsiA

    Ååh är så fruktansvärt besviken.. 
    Beställde min klänning i GOD tid inför bröllopet på brudklanningar.nu, med mått och allt.
    Såg för några dagar sen när jag drömskt ville titta lite en gång till på klänningen på deras hemsida, och då ser jag att det står
    "Som på bild, men utan släp (önskar du släp meddela oss i samband med beställning)"
    Jag förutsatte ju att man beställde klänningen som man SER på bilderna, och inget annat så missade HELT detta! 
    Mailade dom så fort jag såg det och fick svar en VECKA senare att klänningen var nästan färdig så det var försent. Två dagar efter deras svar fick jag mail om att klänningen nu har ett spårbart id-nr och alltså på väg. 
    Känns som att de kanske hunnit göra ändringen om de kollat direkt när jag mailade dom och att de skickar den trots att jag påtalat ett fel på den känns lite taskigt, ifall jag vill göra en ändring direkt? 

    Nu kommer klänningen vara jämnlång överallt och då känns det inte alls som en brudklänning :( 
    Förstår ju att det är jag som gjort fel eftersom jag inte såg texten, så har väl inga rättigheter i det här fallet, men är det inte lite fult att marknadsföra en klänning med släp och sen inte skicka det?

    Någon som vet om man kan lösa sådant i efterhand så det blir snyggt?  

  • AnnsiA

    Efter att ha varit lite ledsen och bekymrad över min klänning då jag fick veta att man skulle skriva till om man ville ha SLÄP (på bilderna var det släp och jag tog för givet att man beställde utefter bilderna liksom..) Så när klänningen kom förra veckan ville jag knappt öppna paketet. 

    Ville så gärna ha en vacker brudklänning med släp. Men packade upp den i lördags och provade den. Och utöver att den saknar släp så är den EXAKT som på bilden, superfint tyg och känns rejäl och tung. Den sitter himla bra och storleken blev perfekt!
    Så förutom släp-grejen så är jag nöjd och jag kommer bära klänningen på bröllopet, känns onödigt att leta upp någon annan när jag egentligen älskar denna! 
    Ja, nu har jag ju inte samma långa, smala kropp som modellen såklart, men 
    här är bilder: 

  • AnnsiA

    Tack allihopa! 
    Allt kan ju inte vara perfekt men eftersom jag ändå vågade satsa på en klänning på internet får man ändå vara nöjd ;) 
    Jag blev positivt överraskad över att bandet över axlarna går att ändra på med hjälp av tryckknappar så om jag väljer att INTE ha det enda bandet korsat över halsen så kan man ändra det lätt. Tyckte att det såg ut som att att jag får lite kort hals av det. Och blomman kommer jag nog ta bort. Eller vad tycker ni? 

    Den är från brudklanningar.nu förresten om någon är i shoppingtankar. 
    Jag hade en del mailkontakt med dom och tyckte att de var ganska sega på att svara, men eftersom man var så nervös och det ändå handlar om ens brudklänning kan det vara därför hehe. De var iallafall så hjälpsamma som de kunde vara, det var ju jag som hade missat att skriva extra om att jag ville ha släp, så hoppas att andra som tänkt beställa därifrån är mer noggranna när de löser om klänningarna!
    och de har skrivit på sin sida att de har mycket att göra nu i bröllopstider och att svar därför kan dröja. (Tog några dagar från att jag skrivit tills att de svarade) 

Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!