• sha

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tjejer, jag behöver hjälp!
    Jag var och provade brudklänning i helgen och hittade en jag tyckte var fin, men alldeles för dyr!
    Nu är jag inne på att beställa en kinaklänning men hur sjutton går man tillväga?:)
    Hur vet man att man kan lita på företaget?
    Vad bör man tänka på?

    Hoppas ni orkar ge era bästa råd & tips:)

  • sha
    Skinkebiten skrev 2014-03-30 09:53:50 följande:

    Nu har jag haft mailkontakt med Dino och ska precis beställa mina drömmars klänning, men hur gjorde ni andra med måtten? Skickade ni in era exakta mått eller la ni på någon centimeter? Man måste ju omvandla sina centimeter till inches, skrev ni in den exakta siffran som omvandlaren gav er eller hur gjorde ni?


    Hur gjorde du när du skulle beställa klänningen med att skriva i inches? Jag tänkte beställa igår men upptäckte då att man måste skriva in i inches så då orkade jag inte, hah! Tänkte ta tag i det idag igen;)
  • sha
    Skinkebiten skrev 2014-05-04 21:25:04 följande:
    Ursäkta sent svar, men bättre det än aldrig!

    Jag hämtade ut min klänning idag! Jag beställde från Dino och är väl till 85% nöjd (håller med andra som nämnt 85%-regeln innan). Den såg inte helt ut som på bilderna jag skickat och de följde inte mina önskemål med att tex ta bort ett band i midjan, men det får jag väl sprätta bort själv. Eftersom de både har mått i inches och cm på sin hemsida skrev jag in mina mått i cm vilket fungerade kanon. Jag la på 1 cm vid varje mått för att vara säker på att jag kommer i den och för att deras måttabell visade att mina mått skulle innebära typ xs vilket jag normalt inte har (framförallt inte i Kina?). Det ångrar jag för klänningen var lite stor. Jag beställde klänningen 31 mars och en och en halv vecka efter att jag beställt kompletterade jag beställningen med en underkjol. Fick sms om att dem var på väg den 30 april, det tog antagligen lite längre tid än det borde gjort. Frakten från Kina gick på två dagar. Jag är nöjd med klänningen för det priset jag betalade, jag ska trots allt bara ha den en dag och det känns som en lättnad att den inte är så exklusiv för då slipper jag bli ledsen när jag spiller vin på den eller drar släpet genom en pöl.

    helt rätt med att ett sent svar är bättre än inget alls, haha!

    Jag beställde min klänning den 22 april och sen dess har det stått "processing" på den och nu tycker jag det stått det lite väl länge!! Men då kanske jag kan vara lugn ett tag till, om din leverans tog längre tid än du trodde.
    Hoppas min klänning är bra:))


     


    Lägger du upp bild på din?:)

  • sha
    Skinkebiten skrev 2014-05-06 21:40:42 följande:
    Du kommer inte ha en aning att klänningen är på väg förän du får SMSet av DHL. När jag loggar in på Dino nu står det fortfarande "Processing" på min order trots att jag redan fått klänningen. Så det är nog bara is i magen som gäller.

    Jag har bara en halvtaskig bild där jag står lite konstigt, men den får duga så länge!

    Aha, ja det var ju skönt att höra. Hoppas jag får ett sms snart då:)) Hur lång tid var det det tog för dig?


     


    Fin klänning!!

  • sha
    Kileane skrev 2014-05-13 17:42:55 följande:

    Ber om ursäkt då detta säkert diskuterats redan...men hur har ni tänkt ang. hollow-to-floor måttet? Det stämmer ju inte alls med tabellen, i alla andra mått var jag hyfsat mittemellan en size 8 och 10, men mitt hollow-to-floor-mått är 138 cm (barfota och med rakt måttband) och minsta som finns i tabellen är ju 147 cm. Inte ens fast man lägger till de 5 cm som tillverkaren säger att de alltid adderar (för skor) så når jag ju upp i den längden! Jag är själv 164 cm lång.

    Ska jag bara ange mina mått och hoppas det blir bra så eller borde jag mejla och fråga? Klänningen jag tänkte köpa har en spetskant nertill så det är ju inte bara att lägga upp den om den är för lång heller...och naturligtvis vill jag inte ha den för kort!


    Jag hade samma problem när jag skulle mäta!
    Jag fick hem den igår och den är för lång för mig, men min klänning är inte i spets så det är inga problem att lägga upp den. Samt att jag ännu inte vet vad jag ska ha för skor så jag tänkte att det inte gör något om den är för lång.
    Men, jag är 168 lång och har skrivit 57,9 inches på hollow to floor så det blir en väldigt lång klänning om man tar det måttet som står.


     


    Kanske inge hjälp för dig, men nu vet du hur jag gjorde!


     

  • sha
    augusti skrev 2014-05-13 20:23:51 följande:
    var den alldeles för lång trots att du uppgett dina riktiga mått eller valde du en storlek i sortimentet?

    Jag vågade inte uppge det måttet jag fick när jag mätte (kommer inte ihåg vad det var) så jag tog det måttet som stod i storlekstabellen. Övriga mått tog jag efter min kropp.


    Men nu med facit i hand hade klänningen troligtvis varit mer lagom om jag uppgett mitt faktiska mått.

  • sha

    Är det någon här i tråden som varit hos sömmerska och gjort storleksändringar på en klänning med korsettliv?


    Jag beställde en kinaklänning som jag är nöjd med men som är alldeles för stor i livet. Det känns som den kommer bli svår att justera i storleken iom att det är så många lager tyg och skenor, men hoppas någon kan ge mig positiva svar här:)


     


     

  • sha
    iurochskur skrev 2014-06-01 12:25:12 följande:
    Kan man inte ändra i sidorna? Vad är det för klänning? Vore kul att se eftersom att jag också beställt en med korsettliv men behöver nog köpa en annan och vill gärna ha ett sånt liv. Mina kupor var för små så det blir mycket ändring men som jag förstår det är din för vid över ryggen?
    Jo det borde gå att ändra i sidorna, bara det att det känns som där är så jäkla många lager tyg så det kommer bli en ganska svår/meckig (dyr) process. Jag har ingen bild på där jag har klänningen på, men här är en länk till den www.dinobridals.com/discount-store-ball-gowm-princess-organza-simple-design-wedding-dress-p-614180.html

    Trist med för liten klänning:( Måttbeställde du? För jag upplever att den här är större än de måtten jag skrev in.
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!