• Äldre 8 Mar 11:32
    290571 visningar
    1096 svar
    1096
    290571

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Kileane skrev 2014-03-06 19:37:12 följande:
    Nu tänker jag sätta en tass i tråden, var medlem här tidigare men fick göra ett nytt konto nu. Denna gång är jag här "på riktigt" för jag och sambon tänkte fira tio år som förlovade med att gifta oss till hösten :)

    Och eftersom det ska vara ett litet och enkelt bröllop kommer jag högst troligt att beställa en Kinaklänning. Vet ganska bra vad jag vill ha också, så nu gäller det "bara" att hitta den rätta klänningen! Jag hade tänkt beställa från JJhouse så det är roligt att läsa att de får bra recensioner!

    En fråga bara, ska man räkna med att få betala moms och tull på klänningen? Måste ju räkna in det i priset då också. Jag bor i Finland men tänker att det är liknande tullregler för frakten hit...
    Jag har beställt en klänning från JJsHouse i början av veckan så den borde anlända hit till slutet av mars, senast början av april. Har också sett att de har fått mycket bra recensioner på senaste tiden så jag hoppas verkligen att det kommer att bli bra Glad

    Jag var och provade brudklänningar i en affär för några veckor sedan och hade faktiskt tänkt köpa en därifrån om jag hade hittat någon men hittade ingen jag riktigt gillade i den prisklass jag hade tänkt mig. Den jag tyckte bäst om kostade 670 € och då skulle det ha behövts några ändringar på den också... Så till sist valde jag att beställa från JJsHouse och jag hoppas att det kommer att bli bra, även om ändringar behövs kommer klänningen att hamna på ca 300 € (ifall det inte är hemskt stora ändringar) och då är tull och frakt inräknat samt 100 € för eventuella ändringar reserverat. Jag måttbeställde så får se hur bra den sitter sedan!

    Jag bor också i Finland och då jag har läst på olika finska sidor verkar det som att ingen har sluppit undan tull och frakt här, så man kan lika gärna förbereda sig på att betala det. Här är tullens hemsida med procentuppgifter på olika produkter www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/tullit_ja_verot/esimerkkeja/index.jsp 
    För kläder gäller då alltså 12% i tullavgift och 24% i moms, det vill säga köper du en klänning för 100 € blir det 12 € i tull och 24 € i moms vilket leder till ett slutpris på 136 €. Jag tycker ändå att det kan vara värt det jämfört med 700-1500 € om man köper en klänning i butik härifrån Flört 
  • Äldre 8 Mar 11:41
    #86

    Och så en bild på klänningen jag har beställt Glad Det är allt annat än det jag hade tänkt mig från början... Då hade jag tänkt mig fluff hit å fluff dit och tänkte att jag gifter mig bara en gång... Men sedan kom jag på att det inte riktigt passar till stilen på bröllopet utan jag ville ha något enklare + att min fästman inte heller var så förtjust i allt fluff Flört Vi ska ha vigseln utomhus (hoppas jag, bara det inte regnar...) vid havet. Eventuellt ska jag ta bort släpet, får se hur det ser ut när den kommer. Jag är lite orolig för det glänsande materialet, hade hellre velat ha i chiffong men jag hittade ingen chiffongklänning som jag föll lika mycket för som denna.


  • Äldre 8 Mar 11:42
    #87
    jessi85 skrev 2014-03-07 09:44:10 följande:
    Den är för stor :( Klänningen är tung, fodrad, gediget sydd och har både skenor i livet och isydda bh-kupor vilket jag inte hade väntat mig. Tyvärr är den för stor över armar, axlar och byst och midjan hamnar för långt ner. Ett vanligt problem för mig eftersom jag är rätt kort och har smala axlar. Vill också ta ur bh-kuporna, jag vill ha bh under klänningen och de isydda kuporna lägger sig över som något slags pansar, och göra den lite mer urringad. 

    Bjuder på en bild där jag står och deppar över hur stor den är. Tror ni en skräddare kan ändra den som jag vill?
    Jättefin klänning, hoppas verkligen att en skräddare kan fixa till det! Glad
  • Äldre 8 Mar 12:36
    #91
    daniiel skrev 2014-03-08 12:12:40 följande:
    Kan du inte be dom sy den i chiffong? Det bör inte vara några problem att få samma modell i det tyget :)
    Jag övervägde nog att fråga om det skulle gå men tänkte att jag testar med det här :) Var lite orolig för hur just den här klänningen skulle bli i chiffong.
  • Äldre 16 Mar 11:52

    Iiiik nu har min klänning skickats från Kina :D

  • Äldre 16 Mar 12:53
    carola78 skrev 2014-03-16 12:26:27 följande:
    Bild på hur den såg ut? Vart köpte du den?
    Jag postade den tidigare i tråden men den kanske har hamnat ganska långt bak nu så jag kan göra det igen :) Jag köpte den från JJsHouse, måttbeställd, så får se hur bra den sitter. Väntar med spänning!

  • Äldre 16 Mar 12:56
  • Äldre 16 Mar 14:39
    carola78 skrev 2014-03-16 14:11:36 följande:
    Jätte fin,hur lång tid tog det innan de skickade den? Kostar frakten?
    Tack :) hoppas att den är lika fin i verkligheten! Jag ville ha en lite enklare klänning eftersom vi ska ha vigseln ute i skärgården bland klippor.

    Jag beställde klänningen måndagen den 3 mars och inatt fick jag mejl att den var skickad så ganska exakt 2 veckor tog det. Frakten kostade 21,23 ? och jag fick också mejl från DHL idag att de ville att jag skickade min mejladress och personbeteckning så att de kan göra en räkning eftersom det måste tullas (bor i Finland) och vad jag har hört har ingen här i Finland sluppit undan tullavgifter ;)
  • Äldre 16 Mar 20:47
    vallmoo skrev 2014-03-16 18:43:40 följande:
    Åh, vad spännande. Jag har fastnat för jjshouse klänningar också. Hoppas att du meddelar resultatet sen :)
    Kileane skrev 2014-03-16 20:41:29 följande:
    Vad roligt, hoppas du ska bli nöjd! Hoppas också du vill berätta när den kommer fram om den motsvarar dina förväntningar :)

    Klart jag berättar vad jag tycker och eventuellt kommer också en bild :) Jag är lite misstänksam ifall modellen alls kommer att passa min kroppsform, svårt att veta när man inte provat, men jag hoppas på det bästa och om inte får jag beställa en till klänning, haha :D vi ska också beställa tärnklänningarna därifrån ifall jag blir nöjd med min klänning och materialet och sömnaden motsvarar förväntningarna :)
  • Äldre 17 Mar 09:18

    Carola78: jag tyckte att den första klänningen var finare, även om den andra också var fin :) blir säkert bra vilken du än väljer men nu vet du i alla fall min åsikt ;)

  • Äldre 17 Mar 21:04
    Spinner: Vilken fin klänning du har fått hem och den ser ut att sitta jättefint på dig :) Broderierna och pärlorna m.m. ser också jättefina ut!
    Enda som är lite synd är att det inte framgår på originalbilderna att tyget över axlarna är så tunt. Inte för att jag vet om det gör något, tyckte din klänning också var jättefin, men tyckte kanske att det kunde ha framgått bättre på originabilderna?
  • Äldre 17 Mar 21:31
    Spinner skrev 2014-03-17 21:17:28 följande:
    Kakbakaren: Tack så mycket! Jag hade främst trott att de inte skulle vara så breda bak plus att broderierna skulle gå lite högre upp där samt att den skulle vara något djupare i ryggen.

    På denna bild kan man se lite bättre att tyget är tunnt i axelbanden

    Sen hoppas jag ju att den ska ge en mer böljande känsla med rätt underkjol och när den inte är så skrynklig. Det var ju den böljande kjolen jag föll för ;)
     
    Ja på den bilden syns det faktiskt lite bättre :D Jag tror nog det blir riktigt bra bara den blir struken och med rätt underkjol :) Den är så fin redan!
  • Äldre 26 Mar 14:21

    På måndag kväll kom äntligen min klänning :D Så nu ska ni får höra vad jag tyckte (kommer att bli långt känner jag på mig...).

    När jag först fått upp den var jag lite orolig över de stora "paljetterna" som var påsydda på klänningen. Jag tyckte inte att de var speciellt snygga. "Spetsen" är också någon typ av dekoration som bara är påsydd vilket jag också hade väntat mig. Det syns väldigt dåligt på originalet hur det egentligen är gjort men när man ser på originalbilden och på min egen klänning så stämmer det bra överens. Jag har funderat på ifall jag skulle kunna ta bort de stora paljetterna men spetsen och de små pärlorna och paljetterna är fastsydda med samma tråd så jag tror det blir för invecklat. Spetsen var också lite lös på vissa ställen men det är bara att ta lite nål och tråd och sy fast det bättre.

    Däremot kändes den väldigt tung och välsydd i övrigt. Min syster kom fort över så att vi kunde prova den direkt. Först var jag inte speciellt förtjust och kände mig tjockare i den än i vanliga kläder men tror det beror på färgen, jag bär väldigt sällan vitt utan oftast mörka färger. Fodertyg fanns det tillräckligt av och fast jag hade svarta underbyxor syntes de inte det minsta igenom! Det var också som en insydd BH och jag provade utan och det kändes bra.

    Jag hade klänningen att hänga på skåpdörren i sovrummet och har gått och sett på den emellanåt. Igår kväll provade jag den på nytt med strumpbyxor och skor till och det kändes genast mycket bättre! Jag börjar till och med acceptera de stora paljetterna och funderar ifall de kanske får vara där i alla fall.

    Klänningen var måttbeställd och den satt perfekt (med snörning bakpå)! Färgen är ivory. Dock så är axelbandet på originalbilden ganska långt ut vilket jag tyckte om men på min var de sydda längre inåt på framsidan. Ska se om någon sömmerska eventuellt skulle kunna flytta på dem utåt. Klänningen är också lite för lång och detsamma gäller släpet så det ska jag också korta av. Släpets längd stämmer överens med bilden men jag vill inte ha så långt :)

    Klänningen kostade 155 eur och frakten ca 20 eur. Moms på 38 eur har jag också betalat men någon tullräkning har jag i alla fall inte ännu fått. Sammanlagt har den hittills kostat mig ca 210 eur. Det tog 3 veckor från att jag la in min beställning tills jag hade den hemma. Summa summarum kan jag rekommendera att beställa från JJsHouse! Jag fick i alla fall det som bilderna visade och till ett rimligt pris. Klart att man inte kan få en klänning för 1 000 eur när man har betalat 200 eur (på en dyrare klänning skulle säkert dekorationerna vara bättre sydda) men den här klänningen gillade jag verkligen och jag tror jag kommer att känna mig jättevacker i den på bröllopsdagen i alla fall :) Jag hittade inte ens någon klänning i affären jag var och provade som jag kände att "den här är det", bara en som jag tyckte att eventuellt kunde gå men den kostade flera hundra euro mera. Jag är så nöjd att vi kommer att beställa tärnklänningarna därifrån också och så skulle jag behöva hitta någon typ av sjal/boléro.

    Eftersom jag vill att så få som möjligt ska ha sett min klänning av de som är bjudna på bröllopet vill jag helst inte lägga ut bilder på hela mig i klänningen innan bröllopet har ägt rum men en bild på överdelen vill jag dela med mig av, kanske det hjälper någon i alla fall :) Har jag månne sagt allt jag ville säga nu? Är det något ni undrar över vad gäller min klänning är det bara att fråga :)

    Min klänning:


    Originalet:

  • Äldre 26 Mar 16:14
    Himla skrev 2014-03-26 14:27:36 följande:

    Kakbakaren vilken fantastiskt fin klänning du fick! Klart att det är svårt att köpa någonting man inte sett annat än på bild men jag tycker i alla fall att dina bilder var finare än den på deras hemsida.


    Tokbubbla skrev 2014-03-26 14:37:34 följande:

    Kakbaren, wow!  Oxå köpt min från Jjs, dock inte samma som dig men. Kul att se ännu en klänning från dom, tycker det mesta därifrån blir som på bilderna. Ska bli kul att se en helbild på dig i klänningen sen! :)


    Kileane skrev 2014-03-26 15:30:18 följande:
    Kakbakaren: Roligt med en utförlig recension! Jag tycker klänningen är väldigt vackert och av din lilla bild verkar den sitta väldigt bra på dig! Så roligt att du är nöjd!
    Måste ju fråga om släpet nu när jag snöat in på detta, hur mycket ska du korta av det? Är det så långt att det behöver bäras, och finns det någon färdig lösning isydd för detta?

    Ååh tack så mycket :) Vad glad jag blir :)

    Släpet hade jag tänkt ta bort åtminstone hälften av, om jag inte tar bort allt och den helt enkelt får bli golvlång. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur långt det är? Tillräckligt långt för att vara i vägen tycker jag :D Tror inte det behöver bäras i alla fall. Hur som helst fanns det någon sorts ögla som bilden visar. Men jag har ingen aning om vad den öglan är till för? Den är fastsatt i fodertyget men inte i tyget ovanpå. Jaa, jag har som sagt ingen aning om vad den öglan är bra för, ifall någon vet får ni gärna berätta :D Någon annan typ av släpupphängninsmekanism finns inte på klänningen.
     
  • Äldre 27 Mar 08:42

    Men det är så konstigt då öglan endast sitter fast i fodertyget och fodertyget inte sitter fast i tyget ovanpå innan midjan, så då man lyfter i öglan så lämnar fortfarande "ovantyget" (kommer inte på vad det heter?) att hänga?

    Jag tror inte att jag kommer att ha någon underkjol, jag har ganska breda höfter så jag tyckte den redan blev lite för vid utan underkjol och det finns som sagt mycket tyg i kjolen så jag tror det får räcka så :) 

  • Äldre 9 Apr 20:11
    Utvandrare skrev 2014-04-09 12:19:33 följande:

    Min klänning har kommit. Jag är lite ambivalent. Första intrycket var: Nej! den känns som ett täcke och ser jättebillig ut. Men den ser bättre ut på än på galgen.

    Det är absolut inget fel på detaljerna. Den är välskräddad, perfekt i storlek (tyvärr är jag jättesvullen idag, så det fattades en centimeter för att kunna dra igen dragkedjan ända upp - rädd att jag skulle förstöra den om jag försökte) och med skor på blev längden jättebra också. På bilden är jag barfota.

    Problemet är väl att jag har så svårt för kritvitt. Jag tycker alltid att det ser lite billigt ut (alltså budget, inte slampigt ;)). Hade en ivoryklänning på mig på vår borgerliga ceremoni som jag ibland bara ställer mig vid garderoben och beundrar. MEN, den blir inte alls lika fin på kort. Och Mr. U tycker inte om ivory alls. Hans enda önskemål var att brudklänningen skulle vara vit, och det kändes inte som någon kompromiss vid beställningen; just nu är jag inte lika säker... :)

    Jag hade hoppats känna mig lika himlastormande lycklig som jag gjorde när jag provade min halvlånga klänning (också från lightinthebox) första gången, och är väl lite besviken att den känslan inte kom. Här är bilden i alla fall:


    Jag känner igen mig! När jag fick hem min klänning tänkte jag först "men vad är det jag har fått hem?" och jag provade den men någon häftig upplevelse uteblev. Jag hängde upp klänningen i sovrummet så att jag kunde se på den emellanåt. När den hängde där tyckte jag trots allt den var jättefin och nästa kväll provade jag med strumpbyxor och skor på och allt kändes genast mycket bättre! Tror det var lite bröllopsnerver som spökade för mig och den omedelbara skepsisen, men den försvann sedan :)

    Så mitt råd till dig är att också hänga upp den om det är möjligt, kolla på den lite ibland, och prova på nytt med skor ifall du inte redan har gjort det :) Jag tyckte i alla fall att klänningen såg väldigt fin ut på dig! :)

  • Äldre 3 Jun 21:29

    Vilka fina klänningar många av er har fått hem :) Tidigare i våras beställde jag min brudklänning från JJsHouse och nu har min mormor gjort några ändringar på den (kortat av fållan och släpet, flyttat axelbanden lite, sytt fast pärlorna/broderierna bättre osv.) och jag har ännu lite småfix kvar på den och sedan är jag nöjd! :)

    Hur som helst, för några veckor sedan kom tärnklänningarna, två stycken i färgen burgundy (vinrött typ). Vi hade också beställt dem från JJsHouse och det hela gick mycket snabbare än lovat och det tog kanske 2 veckor från beställning till det att jag hade hem dem! Tyvärr har jag inga bilder på hur våra klänningar blev men kan säga att de ser ut precis som originalet. Våra tärnor har fått hem sina klänningar men ska se ifall jag lyckas fixa en bild i något skede :D

    Vi måttbeställde båda klänningarna. Den ena var lite för stor över bysten men inget som inte mormor kan fixa ;) Den andra var istället snäppet för liten över bysten så vi får se ifall något behöver göras åt saken eller om det går i alla fall. Båda klänningarna är beställda med axelband, dock så tyckte vi att axelbanden var något underligt placerade?

    Nåväl, i det stora hela är vi nöjda även om klänningarna blev ganska dyra sist och slutligen men vi fick ju dem i vår temafärg och två likadana :)

  • Äldre 15 Jul 22:01
    AnnsiA förstår att det kan kännas surt med släpet om det är något du hade tänkt dig, men klänningen är verkligen jättefin på dig även utan släp :) Ser ut att sitta perfekt!
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!