• Äldre 6 Mar 14:27
    289303 visningar
    1096 svar
    1096
    289303

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Iih idag ska jag hämta upp ett paket från Hong Kong! Nervös! Hoppas hoppas klänningen är fin och passar.

  • Äldre 6 Mar 15:47
    #65

    Den här har jag beställt, men ska korta av till knälängd. Tror jag, det beror ju på hur den ser ut när den kommer på. Den är ganska enkel men vi ska gifta oss borgerligt med våra familjer närvarande, och sen på kvällen ha fest i en loge så jag ville ha något enklare... och 50-talsinspirerat, fd. rockabillytjej som jag är :)


  • Äldre 6 Mar 16:02
    #67
    Salt skrev 2014-03-06 15:56:25 följande:
    Supersöt! Hoppas den passar och är fin, lycka till nu! Vi väntar med spänning på resultatet SoligSkrattande
    Tack, och jag med! Visar bild sen... om den är fin :)
  • Äldre 7 Mar 09:44
    #74

    Den är för stor :( Klänningen är tung, fodrad, gediget sydd och har både skenor i livet och isydda bh-kupor vilket jag inte hade väntat mig. Tyvärr är den för stor över armar, axlar och byst och midjan hamnar för långt ner. Ett vanligt problem för mig eftersom jag är rätt kort och har smala axlar. Vill också ta ur bh-kuporna, jag vill ha bh under klänningen och de isydda kuporna lägger sig över som något slags pansar, och göra den lite mer urringad. 

    Bjuder på en bild där jag står och deppar över hur stor den är. Tror ni en skräddare kan ändra den som jag vill?



     
  • Äldre 7 Mar 13:48
    #80

    Vad kul att ni tyckte den var fin ändå :) det tycker jag med så jag ska gå till skräddare med den. Har fått tips från en kollega om en bra skräddare i närheten. Klänningen kostade bara 900 så det är nog värt att försöka ändra den så den passar bättre.

  • Äldre 7 Mar 16:24
    #84
    daniiel skrev 2014-03-07 14:29:56 följande:
    jessie85 - Jag tycker också att den ser väldigt fin ut och att det definitivt kan vara värt att fråga om den går att sy in och hur mkt det skulle kosta. Håller tummarna för att det ska gå och inte bli hutlöst dyrt :)
    Tack! Glad
  • Äldre 15 Apr 10:52

    Min klänning var lite för stor så en skräddare sydde in den, men nu när jag provade den hemma så tycker jag att ärmarna kan tajtas till lite mer, och så sticker fodret ut en aning under kjolkanten. Kan dock fixa det själv. Men jag vet inte, det är inte den ultimata perfekta klänningen som jag tänkt mig... kanske iofs inte finns något som lever upp till bilden i mitt huvud. 
    (ska korta av sidenbandet runt midjan)

  • Äldre 15 Apr 10:53

    Meh vad konstiga bilderna blev!

  • Äldre 15 Apr 11:43
    daniiel skrev 2014-04-15 11:03:36 följande:
    Jag tycker den ser jättefin ut :) Och det syns inte på bilderna att fodret sticker ut. Känns ärmarna lite lösa, så gör dom lite tajtare :) Är det stretchspets?

    Nu blir jag ju nyfiken, hur ser bilden av den perfekta brudklänningen ut i ditt huvud? :)
    Tack! Nej ärmarna är inte i stretchspets och det var därför skräddaren inte ville tajta till det mer, hon sa att jag måste kunna böja på armarna. Det tycker jag verkar onödigt, hehe ;) Nämen jag vill ha dem lite tajtare, får offra lite bekvämlighet.

    Den här klänningen tycker jag är perfekt, en vintageklänning från 50-talet (redan såld). Ja den är ju lik den jag har... :)

  • Äldre 15 Apr 14:16
    Himla skrev 2014-04-15 12:16:41 följande:
    Har du provat olika typer av klänningar innan? Det är kanske så att just den modellen inte får dig att känna dig som en brud men lite ändringar kan göra susen.
    Nej, eller jag har varit inne i bröllopsbutiker men klänningarna där var inte alls vad jag var ute efter så jag har inte prövat dem. Det verkar vara modernt idag med lång kjol och axelbandslös överdel, och jag vill ju ha tvärtom, alltså ganska kort kjol och långa ärmar. Har dock prövat några 50-talsklänningar i en vintagebutik men de är alldeles för små i midjan (hur gjorde kvinnorna för att ha sådana pyttiga midjor, de måste haft korsett).
    jennyal skrev 2014-04-15 12:38:33 följande:
    Jättefin! Jag älskar oxå 50-tals stilen. Vad gäller den perfekta klänningen så är det nog så att ingen klänning kommer att leva upp till den bilden man har i huvudet. Denna är ju väldigt lik den på bilden. 
    Jag tycker du ska göra vad du tycker är bäst med armarna, inte vad skräddaren säger Lite får man väl offra sig eller hur Du kan ju testa att sy in den med lösa tråckel-stygn och känna hur det känns först? Litet tips bara. 
    Vad ska du ha för skor till förresten? *nyfiken*
    Tack för tipset, ja jag syr in armarna lite, det får det vara värt! Och nej ingen klänning är väl helt perfekt, och min idealklänning har ju den där smala 50-talsmidjan som jag då inte har så det hade väl ändå inte funkat... ;) Jag ska ha röda skor till :)


Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!