• Aniara4

    Taskigt att ta bort facebookvänner?

    Jag har också gjort en rejäl rensning vid ett tillfälle, och förvarnade innan. Då hade jag ändå varit ganska restriktiv innan, så jag hade 200-300 vänner och tog bort kanske 80. EN blev sur, och det var en person som jag hade träffat en enda gång på en fest hos en gemensam bekant och inte pratat med sen dess. Eh...? Obestämd

    Vid något enstaka tillfälle har jag tagit bort nån som jag bara inte orkade med pga tjafsig och otrevlig.

    Numera hanterar jag det dels genom att vara fortsatt ganska restriktiv och bara lägga till folk jag faktiskt har träffat eller åtminstone pratat med en del på nätet, och dels genom att använda listan "bekanta" och begränsa vilka som ser allt jag skriver (och vilka jag ser). Har också dolt ett antal personer som jag iofs vill ha kontakt med men som aldrig lägger upp något annat än bilder på sina högst ordinära middagar och käcka utrop om att de fikar med bästaste finvännen.

  • Aniara4

    Facebook är ju vad man gör det till, eller rättare sagt vad ens vänner gör det till. Har man vänner som skriver tråkiga saker så är ens vänner kanske helt enkelt tråkiga? Ok, det finns såklart vissa som har svårare att uttrycka sig bra och roligt i skrift än i tal, men man får ju inte en helt annan personlighet än man har live.

    Bland mina vänner finns det ett fåtal som typ lägger upp bilder på sin lunch och checkar in på gymmet och sen inte skriver just nåt mer. Dem brukar jag dölja om jag vill ha kvar kontakten men flödet av matbilder blir för dominerande. Jag har också ett par yngre släktingar som skriver som tonåringar gör riktat till sina vänner, och dem döljer jag också, för... orka.

    Men det som dominerar mitt flöde är kloka och roliga vänner som skriver betraktelser om livet, ibland väldigt djupsinnigt och allvarligt, ibland knasigt och utflippat, och ibland mer vardagligt om trötta mornar och efterlängtat kaffe. Vi delar varandra liv, helt enkelt. Och det länkas bilder och artiklar som nästan alltid är intressanta (några jävla carpe diem-floskelbilder får man väl stå ut med). En del är mindre nära vänner som jag aldrig hade lärt känna på det här sättet om vi bara hade stött ihop vartannat år och utväxlat artiga hälsningsfraser. En del vänskaper har fördjupats vilket har lett till att vi har börjat ha kontakt och ses IRL. Och en del är fortfarande perifera, men jag har ändå ett hum om var de finns och vad som händer i deras liv, det finns liksom en lina så att jag inte tappar dem helt.

    Så för mig är Facebook helt j-a awesome (även om jag inte har lika varma känslor för företaget i sig). Men det förutsätter förstås också ett bra urval av vänner, och där kan ju de här rensningarna komma in.

Svar på tråden Taskigt att ta bort facebookvänner?