• lommila86

    Viktnedgångspepp!

    Nåja det tar sig... 74.1:) och nytt rekord:) -3.3 kg nu då på 1.5 månad
    men klädmässigt märker jag inget:/ har alltid stuprörsjeans och jag tycker dom borde bli lite lösare kring låren men nej:/ Nånstans borde ju kilona försvunnit

    Belöningsystem verkar yes. jag satsar på ett par svindyra skor vid 70 kg.
    Kanske nån trevlig klänning vig 65? Borde man kanske ha mindre delmål för ökad iver?

    Blev det beslut på bröd/mjölfri april nu? sticker ju på lördag på resa så jag hinenr inte följa med här,

    Vem är med i utmaningen? Borde vi ha ett straff system också? typ ½ timem gång per snedsteg?

  • lommila86

    På tal om annat;

    Vad gör ni med alla kläder som ni vuxit ur? Har ni dom som skåputfyllare i  väntan på bättre tider?
    Med vuxit ur menar jag att säkert e flesta oss vägt mindre för låt oss säga 4 år sedan? Eller är det bara jag som förfallit totalt sen jag slutade plugga och t.o.m har råd med mat?

  • lommila86

    Nu e jag hemma från vår resa:) fet men lycklig. Blev en hel del godsaker dagligen:/ Men inget bröd. dock frukostcrossanter ( nått måste man ju äta, varför inte mjöl och smör då:P)

    Vågen har jag undvikit. Dock har jag haft diare till och från så jag tänker att de väger upp. ( intresseklubben antecknar)

    Har ni som fuskat varit noggranan med era straff sen då?

  • lommila86

    I mårse tog jag tjurern vid hornen o ställde mig på vågen, beredd på en dödstöt. Men 73.4 kg! Minus alltså 1.2 kg på typ 2.5 v. kanske inte så mycke men jag e skitnöjd:)

    Pia88, jag tror gröt är lättare än Musli?

  • lommila86

    Hur går  det med utmaningen? SOm mellancheck man jag meddela att jag ätit 2 munkar sen sist. Men ännu inget bröd, förutom i en cesarsallad.
    Straffen har det inte gått lika bra me.

    Men nu är vi i halvtid:) Nerförsbacken kvar!

  • lommila86

    Hej alla! Skojigt med nya typer här:) Vi gammla börjar lite tappa suget känns det som, så bra med ny input!


    April som brödfri gick ganska bra för mig, men påsken var hemsk viktmässigt, jag åt alla choklad jag kom över...


    I övrigt har jag inte varit på gymmet på en månad ( eller nåja nystart i söndags) och vikten har stått. Me iofs har jag inte lagt på mig heller.


    Dagens strategiska vikt låg på 72.6. Vore skönt att spräcka 70 sträcket snart, kan det lyckas till Juni? har en del snygga sommarkläder som skulle passa bättre isf.


    Det största pain in the ass just nu är att vi på fredan deltar i nån motionsjippo från jobbet, 7 km löpning? Jag kommer att dö efter 2...nåja kanske ambulansen plockar upp en då. Jag anmälde mig till laget i höstas som en morot att träna... det gick ju sådär:S

  • lommila86
    kärleken skrev 2014-05-08 08:17:27 följande:

    Jag var hos skräddaren i tisdags och provade för att ändra lite. Det va motivation. Den passar men helst skulle jag vilja ha lite finare armar som inte fläker ut sig på den fina klänningen ;) Någon vet säkert vad jag menar,,,

    Igår va jag på gymet! Det kändes bra! Va riktigt skönt att ta i ordentligen igen! Jag har vart på gränsen till sjuk jättelänge. Och jag vet att det enda som gör att jag blir extra motståndskraftig mot sjukdomar är om jag tränar mycket. När jag gör det är jag aldrig sjuk nästan! Så det är bara att fortsätta.

    Vad äter ni till mellanmål om ni ska träna? Som igår tex, jag kommer hem från jobbet vid 18.00 och sambon är precis påväg till sin träning. Jag åt musli och fil med banan, tränar och sedan lagar vi mat vid 20.30-tiden när vi kommer hem. Hur gör ni med mat före eller efter när ni tränar?


    Jag kommer hem vid 17-17.30 tiden och brukar då äta. Frsöker undvika att äta efter 18. Väntar hellre med gymmet än en sen middag. om jag e dödshungrig efter träningen brukar jag dricka saft och ev nån frukt.
    Jag inbillar mig att det är nyttigare så, eller så e de bara att jag hatar att somna proppmätt.

    Gällande stöttning så är det främst min man. Han "bantar" också. Jag orkar inte berätta för hela världen då dethär är banting nr 20 typ. de föregående 19 har alla misslyckats i ett tidigare eller senare skede.  Så jag är lite av det stående skämtet som altid bantar och går upp i vikt.
  • lommila86

    Jag har prövat lite alla möjliga bant-grejsimojs..

    Egentligen är jag ju int jätte tjock ( just nu 173/72) snarare lite mullig. Men det har inte alltid varit så.. För 6 år sedan fick jag en alvarlig sjukdom som gjorde mig sängliggande i ett halvår. Sjukdomen i kombo med alla möjliga starka mediciner + choklad för att det var synd om mig lade snabbt till 15-20 kg på vågen.
    Nu är jag friskförklarad sedan 4 år men jag trivs inte i min kropp, så¨jag är van att se mig som "smal". Men jävlar vad det är svårt att bli kvitt kilona.

    Jag har lchf:at, pulverdieter, fruktdieter, svältdieter , 5:2etc. Men jag har för dålig ryggrad så jag faller lätt tillbaka och även kilona. Nån vecka brukar jag orka....

  • lommila86
    Trattkantarellen skrev 2014-05-11 21:53:39 följande:
    Jag har alltid haft en "lagom" vikt, men när jag tog studenten och flyttade hemifrån blev det pizza och godis flera ggr i veckan med pojkvännen och hans kompis, mkt läsk, mkt oregelbundna måltider, mkt plugg och stress, så då gick jag upp från 65kg till 83 på 3 år. Hösten 2009 gick jag med i Xtravaganza och gick ner 16kg på 6v med hjälp av pulverdiet, träning och pw samt gruppträffar varje vecka. Den vikten (67kg) höll jag i 2 år, tills 5e och sista året på min utbildning, då vi hade så sjukt mkt att göra att jag inte gjorde annat än att sitta still och plugga och ha ångest (och tröstäta). Så till Examen i januari 2012 var jag uppe på över 80kg igen. När jag satte igång på allvar nu i januari i år vägde jag 83kg igen, nu vägde jag í måndags 79,1kg. Planen är att gå ner till 67-68kg igen och hålla den vikten. Jag kör nu LCHF och träning, känns jättebra.
    Pia88 skrev 2014-05-09 07:43:17 följande:
    Då det skulle vara så "enkelt".. Närmsta butik är ca 15km bort... Har aldrig varit en som hoppar i bilen och åker..

    Men vi hittade klänning åt brudtärnan igår =) och sen delade vi en "turk"pizza... nåja.. radade styrox/frigolit sen på kvällen....
    Aha, ja det är ju ett problem, jag belönade mig själv för några veckor sedan med att cykla 7km till XXL vildmark, köpa ett par Asics-skor som dom hade kampanj på (halva priset!) och cykla 7km hem igen

    Vad är en turkpizza? :p Hejja! Jag håller med, jag vill antingen gå på ett pass eller gå och gymma tillsammans med min sambo (som fungerar som min privata PT). Ge mig ut på en PowerWalk med bra musik, en ljudbok eller någon spännande podd i öronen är dock också helt okej.
    lommila86 skrev 2014-05-11 14:17:07 följande:

    Jag har prövat lite alla möjliga bant-grejsimojs..

    Egentligen är jag ju int jätte tjock ( just nu 173/72) snarare lite mullig. Men det har inte alltid varit så.. För 6 år sedan fick jag en alvarlig sjukdom som gjorde mig sängliggande i ett halvår. Sjukdomen i kombo med alla möjliga starka mediciner + choklad för att det var synd om mig lade snabbt till 15-20 kg på vågen.
    Nu är jag friskförklarad sedan 4 år men jag trivs inte i min kropp, så¨jag är van att se mig som "smal". Men jävlar vad det är svårt att bli kvitt kilona.

    Jag har lchf:at, pulverdieter, fruktdieter, svältdieter , 5:2etc. Men jag har för dålig ryggrad så jag faller lätt tillbaka och även kilona. Nån vecka brukar jag orka....


    Jag är också 173cm, men väger nu 79,1 (83 när jag började). Vill ner till 67-68.
    Väldigt jobbigt med sånt där, förstår precis vad du menar, när jag kollar i spegeln är det ju inte jag som står där, för JAG är ju minst 10kg lättare, har andra former, en plattare mage och är inte lika rund i ansiktet. Längtar tills den dagen jag kollar i spegeln och faktiskt ser den personen jag vill se :p

    Du kanske behöver sätta upp mindre delmål och belöna dig själv när du når dom? Det tycker jag är ett mkt bra sätt att hålla motivationen uppe..

    Ja men precis, det är trivselvikten jag vill åt! Jag har mitt delmål nu på 70. Då ska jag köpa snordyra skor. Längtar så till att fläsket inte ska välla ut över jeanskanten så man sitter. Har en massa kläder från the good old days, jag vill ta i bruk. Bl.a en vårkappa som skulle sitta bra nu...
    Egenligen e vi ju i lite samma båt, så bra vi har varandra här, för pepp:) Mina polare i size 32 förstår mig inte:)

    Studierna gick nog lite hårt åt min kropp också, massa billigt öl å sån skit. Men jag skyller inte på enbart studierna. Hade ibland knappt råd med mat, så då kom ju int kilona ha ökat. Samt att vardagsmotionen var bättre än nu då man cyklade överallt. Dagens vardagsmotion är snarare från skrivbordet till  luchrestaurangen ( 200m..)
  • lommila86

    va tråkig stämmning det blev här.
    Jag vill inte försvara ordet turkpizza, reagerade själv när jag såg det. Men nu tror jag inte att varken Pia88 eller trattkantarellen menade ngt rastistisk eller nervärderande, utan att de inte tänkte sig för.

    Tyvärr finns det en hel del ord som lever kvar som är svåra att bli av med:/ Tänker ex på Sunes sommar med "Wiiinerbreads".

    men det är bra att KimOKjell och käreleken står upp mot rasismen. det borde vi vara bättre på.

Svar på tråden Viktnedgångspepp!