Inlägg från: Anonym (håller med) |Visa alla inlägg
  • Anonym (håller med)

    "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!

    Anonym (Illa!) skrev 2014-02-22 01:35:06 följande:

    Jag tittar ofta i bildtrådar där man kan se vilka ringar blivande brudar ska ha. Det är alltid roligt, även om allt "bling" inte är riktigt i min smak (och nej, jag är absolut inte avundsjuk, tycker bara personligen att det inte är så snyggt. Jag föredrar enklare ringar).

    Men det är inte det jag hakat upp mig mest på, utan vad tjejerna skriver i sina kommentarer. De allra flesta skriver hur de "längtar efter att få bära ringen", ytterst få skriver att de längtar efter att få gifta sig med sina (förhoppningsvis) drömmän. Nu hoppas jag ju att det är vad som avses, men jag tycker detta "Längtar efter att få bära ringen"ser så otroligt illa ut, som om det är ringen som är det viktiga och inte äktenskapet. Och rätt ofta verkar ringen vara det viktigaste, det ska vara stora diamanter o s v. Jag hade en stor diamant (en bra bit över 1 carat) när jag gifte mig ("ärvde" min svärmors ring, hade aldrig valt en sådan själv). Inte höll äktenskapet för det! Nu är jag omgift sedan 15 år tillbaka, med enkla anspråkslösa ringar. Och jag är lika lycklig idag som när vi gifte oss. Det hänger ju inte på ringen!

    Finns det någon som tycker som jag? Och ni som skriver så, förstår ni själva hur illa det ser ut?


    Som allt annat i livet har det mesta blivit en tävling.
    Vem har finaste bilen, lägenheten, dyraste skorna eller ringen. Alldeles för mycket kretsar kring materiella ting idag. Man fokuserar på summor och prestige som man tror finns i materiella ting.

    Lyckan finns i att dela livet med sin partner inte hur mycket bröllpet gick på eller ringarna kostade eller hur många gäster man hade.

    Vi smyggifter oss själva precis ett år före bröllopet (vi kallar det förlovningsvigsel), sedan på vår ettårsdag har vi bröllop och gifter oss officiellt. Vi har inga ringar förrän då. Vi vill bara tillhöra varandra, bära ett gemensamt namn och på nått sätt tillhöra varandra djupare än som "bara" sambos. Denna dag längtar vi oerhört efter, sedan tycker vi det skall bli kul och mysigt med bröllopet, men vår lilla vigsel är något oerhört speciellt för oss. Utan ringar, utan gäster utan fansy menyer eller krims krams. Hon jag våra två vänner som vittnen och sedan mys mys mys..
  • Anonym (håller med)
    Chicita skrev 2014-07-03 10:33:46 följande:

    Jag är nyfiken på hur ni ska kunna gifta er om ni redan är gifta.


    Man kan nämligen inte göra det - utan att skilja sig däremellan...
    Inget elakt, bara nyfiken :) 


    Vi skall viga oss på papper borgerligt ett år före sedan håller vi bröllopet ett år senare med en präst som är införstådd i att vi redan är gifta på papper men inte gjort det kyrligt ännu, så vi är ju redan gifta men.. ja du förstår nog
    om inte så fråga gärna igen :)
  • Anonym (håller med)

    Precis så.

    MEN under den borgerliga "förlovningsvigseln" kommer han inte få säga saker som, Jag förklarar er härmed...., och du får kyssa bruden.

    Han kommer få säga tex. Ni är nu vigda  osv osv.
    för det där andra skall bara sägas en gång, och det inför familj och vänner ;)

  • Anonym (håller med)
    Chicita skrev 2014-07-03 12:09:07 följande:

    Det där med "du får kyssa bruden" ingår inte i någon av vigselcermonierna egentligen så det är ju bara att säga till om att ni inte vill ha med :) 


    Men det andra är jag osäker på... 
    Vissa specifika delar måste sägas för att vigseln ska vara giltig. Men det är ju bara att fråga :) 


    man kan säga meningen utan att säga orden.
    Jag förklarar er vigda/gifta osv tex utan att säga man och fru :D
    det kommer lösa sig..
  • Anonym (håller med)
    Alyllyra skrev 2014-07-03 13:01:31 följande:

    Den borgerliga ceremonin har bara två versioner, en kort och en lång. Någon av dessa texter MÅSTE sägas för att viseln ska vara giltig. Och båda innehåller "jag förklarar er nu äkta makar".

    www.brollopstorget.se/artiklar/1.1027179-den-borgerliga-vigselceremonin

    Jag antar att ni trots detta har hittat en viselförrättare som är villig att göra ett frånsteg från detta?
    Är det någon särskild anledning till att det inte "får" sägas, enligt er? Ni kommer ju att vara gifta i lagens ögon efter ceremonin, oavsett vad ni själva tycker. Och om det inte ska gå lagligt till, varför ska ni då ha ceremonin?



    Sista jag svarar på nu iom att det inte är topic.

    Förlovning är EGENTLIGEN  ett löfte om giftemål vilket skall ske innom ett år efter förlovningen (vilket de flesta inte gör). Vi har båda varit förlovade och vill därför inte göra det "igen" utan göra det på vårat sätt.
    Istället för att lova varandra att gifta oss, så gör vi det. Hon och jag, för att för varandra bilda vår lilla familj och ge varandra ett bevis på vår kärlek och intention om att leva ihop.

    Sedan har vi själva bröllopet för familj och vänner ett år senare med en präst som säger den långa vigseln,Tager du att leva med i nöd och lust......  och avslutar med inför gud förklarar jag er härmed man och fru. Vi vill att dessa fraser enbart skall utalas en gång av den som viger oss inför vänner och familj.

    därför blir den borgsliga vigseln självklart laglig, men istället avslutar han med. ni är härmed gifta/vigda, samma innebörd olika ord. förstår inte varför det itne skulle va lagligt. Alla vigselförättare kan säga ord som gör det personligt. Man måste inte använda samma ord, utan bara innebörden
Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!