Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!

    ...och den här tråden är ett bra exempel på att vi skulle behöva aktiva moderatorer på BT.

  • Alyllyra
    Forumvärd skrev 2014-02-26 11:48:19 följande:
    Hej hej!

    Det går alltid bra att anmäla inlägg om du ser att något spårar ur. Våra moderatorer kommer då att granska ärendet och rensa ur tråden.
    Du anmäler genom att klicka på den runda cirkeln med en vit hand i. Skriv sedan en kort motivering varför du anser att inlägget bryter mot reglerna
    Tråden har nu rensats ur.

    Ha det gott
    Charlotte
    Tack!

    Jag hade tyvärr inte tid att sätta mig och anmäla just den här gången (man måste ju jobba nån gång också, hehe...), men jag ska absolut tänka på det i fortsättningen.
  • Alyllyra

    Den borgerliga ceremonin har bara två versioner, en kort och en lång. Någon av dessa texter MÅSTE sägas för att viseln ska vara giltig. Och båda innehåller "jag förklarar er nu äkta makar".

    www.brollopstorget.se/artiklar/1.1027179-den-borgerliga-vigselceremonin

    Jag antar att ni trots detta har hittat en viselförrättare som är villig att göra ett frånsteg från detta?
    Är det någon särskild anledning till att det inte "får" sägas, enligt er? Ni kommer ju att vara gifta i lagens ögon efter ceremonin, oavsett vad ni själva tycker. Och om det inte ska gå lagligt till, varför ska ni då ha ceremonin?

  • Alyllyra
    Anonym (håller med) skrev 2014-07-03 13:25:44 följande:

    Sista jag svarar på nu iom att det inte är topic.

    Förlovning är EGENTLIGEN  ett löfte om giftemål vilket skall ske innom ett år efter förlovningen (vilket de flesta inte gör). Vi har båda varit förlovade och vill därför inte göra det "igen" utan göra det på vårat sätt.
    Istället för att lova varandra att gifta oss, så gör vi det. Hon och jag, för att för varandra bilda vår lilla familj och ge varandra ett bevis på vår kärlek och intention om att leva ihop.

    Sedan har vi själva bröllopet för familj och vänner ett år senare med en präst som säger den långa vigseln,Tager du att leva med i nöd och lust......  och avslutar med inför gud förklarar jag er härmed man och fru. Vi vill att dessa fraser enbart skall utalas en gång av den som viger oss inför vänner och familj.

    därför blir den borgsliga vigseln självklart laglig, men istället avslutar han med. ni är härmed gifta/vigda, samma innebörd olika ord. förstår inte varför det itne skulle va lagligt. Alla vigselförättare kan säga ord som gör det personligt. Man måste inte använda samma ord, utan bara innebörden
    Förlovning är ju som du säger ett löfte om att gifta sig, det har ingenting med ringarna eller tidsperioden att göra. Så om ni har sagt att ni ska gifta er så är ni förlovade, svårare än så är det inte.

    Jag förstår fortfarande inte varför ordvalet är så viktigt, men det spelar ingen roll, det är ju inte jag som ska gifta mig :)
    Däremot finns det ju en anledning till att man standardiserar texten, så att alla vigselförrättare ska säga samma och inte hitta på egna ordval. De får lägga till egna ord, ja, men själva ceremonitexten måste finnas med.
    Så länge ni har en öppen diskussion med er vigselförrättare så är det väl lugnt antar jag. Men om ni inte har haft diskussionen än så kan det ju vara bra att vara beredda på att det eventuellt inte går att ändra, eller åtminstone att alla VF kanske inte är lika flexibla. Lycka till!
Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!