Inlägg från: Anonym (-91) |Visa alla inlägg
  • Anonym (-91)

    "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!

    Betty84 skrev 2014-02-23 15:40:40 följande:
    Här är ännu en som längtar efter att få bära sin ring. Fick hem den för någon månad sen och jag längtar, som andra redan skrivit just för att det är en symbol för kärleken vi har till varann. Tycker inte det är fel att utrycka sig på det sättet, men folk kan störa sig på de konstigaste sakerna härinne. Ett ex är m2b-tråden ;) Dock kan jag hålla med TS om en sak, och det är de yngre (90-talisterna) som väljer att gifta sig. Jag har väl i den åldern också velat gifta mig med min dåvarande sambo, men det är nu några år efteråt jag inser hur jävla fel det hade blivit. Är man i den åldern (18-25) så behöver man först och främst lära känna sig själv för att veta vad man vill ha. Man ska inte rusa in i något, spec inte altaret ;)
    Det är ju väldigt olika från person till person- jag själv har varit ihop med min fästman i drygt 8 år. det känns som att har man varit ihop med varann så länge, och känner att det  (fortfarande) är rätt och allt - varför inte? :) 
  • Anonym (-91)
    Tenshi skrev 2014-02-23 17:49:44 följande:
    Håller med dig Anonym (-91). Jag är själv 90-talist men jag och min sambo har varit tillsammans i mer än 6 år, varit förlovade i 4 och bott tillsammans i 3 och jag är 22 (blir 23 i juli) och vi skall gifta oss nästa år. Vi älskar varandra lika mycket som vi gjorde dag 1 och vi har tänkt igenom vårat beslut länge och allt känns rätt för oss. Tycker inte att åldern spelar någon roll så länge man känner sig mentalt mogen.
    hah! jag blir också 23 i juli :D och vi har varit förlovade i 4 år!   

    lite OT, tyckte det var ett roligt sammanträffande :P  
  • Anonym (-91)
    Betty84 skrev 2014-02-23 19:58:19 följande:
    Alla 90-talister som svarat. Det handlar inte enbart om mognad. Jag sa "lära känna sig själv för att veta vad man vill ha". Att träffa olika människor och njuta av att vara ung. Jag säger inte att det inte kommer hålla bara för att ni gifter er så unga, Bevisligen har ni det bra då ni hållit ihop så länge (vilket är ovanligt när man är yngre). Jag talar bara av egen erfarenhet som alla andra i det här forumet. Mitt ex var jag ihop med i 4 år (mellan 20-24) och jag var såååå kär. Idag hade jag inte kunnat ta i fanskapet med tång ens rent ut sagt
    haha! ursäkta jag skratta -  "idag hade jag inte ens tagit fanskapet med tång". 

    ja självklart kan det ju handla om det också. men samtidigt - vad hindrar en från att träffa olika människor och njuta av att vara ung, fast man är gift? man blir ju inte lastgammal och tråkig för att man får titeln "fru".. eller? :P 
  • Anonym (-91)
    Betty84 skrev 2014-02-23 21:09:17 följande:
    hahaha det är helt ok, kul att kunna roa nån ;)
    Nej nej det är klart att man inte blir lastgammal. Jag tänkte mer träffa andra killar, se hur de är. Jag vet hur det låter, jag spydde på min mamma när hon sa samma sak till mig. Det är först nu på senare år jag förstår vad hon menade...
    hatar också de där. haha :P. men kan säga att både jag och min fästman har gått i de tankebanorna. men insett att det är totalt värt att skippa att "pröva på" andra, för att vara med varandra. och det har egentligen inget med ålder att göra. finns de som varit singel och oskuld ända upp till 30-40 år - alltså inte "prövat på någon", träffar första killen och hittar rätt på en gång. :) 

    känns ibland som att livet går ut på att man måste ha haft ett minimum antal partners innan man kan gifta sig. vilket jag tycker känns.. pressat. det är samma som att man måste skaffa sig en karriär och vara över 30 innan man skaffa barn.... nu skrev du ju inget sånt, men det är det jag har fått uppfattningen om livet hittills. när jag berättat om hur länge jag och min fästman varit ihop har det  någon gång låtit "du har förstört ditt liv"(fick jag höra av en äldre dam) eller "men oj, du ska inte pröva andra då??" ehm. varför? och samma om giftemål och barn. "men ooooh du är ju bara barnet, vänta tills du är 35". haha! 

    oj, tro jag for lite OT helt plötsligt haha! 
  • Anonym (-91)
    Anonym (Illa!) skrev 2014-02-24 23:23:33 följande:
    Jag citerar drottning kristina: "Man bör säga sanningen, men alla sanningar bör inte sägas." I mitt fall gäller alltså att jag kanske inte alltid bör säga vad jag tycker, eller att jag åtminstone bör göra det på ett annorlunda sätt...

    Detär ju inte så att man är barnslig och omogen tills man är i 25-årsåldern, det är förmågan att se konsekvenser som inte är fullt utvecklad förrän då. De allra flesta under 25 har sämre förmåga att förutse konsekvenserna av handlingar (men man har bättre förmåga att göra det när man är te x 23 än när man är te x 16). Det måste inte innebära att man är omogen, det innebär bara att man kanske inte fullt ut innebär vilka konsekvenser det kan innebära att gifta sig med "fel" person. Jag skulle kanske varit mer utförlig i det inlägget, men jag tänkte inte så långt trots min höga ålder... Skäms
    jag gillar ett annat citat bättre, som jag faktiskt fick höra på "how i met your mother": "saker kanske måste sägas, men de kanske inte måste höras"^^ men för den sakens skull så tycker jag du har din rätt att skriva va du tycker ang ringar och så. och jag är inte sur för att du skrev det. jag håller bara  inte med :P 

    kom att tänka på det här med att ni som är äldre här i tråden (om jag låter nedlåtande så ber jag om ursäkt, inte min mening) så har ni ju era erfarenheter och gjort era misstag, och med all välvilja så vill ni ju inte att vi yngre ska göra om samma misstag eller hur? det som är rätt så intressant är, har tyvärr inget i svart och vitt på det, men jag minns att människor lär sig av sina misstag (oftast), men att de som gjort misstagen, inte kan få yngre generationer att undvika samma misstag. de måste få göra samma misstag själv, för att lära sig det som de äldre försöker säga.. hoppas någon förstår vad jag menar..

    du säger att enl. statistik så spricker äktenskap i högre grad hos yngre. och det kan visst stämma, det misstror jag inte. men det hindrar ju inte yngre från att gifta sig eller hur? för de kan ju tänka "ja men det kommer inte hända oss bla bla" eller nåt i den stilen. men så KAN det ju hända ändå, livet tar andra vägar. jamen då kanske man insåg - ja det var ett misstag och man lärde sig av det. eller att man inte tyckte det var ett misstag, men man har erfarenheten. och så kommer dessa yngre bli 30 + som säger till yngre "gift er inte för tidigt" men dessa yngre kommer inte lyssna. kanske någon men ja vet inte. 

    lite circle of life de där :P
    Anonym (Illa!) skrev 2014-02-25 01:54:00 följande:
    Man behöver naturligtvis inte ha dussintals med partners, men det är nog inte heller bra att vara oskuld vid bröllopet. "Lagom är bäst", so man säger. Jag tror man behöver veta vad man vill ha och vad man inte vill ha, och att man också kan ge det till någon annan. Men visst kan man hitta rätt direkt och det är ju underbart om man gör det och ingen börjar "spana på andra" senare! Ni ska känna att det är rätt för ER och inte bry er om vad andra (surtanter på internet te x Flört) säger!

    All lycka till er! {#emotions_dlg.flower}

    Vad gäller barnafödande ökar ju förstagångsföderskornas ålder, vilket kan vara skadligt för barnet. Även pappans ålder påverkar risken för te x Downs syndrom, hörde jag nyligen. Somliga kvinnor väntar så länge med att skaffa barn att när de väl börjar försöka kan de inte bli gravida. Det blir utredningar och dybara behandlingar. Fertiliteten blir sämre redan vid 30-årsåldern, så man bör ju skaffa barn innan dess.

    Samtidigt får det ju inte bli för tidigt, det är inte så bra att skaffa barn innan 20-årsåldern åtminstone (men då är fertiliteten på topp...) Det gäller alltså att börja försöka vid exakt "rätt tillfälle".
    Anonym (Fullvuxen) skrev 2014-02-24 06:05:10 följande:
    Jag är 30 år gammal, aldrig gift tidigare, inga barn sen tidigare osv. Jag är glad att jag inte gifte mig med mannen som var " den rätta som det ska hålla med för alltid" som jag hade när jag var 20-25 år. Idag har jag helt andra krav på en relation och på en partner, det jag trodde var normalt då ( gräl, lat man, ingen romantik och inga kärleksfulla överraskningar i vardagen osv) är saker som jag aldrig skulle vilja ha nu. Hjärnan utvecklas tills man är 25 år mycket händer i ens liv i den ålder och man ställer nya, större krav på sitt liv osv osv. Statistiken för folk som gifter sig innan dom är 25 år är jättesorglig, många många par skiljer sig. För de par som gifter sig efter dom fyllt 30 år så är det extremt få som skiljer sig. Men om man är 20 och gärna vill gifta sig så all rätt till detta! Det kan ingen annan styra över. Dessutom så kan det finnas juridiska eller religösa anledningar till ett så tidigt äktenskap. Jag är fullvuxen, jag älskar min man och vi tar äktenskapet på allvar(vilket vi bevisat eftersom att vi inte ha skilsmässor bakom oss) men jag har ÄNDÅ en stor diamant på en snygg designerring. Och jag ser fram emot äktenskapen men jag ser samtidigt fram emot att få bära den snygga ringen, för den är skitsnygg ;) Precis som jag ser fram emot att bära min svindyra klänning bara en kväll och dricka upp en massa dyr champagne! Äktenskapet är det viktiga, med småsakerna runt omkring är ganska underbara dom med ;)
    Låter härligt!
     Fast jag gillar inte det där med diamantringen Skrikandes)... Nej, jag skojar bara och det hoppas jag du förstår!

    Det verkar som att ni har bra inställning till äktenskapet och tar det på allvar. Det gör jag och min man också, trots att vii bägge har skilt oss tidigare. Ibland händer ju tyvärr saker som gör det omöjligt att fortsätta.Rynkar på näsan Men jag ska inte ursäkta mig här, utan fortsätta besvara ditt inlägg!

    Det är härligt att se att vi har samma syn på giftermål i tidig ålder,det du säger stämmer exakt; tidiga äktenskap spricker i betydligt högre grad än de som ingås i högre ålder. Jag hade statistik på det men datorn gick sönder och nu hittar jag ingenting. Som jag skrev i ett svar är det ju inte ör att vara taskiga vi säger detta utan i all välmening. Men jag förstår att de unga tjejerna blir ledsna..

    Grattis till ditt härliga förhållande! {#emotions_dlg.flower}

    w
    jo jag förstår ju att barnafödandet har gått upp i åldrarna, men det är ju därför jag blir så.. irriterad för att lägga det milt, när folk tycker man är för UNG när man är tja.. 22 - 26år, då jag kan tycka det är en precis lagom ålder för första och t.o.m andra barnet! har en kompis, som är lika gammal som jag (22, på dagen nästan) hon har varit gift sen hon var 19.. eller var det 20. och fick sin tredje unge för en vecka sen (kan ju även tillägga att dom kom tätt) DET kanske är lite extremt för MIG, men för henne passade det utmärkt. och ja mena, det fungerade ju för 50 och 60 talisterna? dom hade ju 2-3 ungar vid 25 års ålder. varför skulle det helt plötsligt vara för ungt att skaffa första barnet vid 22-26 års ålder? men visst, jag kan vänta tills jag är 30 + och sen upptäcka "oj.. jag kan helt plötsligt inte få barn". nej tack! 
  • Anonym (-91)
    meandmylove skrev 2014-02-25 09:46:35 följande:
    Jag blir så arg när jag läser denna tråden såja avstår att kommentera. Varma hälsningar gravid -91a med andra barnet, blivande brud Juni.
    är inte gravid alls...  :P
  • Anonym (-91)
    meandmylove skrev 2014-02-25 10:18:46 följande:
    Det vet jag inte om du är men jag är :)
    ah jag förstår. haha. missuppfattade det du skrev. ^^ då får ja säga grattis till andra barnet! ^^
Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!