Inlägg från: darkHorse |Visa alla inlägg
  • darkHorse

    Gör inte dessa misstag

    Mycket bra tips! Jag kommer inte själv laga mat, men tror att jag skulle klara av det. Arrangerade studentmiddagar av olika grad (alltifrån ärtsoppa till bal) för 30-150 personer och något jag skulle vilja lägga till är:

    Om de som serverar inte är rutinerade, se till att ha en lista på allt som ska serveras. Kom ihåg att även servera dryck om den inte står på borden. Se till att ha en kontaktperson mellan serveringspersonal och en toastmaster/festvärd så att serveringen sker på rätt tider. Det är tråkigt om ett tal dränks i tallriksslammer.

    Om man ska laga mat själv så kan man planera menyn utifrån lokalen. Det lättaste är att ha kall förrätt/efterrätt och varm huvudrätt. Man kan även tänka på vad som passar att varmhålla (ris är lätt, pasta svårt), hur många komponenter som ska upp på tallriken vid servering och se till att det är en jämn fördelning av mat som ska vara i ugn, på platta osv. Om man tex kan göra portionsförpackad efterrätt av pannacotta blir serveringen lättare än om man ska skära upp äppelpaj, lägga på sås och bär på varje tallrik.

Svar på tråden Gör inte dessa misstag