Inlägg från: Utvandrare |Visa alla inlägg
  • Utvandrare

    Solitär på 0.60 ct, litet?

    Allt är ju relativt. :) Vi bor inte i Sverige. Jag fick vara med och välja min förlovningsring, med en generös budget. De "stora" stenarna kändes inte rätt för mig, utan jag valde en liten nätt 0.61ct prinsesslipad sten som kostade en tredjedel av vad m2b hade tänkt sig. Skulle jag beskriva min ring med tre ord skulle det vara: diskret, "understated" och fantastisk. ;) Jag tycker att den är liten nog att passa till alla tillfällen, och glittrig nog för att kunna kombineras med större smycken till fest.

    Sedan åkte vi till Sverige på semester, där alla kommenterade att den var enorm... Svärmor, som är svensk, antydde att det såg ut som en oäkta cocktailring, och absolut opassande till vardagsklädsel. 

    Hahahaha, jag tycker fortfarande att den är (positivt) liten, nätt och alldeles alldeles underbar, men om du bor i Sverige kommer nog de flesta tycka att din 0.6:a är större än väntat.

  • Utvandrare
    Anonym (I-landsproblem) skrev 2014-03-11 18:44:06 följande:
    Men jisses vilket I-landsproblem! Och jag ber om ursäkt på förhand om jag har fel (fast jag misstänker att jag inte har det) men det känns mer som att du vill berätta hur många och stora stenar du har i din ring än att du bekymrar dig över att de skulle vara för små.
    Hmmm, det där var väl inte så trevligt skrivet? Allt är relativt, och i-landsproblem kan också skapa vånda och huvudvärk. Då är väl bröllopstorget det perfekta stället att få lufta sådana tankar; särskilt för de som bor (eller ska gifta sig i) ett så otillåtande land som jante-Sverige. ;)

    Hur många trådar tar upp riktiga, viktiga världsproblem i det här forumet? Var sak har kanske sin plats. :)

    Är det så att trådstartaren ville skryta om storleken och mängden på sina stenar så skulle väl det här vara rätt forum för det också. Kolla gärna in "visa din ring" tråden - vi är väldigt många som vill visa upp våra vackra ringar där. 

    Litet, stort; billigt, dyrt; pråligt, sobert; kategoriseringen beror på vad vi upplever runt omkring oss - och det enda som de allra, allra flesta har gemensamt är att vi någonstans vill passa in och accepteras - i vår lilla omgivning, likväl som här. 

    /bruden med den pyttelilla 0.6:an  
  • Utvandrare
    Anonym (;)) skrev 2014-03-18 16:07:20 följande:

    Ringarna är levererade och oj oj oj va nöjd jag blev :) Inte alls för litet eller stort utan alldeles perfekt storlek för mina händer. 


    Å vad kul! Grattis! :) Posta gärna en bild så att vi också kan beundra dem.
Svar på tråden Solitär på 0.60 ct, litet?