Inlägg från: Utvandrare |Visa alla inlägg
 • Utvandrare

  Vi med lite större budget

  Hej hej,

  Vi planerar ett ganska enkelt bröllop, tänkte lägga kanske 50'000 på festen; men räknar vi med resan till Sverige (där bröllopet ska hållas), ringarna, kläderna, bröllopsresan, och den borgerliga ceremonin som vi redan har haft här hamnar vi kanske på 250´000SEK. 

  ...och då tänker jag ändå baka bröllopstårtan själv; funderar på att skippa brudbuketten, och festen blir snarare en kort mottagning på en söndagseftermiddag. Hänger gärna på den här tråden för att få tips och inspiration. Hittills har vi knappt planerat någonting. :)

 • Utvandrare

  Hmmm, vår budget börjar dra iväg också... Himmel så dyrt Sverige är! :)

  Först hade vi tänkt hålla det väldigt enkelt med skärgårdsbuffe på en ångbåt efter kyrkan; men gästlistan har svällt lite så vi skulle inte kunna rymma alla på samma våning i båten. Nu lutar det åt lokal i stället. 

  Vi tänker fortarande hålla det väldigt enkelt, men tänker nu att vi nog hamnar runt 90000 för bara mat och lokal; ringarna är inköpta, men kläder, bukett, hår, smink, och ev. transport måste vi fortfarande ordna... och inbjudningskort! Gah, jag skulle behöva ta tjänstledigt för att hinna med allt!

  Kommer ni att ha wedding favors?  

 • Utvandrare

  Hur går det för er alla?

  Vi är på T-45 dagar, och saker börjar falla på plats; fast budgeten har vi fått justera lite. Trots att vi ska ha ett  enkelt bröllop, så rusar det iväg! Vår reviderade budget ser ut såhär:

  Resor till Sverige: 30,000
  Ringar: 90,000
  Festen (inkl tårta): 70,000
  Kläder: 10,000
  Fotografering + hår + blommor: 2000 (love Groupon! - men här snålar vi och gör saker hemma i Asien i stället för Sverige)
  Div. annat: 10,000
  Bröllopsresan till Japan tar vi till hösten, den får kosta 50-60,000

  Jag inser med skräck hur lätt det skulle vara att bränna en miljon på ett bröllop, och kanske ändå behöva kompromissa. :)

  Hur har ni gjort med önskelistor? Vi får frågan flera gånger i veckan, men jag vet inte vad jag ska svara än. Funderar på att önska oss aktiviteter under smekmånaden, men vet inte hur väl det kommer gå hem...

 • Utvandrare

  lidaa: Å vad underbart! Jag drömmer också om att ge våra barn såna bröllop (om det är det de vill ha i framtiden) om vi lyckas med våra affärer. :)

  När ska ni gifta er?

Svar på tråden Vi med lite större budget