• Äldre 20 Feb 09:15
    32745 visningar
    119 svar
    119
    32745

    Vi med lite större budget

    Vi tror att vi kommer landa kring 150 000 kr, 200 000 om vi räknar med bröllopsresa. Precis som Marie Malmö så valde vi att hålla festen på ett slott för att vi vill vi ha en pampig vigsel även utan kyrka, vi gifter oss borgerligt. Vi kommer att bjuda ca 70 personer och då blir bara mat/lokal ca 90 000. Andra dyra poster är ringar och fotograf. Kostnad för kläder och trycksaker vill vi försöka hålla ner. Boende och transport står gästerna för.

    Som flera tidigare har skrivit så har vi inte haft så svårt att spara då vi har båda ganska bra inkomst, inga barn och inga stora utgifter utöver boende. Dessutom har jag fått pengar i arv från min far som han önskade att vi skulle använda just till vårt bröllop. För oss är det viktigt att inte använda upp alla våra pengar till bröllopet utan vi vill att det ska finnas sparande till ett framtida hus samtidigt.

  • Äldre 14 Mar 14:27
    #72
    Utvandrare skrev 2014-03-13 16:57:32 följande:

    Hmmm, vår budget börjar dra iväg också... Himmel så dyrt Sverige är! :)

    Först hade vi tänkt hålla det väldigt enkelt med skärgårdsbuffe på en ångbåt efter kyrkan; men gästlistan har svällt lite så vi skulle inte kunna rymma alla på samma våning i båten. Nu lutar det åt lokal i stället. 

    Vi tänker fortarande hålla det väldigt enkelt, men tänker nu att vi nog hamnar runt 90000 för bara mat och lokal; ringarna är inköpta, men kläder, bukett, hår, smink, och ev. transport måste vi fortfarande ordna... och inbjudningskort! Gah, jag skulle behöva ta tjänstledigt för att hinna med allt!

    Kommer ni att ha wedding favors?  


    Vi har inte bestämt om vi ska ha wedding favors eller inte. Beror lite på om vi hittar nåt vi verkligen gillar, kommer inte ha bara för sakens skull. Tycker också att det ska vara något som representerar oss eller temat på bröllopet.
    En idé vi har funderat på är att köpa filtar till alla och hänga över stolarna. Vi gifter oss i februari så tänker att det kanske kan vara skönt med nåt att vira omkring sig, framför allt för de som kommer gå ut och röka emellanåt. Helst hade jag velat köpa filtar i fuskpäls men det skulle bli alldeles för dyrt. Är själv lite smått tokig i mysiga filtar så kan vara därför också ;)
  • Äldre 5 May 11:13
    #98

    Vi kommer antagligen köra DJ. Dels är lokalen inte så stor så tror det blir trångt med ett liveband och dels så kände vi också att det var besvärligt hur man ska hålla stämningen uppe mellan och efter att bandet spelar. Känner en Dj somj ag vet spelar väldigt varierad musik och som är bra på att anpassa sig till sin publik så tror det kan blir fart på dansgolvet ändå. Beror nog mer på gästerna än på valet av liveband/dj/spotify tror jag.

Svar på tråden Vi med lite större budget