• Äldre 20 Feb 11:10
    32511 visningar
    119 svar
    119
    32511

    Vi med lite större budget

    Vi har hyrt ett slott en helg och bjuder våra 80 gäster på övernattning och samtliga måltider inkl öppen bar. I övrigt har vi inte direkt några extravaganta inslag. Vi har två bra inkomster och just nu tjänsgör min sambo i Afghanistan, vilket ger lite extra pengar och minimerar hans utgifter, så vi kan lägga undan ganska mycket varje månad.

  • Äldre 30 Mar 19:20
    #79

    Angående favours. Jag har sytt egna rispåsar att dela ut utanför kyrkan och har en idé om att köpa en bunt torkad lavendel som gästerna kan fylla de då tömda påsarna med, och ta med hem till strumplådan som ett minne.

    På gästernas rum kommer det redan att finnas lite grejer (hörselproppar, lightsticks etc) som är bra att ha för natten, och denna lavendel skulle då troligtvis hamna bland detta. 

    Vad tror ni om det? 
    Det känns ju onödigt att köpa en massa lavendel om gästerna ändå inte kommer göra något utav det.

    Jag förstår att inte alla kommer uppskatta det, men känns det som att tillräckligt många gör det, så är det ju värt det. 

    Bifogar bild på några av påsarna så ni får lite känsla av temat.

  • Äldre 5 Apr 22:02
    #84
    TheD skrev 2014-04-05 17:01:07 följande:

    Jag vill bara inlflika vad gäller lavendel... Hittills har jag inte träffat en person som jag vet gillar den doften. sen pratar man inte om doft med alla man träffar heller ;) För mig är det en tantstank och som allergiker är inte lavendel rätt sak att sprida i luften. Hoppas era gäster tål det :) Såna påsar gjorde man ju hundra av på dagis med olikadofter och det var roligt. Tog nog många år innan pappa vågade slänga påsen som han fick från mig. Han ville inte göra mig ledsen eftersom det var så roligt när han drog ut strumplådan så jag kunde se påsen som jag hade gjort. 

    Annars är det en kul idé. 


    Du har nog helt rätt! Är inte ens särskilt förtjust i lavendel själv, utan kom inte på något bättre att göra av påsarna helt enkelt  
    Tack för bollningen! Nu kan jag släppa den idén med gott samvete. 
  • Äldre 9 Apr 21:28
    #91

    Vi håller bröllopsfesten på Rockelstad slott. Har inte räknat exakt på öret, men för 75 gäster landar vi runt 200 000kr inkl tre veckors bröllopsresa till USA o Aruba (resa + hotell). Då är bröllopet tvådagars med övernattning, alla måltider och fri bar. Känns klart värt!

  • Äldre 9 Apr 22:14
    #93

    Vi åker 13 oktober (måndag morgon direkt efter bröllopshelgen). Först till LA med omnejd och sedan vidare till Aruba den 22:a. En stor anledning till att det blev just Aruba är att vi åker under orkansäsongen...

    Vi kommer bo på Bucuti & Tara Beach resort, i "low rise district", men valde bort all inclusive. Jag vill inte känna mig låst till ett enda ställe och även om hotellet har flera restaturanger tycker vi att det är en rolig del av upplevelsen att gå till nya restauranger och hitta den där pärlan som andra kanske missar.

    När tänkte ni åka?

Svar på tråden Vi med lite större budget