Inlägg från: SandraElisabet |Visa alla inlägg
 • SandraElisabet

  Vi med lite större budget

  Hej alla! Intressant tråd, kul att diskussion blandas med praktisk planering tycker jag.

  Vi gifter oss i Göteborg och bara middag/fest kommer gå på ca 90 000 kr för 80 gäster. Vi vet inte riktigt i dagsläget men borträknat bröllopsresa kommer nog allt gå på ca 140 000 kr. Min klänning, ring samt förberedelse står för en stor del av den kostnaden. Det är mycket pengar men vi insåg snabbt att det vi ville ha kostade så pass mycket. Hade vi velat ha ett annat upplägg hade vi kört på det. Glad Vi lägger i stort sett inga pengar på fotograf då vi har en bekant som ska hjälpa oss. Vi ska faktiskt träffa honom i eftrmiddag. Lite pirrig! Cool

  Min fästman och jag är lyckligt lottade, vi får ca 60% av budgeten i gåva från våra föräldrar. Hade vi inte haft den möjligheten hade vi nog väntat med bröllopet tills vi hade annan ekonomi tror jag, eller fått ändra upplägg.

  Som många andra gifter vi oss borgerligt, vi hoppas på att vädret ska tillåta en utomhus vigsel. Solig  Det är planen i alla fall.

  Kithara - vi planerar allt själva utan någon planner, men på själva bröllopsdagen kommer ju serveringspersonalen och en koordinator sköta allt praktiskt. Lokalen behöver inte smyckas särskilt mycket då den redan är jättefin, men det som ska fixas görs dels av den befintliga personalen och dels av våra respektive föräldrar som gärna ville vara med och fixa.  

  En fråga: Hur gör ni med bröllopsresa? Vi är sugna på Maldiverna till årsskiftet men hade gärna gjort något billigare direkt efter bröllopet. Vi har pratat om spa men det kostar ju ändå några tusen. Hur tänker ni? 

 • SandraElisabet

  Tack för tips om minimoon och "vanlig moon". Solig Jag har börjat fundera på att vi kanske borde sticka iväg några dagar på en billigare trip till någon av Europas huvudstäder på söndagen efter bröllopet. Ska göra lite research frammöver men det kanske hade varit mysigt och samtidigt billigare än att ta in på spa någon dag.

  Igår insåg jag att jag våra kostnader (borträknat smekmånad) inte kommer landa på 140 tusen utan snarare 160... Guld i mun Vi har pengarna så det är OK men ibland blir jag själv lite smått förskräckt över alla kostnader. Man ska ju inte glömma vilken stor summa det är att lägga på en middag och fest. Men förhoppningsvis så kommer det bli en riktigt vacker och härlig dag för oss och vårs gäster. Hjärta Jag känner mig bara så lyckligt lottad som har den ekonomiska möjligheten att "bränna" sånna summor på ett bröllop.

 • SandraElisabet
  GustavB skrev 2014-02-25 12:50:28 följande:
  Surt :]
  Själv har jag lyckats dra in på massa avgifter vilket känns grymt bra :) Såhär ser vårt budgetark ut för tillfället:

    Estimated Actual Total Expense 195 900,00 kr 166 029,24 kr
  Duktigt! Jag har bara mig själv att skylla, klänningen samt ringen blev typ dubbelt så dyrt som planerat.... Obestämd
  Jag är tyvärr en sån person som tänker " I want what I want, when I want it" Drömmer
 • SandraElisabet
  GustavB skrev 2014-02-25 13:10:58 följande:
  Tack :p mest för att mycket av det vi satt upp som estimerade priser har funnits mycket billigare att få tag på via USA, t ex min blivandes klänning kostade 14 000 på Pronovias i NY, mot 23 som de skulle ha för samma här i Sthlm. 
  Så smart!
  FrökenW skrev 2014-02-25 13:21:53 följande:
  Ska på bröllop i Califonien i sommar och ska försöka hitta min klänning då, vet inte om det kommer gå så mycket mindre pengar än budgeterat men vi kommer få så mycket mer för dem. Och enda anledningen att jag inte budgeterat mer är väl egentligen för att jag räknat med amerikanska priser.

  Lägg till ringar från England så kommer vi säkert lägga 30-40 000 mindre än vi hade gjort för motsvarande i butik här. Vet inte om vi hade tyckt det var värt det till svenska priser men visst känns det rätt bra att ha råd med drömklännning och -ringar. 
  Ska till New York om 2 månader och hoppas kunna hitta skor och lite annat till bra pris där. Är riktigt pirrig inför resan! Skrattande Man kommer ju undan så mycket billigare i USA.

  Plus att min vigselring som består av en 4,2 karat emerald cut moissanite som mittsten med små diamanter på bandet och "the setting" kommer tillverkas i Chicago (samma som min förlovningsring) och den ska levereras till mig på hotellet när jag väl är där (säger jag då fästmannen måste stanna hemma Obestämd åker med släkten)! Det innebär att jag sparar in tull och moms. {#emotions_dlg.djavulsk} Kommer "spara" ca 5 000 kr på det vilket är samma som vad biljetten dit kostade i och för sig.
 • SandraElisabet
  ThereseV skrev 2014-02-25 13:41:23 följande:
  Kom ihåg bara att det endast är tull- & skatefritt upp till strax under 4500 kr (om jag inte minns helt galet).. så du inte får en otrevlig överraskning när du kommer hem..
  Hel rätt men....
  GustavB skrev 2014-02-25 13:42:43 följande:
  Bara sätta på sig ringen genom tullen, ingen som kan besvisa att den inte togs med hemifrån dit. 
  ... tänkte göra så här.... {#emotions_dlg.djavulsk}
 • SandraElisabet
  FrökenW skrev 2014-02-25 13:50:10 följande:
  På det sättet blir det ju dyrt att spara, resan kostar ju, men vi hade ju ändå åkt på bröllopet så i det här fallet räknar jag det som en ren vinst. Dessutom verkar det finnas mer i min stil i butik där, i alla fall om man ska gå på vad jag sett online. Tänkte titta en den här innan vi åker också för att bli lite säkrare på model mm men det jag sett hittils har inte ingett någon wow-känsla. 

  Se till att sätta ringen på fingret och gömma kvittot när du går genom tullen bara. Vete tusan jag ska bortförklaraen brudklänning om de stannar en men det har jag å andra sidan aldrig varit med om så det borde vara lugnt...

  Ringen låter för övrigt fantastisk, tittade också på emerald (och asher) när jag skulle välja förlovningsring men fastnade till sist för en cushion, på ett vitguldsband med småstenar. Du måste visa när du får den! Blir inte 4,2 gigantiskt dock? Väninnan som ska gifta sig i sommar har en princess på 2 och jag hade slagit i den överallt. :) 
  Jag skulle också ha åkt ändå så det var en bonus, Glad hade jag inte haft resan inplanerad hade jag kanske fått "nöja" mig med en annan ring då det blivit alldeles för dyrt. Jag köpte stenen separat och företaget ville först skicka den hem till mig men jag fick dem att förstå att de skulle kosta mig hundratals dollar extra om de gjorde det så de var snälla och skickade stenen direkt till smeden som fixar ringen. Så jag är glad över att ha sluppit massa extra kostnader!

  Har aldrig blivit kollad i tullen i Sverige och jag reser hem via Munchen så det borde vara ok. En ring är ju liten, värre är det kanske med en klänning men som sagt - har aldrig blivit kollad hemma.

  Jag älskar Emerald cut stenar! Ascher är också vackre. Anledningen att det blev en så pass stor sten var för att moissaniter normalt inte tillverkas/skärs i den skärningen. Så när jag väl hittade en kunde jag inte låta bli, det är en av de sista i världen som går att få tag på då företaget Charles and Colvard gjorde ett ytterst begränsat antal och inte planerar göra det förrän om tidigast 5 år (mailade med dem om det). Stenen mäter 8x12 mm, tycker det är stort men inte överdrivet. Kommer ha en lägre placering av stenen för att undvika att den sticker upp för mycket.
  Ska absolut lägga upp en bild så fort jag bara kan!
 • SandraElisabet

  I går var vi och provade vår goda bröllopsmeny på Villa Odinslund i Örgryte, Göteborg där vi ska vigas i sommar. Solen sken och fåglarna kvittrade! Jag vill bara gifta mig med min underbara fästman nu! :D Blev väldigt tagen av stämningen och känner att 4 månader är lååååångt bort....

  Förrätten vet vi inte ännu, då vi inte äter fisk/skaldjur så det blir en liten surprise för oss.... ;) Det blir portvinsglaserad lammfilé med utsökt chevre-smaksatt pommes Anna, rödbetskräm, balsamicosky samt rotrfrukter till huvudrätt. Efterrätt blir vaniljmousse på chocolate chipbotten med jordgubbar och rabarber vid sidan av. Behöver jag säga att det var utsökt?

  Fick äntligen de foton på min färdiga ring också, så här blev den: (Har lagt upp bilderna i ring-tråden också)


  Längtar till 28 april då jag får prova den för första gången! :)

 • SandraElisabet

  Angående favors så har vi inte riktigt bestämt oss ännu, men det lutar mot att bara ha en liten god chokladbit vid varje plats istället för något att ta med hem. I min värld känns det lite meckigt och onödigt. Alla får istället ett tackkort med foto på brudparet hem efter vigseln och om vi får in snygga foton på alla våra gäster kanske det åker med ett foto på dem själva också... Får se.

  Hur går det för alla andra? Här är det vårkänslor och pirr för hela slanten. Fyller dessutom år i veckan och blir bjuden på spa med övernattning i Varberg av min kära mamma. Känner att vintern äntligen är borta och solen/våren här för att stanna!

 • SandraElisabet
  FrökenW skrev 2014-04-05 19:55:30 följande:
  Den ser ju fantastisk ut! Hade säkerligen slagit i den överallt men det är ändå inte utan att jag blir lite sugen på något liknande. 
  :) Jag hoppas den är lika vacker på mitt finger. ;)
 • SandraElisabet
  LMF skrev 2014-03-31 08:53:24 följande:
  Vacker ring!
  Tack!
Svar på tråden Vi med lite större budget