• Äldre 22 Feb 14:51
  30267 visningar
  119 svar
  119
  30267

  Vi med lite större budget

  Vi ska inte heller ha någon koordinator, har rätt gott om tid på oss och försöker göra det enkelt för oss. Med lokalen följer cateringfirma och fotografen vi funderar på har kontakter med hår och make-up folk och duktiga florister, så mycket kommer 'på köpet'. Lokalerna är gamla och vackra med paneler, stuckatur och oljemålningar så det enda vi tänkte tillföra i dekorationsväg är extra ljus för att få lite sagostämning samt lite dekor kring våra platser. Själva vigseln blir i kapellet i närheten och den tänkte vi inte heller smycka utöver att be dem tända upp de levande ljus som finns. 

  Festen blir den stora budgetposten men så planerar vi att fylla lokalen, ca 120 gäster. Drömringen ligger förhållandevis lågt i pris, satsat krutet på förlovningsringen, och klänning köper vi förmodligen i USA där vi kan köpa 'över disk' men få lite mer för pengarna. Funderar på fyrverkerier mellan middag och dans, i en mening en onödig utgift men hade passat 'temat' väldigt bra. Däremot är vi inne på att köra spellistor, möjligen hyr vi ett band om vi känner att vi får pengar över men det är inte högst prioriterat.

  Åker på minismekmånad i anslutning till bröllopet för att varva ner och 'landa' lite, Skottska eller Engelska landsbyggden är planen, men sparar stora smekmånaden till ettårsdagen, förmodligen en roadtrip längst USAs östkust med mat, shopping och hockey. 

 • Äldre 25 Feb 13:21
  #58
  GustavB skrev 2014-02-25 13:10:58 följande:
  Tack :p mest för att mycket av det vi satt upp som estimerade priser har funnits mycket billigare att få tag på via USA, t ex min blivandes klänning kostade 14 000 på Pronovias i NY, mot 23 som de skulle ha för samma här i Sthlm. 
  Ska på bröllop i Califonien i sommar och ska försöka hitta min klänning då, vet inte om det kommer gå så mycket mindre pengar än budgeterat men vi kommer få så mycket mer för dem. Och enda anledningen att jag inte budgeterat mer är väl egentligen för att jag räknat med amerikanska priser.

  Lägg till ringar från England så kommer vi säkert lägga 30-40 000 mindre än vi hade gjort för motsvarande i butik här. Vet inte om vi hade tyckt det var värt det till svenska priser men visst känns det rätt bra att ha råd med drömklännning och -ringar. 
 • Äldre 25 Feb 13:50
  #63
  SandraElisabet skrev 2014-02-25 13:29:43 följande:
  Så smart!
  FrökenW skrev 2014-02-25 13:21:53 följande:
  Ska på bröllop i Califonien i sommar och ska försöka hitta min klänning då, vet inte om det kommer gå så mycket mindre pengar än budgeterat men vi kommer få så mycket mer för dem. Och enda anledningen att jag inte budgeterat mer är väl egentligen för att jag räknat med amerikanska priser.

  Lägg till ringar från England så kommer vi säkert lägga 30-40 000 mindre än vi hade gjort för motsvarande i butik här. Vet inte om vi hade tyckt det var värt det till svenska priser men visst känns det rätt bra att ha råd med drömklännning och -ringar. 
  Ska till New York om 2 månader och hoppas kunna hitta skor och lite annat till bra pris där. Är riktigt pirrig inför resan! Skrattande Man kommer ju undan så mycket billigare i USA.

  Plus att min vigselring som består av en 4,2 karat emerald cut moissanite som mittsten med små diamanter på bandet och "the setting" kommer tillverkas i Chicago (samma som min förlovningsring) och den ska levereras till mig på hotellet när jag väl är där (säger jag då fästmannen måste stanna hemma Obestämd åker med släkten)! Det innebär att jag sparar in tull och moms. {#emotions_dlg.djavulsk} Kommer "spara" ca 5 000 kr på det vilket är samma som vad biljetten dit kostade i och för sig.
  På det sättet blir det ju dyrt att spara, resan kostar ju, men vi hade ju ändå åkt på bröllopet så i det här fallet räknar jag det som en ren vinst. Dessutom verkar det finnas mer i min stil i butik där, i alla fall om man ska gå på vad jag sett online. Tänkte titta en den här innan vi åker också för att bli lite säkrare på model mm men det jag sett hittils har inte ingett någon wow-känsla. 

  Se till att sätta ringen på fingret och gömma kvittot när du går genom tullen bara. Vete tusan jag ska bortförklaraen brudklänning om de stannar en men det har jag å andra sidan aldrig varit med om så det borde vara lugnt...

  Ringen låter för övrigt fantastisk, tittade också på emerald (och asher) när jag skulle välja förlovningsring men fastnade till sist för en cushion, på ett vitguldsband med småstenar. Du måste visa när du får den! Blir inte 4,2 gigantiskt dock? Väninnan som ska gifta sig i sommar har en princess på 2 och jag hade slagit i den överallt. :) 
 • Äldre 13 Mar 19:05
  #70
  Utvandrare skrev 2014-03-13 16:57:32 följande:

  Hmmm, vår budget börjar dra iväg också... Himmel så dyrt Sverige är! :)

  Först hade vi tänkt hålla det väldigt enkelt med skärgårdsbuffe på en ångbåt efter kyrkan; men gästlistan har svällt lite så vi skulle inte kunna rymma alla på samma våning i båten. Nu lutar det åt lokal i stället. 

  Vi tänker fortarande hålla det väldigt enkelt, men tänker nu att vi nog hamnar runt 90000 för bara mat och lokal; ringarna är inköpta, men kläder, bukett, hår, smink, och ev. transport måste vi fortfarande ordna... och inbjudningskort! Gah, jag skulle behöva ta tjänstledigt för att hinna med allt!

  Kommer ni att ha wedding favors?  


  Alltså, vi ska ha små gipsugglor (i och för sig jättesöta) på bordet som dekoration, passar in på (det rätt nördiga) temat. Sambon tycker vi ska göra en till varje plats och låta folk ta med dem hem sen. Jag vet inte riktigt, ömsom tror jag att de flesta kommer strunta i dem, ömsom att de kommer tycka de är lite gulligt. Får fundera vidare.

  Något litet vill jag gärna ha, men helst något som anknyter till oss eller temat. Och som inte blir för dyrt eller pyssligt att få ihop till 120 personer... 
 • Äldre 5 Apr 19:55
  #83
  SandraElisabet skrev 2014-03-30 17:45:50 följande:
  Fick äntligen de foton på min färdiga ring också, så här blev den: (Har lagt upp bilderna i ring-tråden också)
  Den ser ju fantastisk ut! Hade säkerligen slagit i den överallt men det är ändå inte utan att jag blir lite sugen på något liknande. 
 • Äldre 5 May 13:43
  #99

  Vi funderar ärligt talat på spotify-listor, känns inte som en prioriterad utgiftspost. Får vi slantar över blir det band dock, vi ska i princip bara köra klassisk pardans (jazz och swing, typ) så att hitta en DJ som det klickar med (och som inte får egna ideer...) känns svårt. 

Svar på tråden Vi med lite större budget