• Äldre 24 Feb 12:48
    32486 visningar
    119 svar
    119
    32486

    Vi med lite större budget

    Hej!
    Den här tråden tyckte jag var jätteintressant att läsa!! Känner att vi har väldig lik inställning till många och jag har funderat på vad andra lägger vikt på när det gäller deras planering. Vi bestämde oss för att 'go all in' när det gällde vårt bröllop. Vi kommer ha ett 3 dagars bröllop på Gotland med ca 100 gäster! Och som många här skriver så har vi märkt att budgeten blir oundvikligt stor om man inte vill/eller kan göra allt själva. Eftersom vi inte bor på gotland så har vi hyrt ett hotell som ordnar allt som har med middag och fest att göra. Vi måste självklart bestämma mycket av det men själva planerandet står dom för. Det inkluderar också öppen bar efter middagen.

    Vår inställning är att vi spenderar pengar på det som ger någon form av värde tillbaka till oss eller till våra gäster. Dekorationerna kommer därför vara minimala, det ska vara fint men inte dyrt och framförallt väldigt enkelt. Vi ska inte ha någon överflödig transport till och från fotografering utan ber min far köra sin egen bil som förhoppningsvis är ren :) Mat, dryck och underhållning är däremot väldigt viktigt för oss så vi kommer ha god mat och live band under festen! Vi har oxå bbq dagen innan bröllopet för att hälsa alla välkomna till ön och tacka för att dom faktiskt kommit dit!

    Vi tänker inte heller att sånt som kommer användas efter bröllopet är en del av budgeten så ringar, min blivande mans smoking och skor och mina skor är inte en del. Inte heller bröllopsresan ingår där. Men ändå kommer vi att hamna nånstans runt 250 000 - 300 000. Massa pengar absolut men vi har turen at få hjälp från våra föräldrar plus att vi båda har helt ok löner som gör att vi kan lägga undan pengar till detta.

    En fråga till alla, hur gör ni med bröllopsresa? Åker ni direkt? Vi är oxå inne på maldiverna men funderade på att vänta till november då vi måste sprida ut ledigheten lite granna. Men önskar oxå att ta en eller två dagar direkt efter bröllopet för att slappna av och njuta av varandra. Men med två fulltidsjobb och begränsat antal semesterdagar vet vi inte helt hur vi ska få till allt? Är det någon som har samma problem?

  • Äldre 19 Mar 09:22
    #74
    GustavB skrev 2014-03-14 16:09:39 följande:

    Vi kommer ha favors i form utav M&Ms i våra bröllopsfärger med personliga tryck. Dessa kommer ligga i små askar som även fungerar som bordsplacering.


    Vilken kul ide!! Hur har ni fått gjort det??
  • Äldre 5 May 09:14
    #97

    Vi kör liveband! Vi har varit på ett par bröllop där det varit band och det blir ofta en otroligt bra stämning med live musik! Men självklart ska man veta att man har gäster som uppskattar musik och gillar att dansa! Har oxå varit på bröllop där absolut ingen dansar och bandet står för sig själv.. inte heller så skoj.

    Det vi funderar på är hur vi ska göra med pauserna när bandet inte spelar, ska man köra spotifylista då?? Risken är att partystämningen bara försvinner..!

Svar på tråden Vi med lite större budget