• Alylly­ra
    Äldre 19 Feb 20:34
    32806 visningar
    119 svar
    119
    32806

    Vi med lite större budget

    Den stora frågan är väl varför man känner att man måste försvara sin stora budget

    Vi räknade aldrig efter (vågade inte...)  men jag skulle tro att vi la ca 160 000 kr på hela bröllopet. Utöver det gick bröllopsresan på ca 60 000 kr totalt.

    Största utgifterna var absolut mat & lokal, vi bjöd in våra 100 gäster från fredagen och försåg dem då med middag fredag kväll (egenlagad), frukost lördag (egenlagad), lunch lördag (egenlagad), trerättersmiddag lördag (caterad) och brunch söndag (caterad). Så det var mycket mat! Sammanlagt ca 90 000 på mat och hyra av lokaler skulle jag gissa.

    Därefter kom ringar, fotograf och kläder till både mig och mannen. Och så massa andra "små" utgifter.

    Gästerna fick däremot betala sitt boende själva, hade vi lagt till det hade det blivit mycket mer.

    Vi la mycket pengar på vårt bröllop, men vi la det på saker vi tyckte var viktiga. Vi snålade in på en hel del saker som vi kände var opassande eller för dyra, och jag slet en del med att hitta budgetalternativ. Så ja, begreppet "mycket pengar" är helt klart relativt, men det beror inte bara på hur mycket pengar man har på kontot utan också på vad man prioriterar.

  • Alylly­ra
    Äldre 20 Feb 14:47
    #31
    Marie Malmö skrev 2014-02-19 21:14:57 följande:
    Är det någon som gör det?
    På BT kan man se allt... Den här tråden tycker jag verkar ganska sansad, men i tidigare trådar liknande den här har det spårat ut fullständigt Flört

    Alla har ju som sagt olika förutsättningar, en del kan och vill lägga mycket pengar på sitt bröllop, en del kan men vill inte, en del kan inte och vill inte och en del vill men kan inte.
    Om någon inom nån av dessa grupper är alltför övertygad om att dennes sätt är DET RÄTTA, då kan det ganska snabbt bli hetsiga diskussioner med fantastiska (obs, ironi) argument som
    "Hur kan man lägga så lite pengar, fattar du inte att det är den viktigaste dan i ditt liiiiiiiiv!"
    alternativt
    "Par som lägger massa pengar gör det för att dölja att det inte finns någon kärlek i botten"

    Inget av dessa citat är förstås helt autentiskt, utan snarare andemeningen i det som sägs/skrivs. Och inget av dem är ju heller sant eller för den delen relevant, eftersom det finns tusen bakomliggande faktorer som påverkar bröllopets budget, uteende och omfång.

    Med det sagt så hoppas jag att jag inte har kapat eller för den delen dragit ner stämningen i tråden. Det var verkligen inte meningen! Ignorera mig Solig 
Svar på tråden Vi med lite större budget