• GustavB

  Vi med lite större budget

  192 600,00 kr ligger vår estimerade budget på. 
  Kommer hänga rätt mycket på antal gäster som dyker upp, men skulle alla bjuda (67) komma så slutar det där, om inga oförutsedda utgifter dyker upp i övrigt. 

 • GustavB

  Beror på hur många stugor det gäller och vad kostnaden blir, om dessa pengar skulle kunna användas på något vettigare ni hellre vill ha. Spelar det absolut ingen roll om kostnaden så är det självklara att boka upp allt. 

  De gäster som kommer utifrån kommer övernatta på samma hotell som vi, där vi även kommer ha en brunch dagen efter, där alla bröllopsgäster är välkomna.  

 • GustavB
  lk09nni skrev 2014-02-19 11:43:26 följande:
  Nja, sen fins det sådana som har 500 000 på sparkontot men fortfarande inte vill lägga mer än 30 000 på en fest...
  Ja och det finns de med 10 siffror på kontot som springer iväg och gifter sig borgligt gratis, kan vi skippa det här snacket som alltid ska komma fram i dessa trådar? 
 • GustavB

  Verkar inte gå att citera via telefonen.. @kalejdoskop: våran största utgift är helt klart mat/lokalen. Därefter fotografen.

 • GustavB

  @ Kithara: Jag har planerat det mesta då jag haft lite mer fritid än vad min fästmö har, så vi har inte behövt någon wedding planner. Hade vi inte haft 2 år på oss att tänka, kolla och planera så kanske det hade underlättat att ha någon som redan var insatt.

  I vår budget har jag enbart räknat in sådant som "kommer användas en gång", har då inte räknat med kostnad för ringar, min kostym, mina skor, min fästmös skor osv.

  Lokalen i sig är väldigt snygg och clean, det vi kommer bekosta där är bordsdekorationer, ingenting till väggar eller tak.  Har möte nästa onsdag med en ev florist som ska med till lokalen och titta. 

  @SandraElisabet: Vi har 10 dagar slapparsemester all inkl på måndagen efter vi gifter oss, bara för att komma bort och sen ska vi på "riktig" bröllopsresa över julen, 3v. Oklart vart dock, kikat på Maldiverna, Fiji och St Lucia.  

 • GustavB
  SandraElisabet skrev 2014-02-25 12:43:23 följande:
  Igår insåg jag att jag våra kostnader (borträknat smekmånad) inte kommer landa på 140 tusen utan snarare 160... Guld i mun Vi har pengarna så det är OK men ibland blir jag själv lite smått förskräckt över alla kostnader. 
  Surt :]
  Själv har jag lyckats dra in på massa avgifter vilket känns grymt bra :) Såhär ser vårt budgetark ut för tillfället:

    Estimated Actual Total Expense 195 900,00 kr 166 029,24 kr
 • GustavB
  SandraElisabet skrev 2014-02-25 13:05:49 följande:
  Duktigt! Jag har bara mig själv att skylla, klänningen samt ringen blev typ dubbelt så dyrt som planerat.... Obestämd
  Jag är tyvärr en sån person som tänker " I want what I want, when I want it" Drömmer
  Tack :p mest för att mycket av det vi satt upp som estimerade priser har funnits mycket billigare att få tag på via USA, t ex min blivandes klänning kostade 14 000 på Pronovias i NY, mot 23 som de skulle ha för samma här i Sthlm. 
 • GustavB
  SandraElisabet skrev 2014-02-25 13:29:43 följande:
  Plus att min vigselring som består av en 4,2 karat emerald cut moissanite som mittsten med små diamanter på bandet och "the setting" kommer tillverkas i Chicago (samma som min förlovningsring) och den ska levereras till mig på hotellet när jag väl är där (säger jag då fästmannen måste stanna hemma Obestämd åker med släkten)! Det innebär att jag sparar in tull och moms. {#emotions_dlg.djavulsk} Kommer "spara" ca 5 000 kr på det vilket är samma som vad biljetten dit kostade i och för sig.
  Var tvungen att googla Moissanite, hade inte hört talas om det tidigare, spännande :) 
  Köpte alla våra 3 ringar i USA också, blev en enorm besparing på förlovningsringen till min blivande, även vigselringen, men ingen av dessa räknar vi in i budgeten.  
 • GustavB
  ThereseV skrev 2014-02-25 13:41:23 följande:
  Kom ihåg bara att det endast är tull- & skatefritt upp till strax under 4500 kr (om jag inte minns helt galet).. så du inte får en otrevlig överraskning när du kommer hem..
  Bara sätta på sig ringen genom tullen, ingen som kan besvisa att den inte togs med hemifrån dit. 
 • GustavB

  Vi kommer ha favors i form utav M&Ms i våra bröllopsfärger med personliga tryck. Dessa kommer ligga i små askar som även fungerar som bordsplacering.

 • GustavB
  emser skrev 2014-03-19 09:22:25 följande:
  Vilken kul ide!! Hur har ni fått gjort det??
  Från www.mymms.com/default.aspx 
  Kräver att ni har någon i USA som kan skicka vidare till Sverige då de inte levererar till Sverige, tyvärr.  
Svar på tråden Vi med lite större budget