• JW2014

  Vi med lite större budget

  Nu blir jag förvirrad, vilken tråd tillhör vi? ;) Vi har ingen bestämd budget och inte heller något tak ! Vi har inga ekonomiska svårigheter och behöver inte titta efter priset men vi gör det iallafall. Vi lägger mycket pengar på det som är viktigt enligt oss (ex. svindyr tårta och kläder) men gör gärna inbjudningskort själv för att vi tycker att det är en onödig kostnad. Vi kommer nog hänga lite i båda trådarna ;) Lågbudget tråden för att få smarta och roliga gör det själv- tips och hög budget för att få tips om kvalitativa detaljer ;)

 • JW2014

  The D: Det har du rätt i. Men det finns även dom som lägger 100000 på sitt bröllop och anser att det är låg budget. Allt handlar om inkomst, livstil och umgänge. Har man ex 500 000kr på sparkontot så är 150 000 kr lite att lägga på ett bröllop medans 300 000 är mycket att lägga. :) Så det är ju omöjligt att sätta en ekonomisk gräns som är allmängiltig för alla samhällsgrupper. Så man får väl själv avgöra vilken tråd man tillhör.

 • JW2014

  Hur gör ni med gästernas övernattning? Vi har preliminär bokat en stugby vid sjön 500 m från festen. Där finns alla bekvämligheter i röda små stugor och en härlig natur :) Nu till min fråga, ägaren till stugbyn tyckte att vi skulle höra av oss om vi inte använder alla stugor så hon kan hyra ut dom till andra och vi slipper betala för just dom stugorna. Men jag funderar, ska jag boka hela stugbyn iallafall? Så att gästerna bara möter andra gäster och slipper barnfamiljer runt sig? Eller kommer gästerna spendera så lite tid där så det kvittar? Merkostnaden blir inte så farlig då vi redan räknat med att betala för hela stugbyn men det är ju dumt att " kasta pengarna i sjön". Hur hade ni gjort?

 • JW2014

  Isasa: Om man är två stycken som är välutbildade, har bra jobb och inga barn så är det lätt att spara :) Vi har en stor gård med många djur så vi är vana vid att alltid spara stora summor, vi måste ha en rejäl buffert. Vi kan inte vänta på ett lån eller försäkringspengar om stallet rasar och alla djur behöver tak över huvudet direkt ;) Nu har vi lite extra pengar så vi kan unna oss en stor bröllopsfest utan att vi behöver känna att vi tömmer kontot. För 7 år sedan så var jag en fattig student, då hade jag inte ens lyckats spara ihop 5000kr om mitt liv hängde på det ;) Det är därför jag anser att man inte kan kalla ett bröllop " för dyrt" eller " billigt" utan att veta just de parets förutsättningar:)

Svar på tråden Vi med lite större budget