• Äldre 19 Feb 09:53
  29237 visningar
  119 svar
  119
  29237

  Vi med lite större budget

  JW2014 skrev 2014-02-18 21:35:21 följande:
  Nu blir jag förvirrad, vilken tråd tillhör vi? ;) Vi har ingen bestämd budget och inte heller något tak ! Vi har inga ekonomiska svårigheter och behöver inte titta efter priset men vi gör det iallafall. Vi lägger mycket pengar på det som är viktigt enligt oss (ex. svindyr tårta och kläder) men gör gärna inbjudningskort själv för att vi tycker att det är en onödig kostnad. Vi kommer nog hänga lite i båda trådarna ;) Lågbudget tråden för att få smarta och roliga gör det själv- tips och hög budget för att få tips om kvalitativa detaljer ;)
  Vi har precis samma tänkt som dig!
  Jag vill göra mycket pyssel själv för att det är den stilen jag eftersöker men vi har inte satt något tak på vad saker och ting får kosta.
  Det får vi ta under resans gång :) 
 • Äldre 19 Feb 11:26
  #9
  JW2014 skrev 2014-02-19 11:04:19 följande:
  Hur gör ni med gästernas övernattning? Vi har preliminär bokat en stugby vid sjön 500 m från festen. Där finns alla bekvämligheter i röda små stugor och en härlig natur :) Nu till min fråga, ägaren till stugbyn tyckte att vi skulle höra av oss om vi inte använder alla stugor så hon kan hyra ut dom till andra och vi slipper betala för just dom stugorna. Men jag funderar, ska jag boka hela stugbyn iallafall? Så att gästerna bara möter andra gäster och slipper barnfamiljer runt sig? Eller kommer gästerna spendera så lite tid där så det kvittar? Merkostnaden blir inte så farlig då vi redan räknat med att betala för hela stugbyn men det är ju dumt att " kasta pengarna i sjön". Hur hade ni gjort?
  Jag hade nog valt att boka hela stugbyn. Om det bara gäller några få stugor så kan det vara bra ha ha någon i reserv.
  Kan kännas ganska skönt för gästerna att som du säger slippa barnfamiljer. Kanske inte så kul att vakna av skrikande barn klockan 6 efter ett bröllop ;)

  Vi har inte så många gäster som kommer övernatta, har gäster från andra delar av världen men då vi bor på samma ställe som festlokalen och har en stort hus kommer jag låta de stanna där.
  Mest för att det ska bli lite mysigare och hemtrevligare. Funderar dock på om man skulle fixat någon som lagar frukost till alla på morgonen. Så att de ändå får "hotellkänslan" 
 • Äldre 20 Feb 16:31
  #33

  Känner samma som många av er skrivit. Vi väljer att lägga pengarna på sådant vi tycker är viktigt.
  Vi tycker det är viktigt att kunna bjuda alla vi vill, ha en bra fotograf under hela dagen, öppen bar, övernattning för de gäster som behöver, nya förlovningsringar och vigselring, osv, osv.

  Min sambo har tre barn sen innan varav en bor hos oss alltid och de andra två har vi varannan vecka. Vi har inga problem med att lägga undan 10.000;- i månaden trots huslån och allt annat som kommer därtill.
  Vi har inga extremt högavlönade jobb men antar att vi är ganska duktiga på att spara trots att vi alltid unnar oss det vi vill. :) 

Svar på tråden Vi med lite större budget
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.