• jessi85

    Hej!

    Jag tycker iofs att det är jäkligt taskigt gjort att behandla någon så, att ställa en retorisk fråga som snarast är ett idiotförklarande och sedan vända sig om och gå. Det är inte schysst och klart man känner sig liten och dum då! So what om man klipper ståltråd med sekatören, det gör jag hela tiden i trädgården... Om det vore viktigt för min sambo att jag inte gjorde det (nu bryr hans sig iofs inte ett dugg) vill jag att han ska säga det på ett schysst sätt, inte nedlåtande.


    Anonym (Liten) skrev 2014-02-15 16:53:15 följande:
    Men visst, det är ju jag som behöver jobba med min självkänsla, inte han.
    Men om ngn har ett tips på hur jag ska göra för att inte ta åt mig, hur jag ska svara för att han ska förstå att det blev tokigt för mig UTAN att jag trampar på hans känslor.
    Berätta gärna
    Han trampar ju på dina känslor, säg åt honom att det är taskigt, ohyfsat och nedlåtande att fråga på det sättet och sen bara gå iväg. Säg att det får dig att känna dig nedtryckt och dumförklarad och fråga om det var det han ville uppnå. Har han satt dig på pidestal och blir besviken när du inte är helt perfekt?
  • jessi85

    Ja det bästa är nog att säga som du skriver, bara rakt och ärligt utan att skuldbelägga. Han vill nog inte att du ska känna dig nedtryckt och har säkert inte tänkt på hur hans sätt tas emot av dig. Lösningen på det mesta är väl kommunikation :) och självklart förstår jag att man kan bli sur på sin partner om man tycker att denne tex. är ovarsam med grejer, men hur sur man än är vill man väl inte säga/göra något som sårar mycket.

Svar på tråden Hej!