Vad för tårtställning till denna tårta?
Hej!
Vad använder man för typ av tårtställning till tårtan på bilden?
Kan man göra en sån tårta utan en ställning eller rasar tårtan ihop då?
Hej!
Vad använder man för typ av tårtställning till tårtan på bilden?
Kan man göra en sån tårta utan en ställning eller rasar tårtan ihop då?
Dessa amerikanska tårtor görs av en väldigt tung sockerkaka för att hålla formen, samtidigt har man en mindre ställning inuti. Det går inte att göra en tårta med luftiga mousselager i den sortens tårta, då håller den inte formen. Så en tjock, tung sockerkaka, ställning innuti och sockerpasta runt. Vill man gå på smaken och göra en luftig och smakrik tårta som inte smakar socker så kan man använda en annan form av ställning med lite luft mellan våningarna.
Man får även komma ihåg att plocka ut plastpelarna ur tårtan efterhand. Dom sitter inne i tårtan så det är lätt att missa ;)
vår bröllopstårta var fyra lager på varandra :)
Man behöver ingen ställning till sådana tårtor, däremot är det bra att använda separatorplatta och tjockare stödpinnar. Till mindre tårtor eller med få våningar kan man använda sugrör med blompinne i, men till denna modell skulle iaf jag ha använt stödpinnar och rejäla separatorplattor.
Man behöver inte ha någon speciell tårtbotten, bygg tårtan i bakformen och låt stå så den sätter sig innan du spacklar den.
Googla hur du gör våningstårtor så ser du.