Inlägg från: Anonym (-_-) |Visa alla inlägg
  • Anonym (-_-)

    Han kollar på porr, hur ska jag tänka kring det?

    Hej alla, ska försöka hålla inkägget kort men har en del att skriva av mig så hoppas det är OK. Hoppas at någon får lite "hjälp" eller förståelse av inlägget.

    Snubblade över denna tråden igår och började spåna igenom den lite. Tyckte att ämnet var ganska intressant eftersom att jag aldrig förstått att man som kvinna eller partner kan känna sig illa till mods eller ledsen över att ens kille/partner tittar på porr. För mig har det varit självklart att porr är fantasi och att sex man har i "riktiga livet" som verklighet.

    Jag vände mig till min fästman och vi började prata lite om det medans jag läste i tråden. Jag kommer inte ihåg exakt hur vi kom in på det men jag frågade honom i alla fall vad det är han tänder på med porren och han svarade: "jag tänder på tjejen".

    Jag blev helt paff - han kunde lika väl ha gett mig en käftsmäll.

    Jag måste varit naiv men jag trodde verkligen att han såg på porr på samma sätt som jag och använde det på samma sätt: jag själv tittar på porr då och då men det blir bara som "bakgrundsljud" i en fantasi där jag ofta är tillsammans med min partner. Jag tänder varken på tjejen eller killen utan på det faktum att de båda har det skönt och jag ser framför mig att min killa och jag har det skönt tillsammans. Jag har altid utgått från att det är samma sak för de flesta killar eller i alla fall min fästman. Så när han svarade att "han tänder på tjejen" visste jag först inte hur jag skulle reager men jag blev oerhört sårad. Jag reagerade med att känna mig näst intill bedragen, osexig, med mera med mera - jag fick ett sådant tryck över bröstet och jag har nästan själv svårt att beskriva hur extremt ledsen jag blev.

    Min kille märkte ju så klart att jag blev riktigt sårad och han försökte förklara men allt han sa gjorde det bara värre. Han liknade porr vid snabbmat i jämförelse med en fin bit oxfilé... Jaja, så kan ju se det liksom. :( Men det är ju upenbarligen fortfarande mat... Det var uppenbart att han inte riktigt förstod min reaktion även om han märkte den.

    Jag ville verkligen förstå hur han ser på porr och hur han använder det så vi fortsatte prata om det och efter flera timmar tror jag att jag tillslut förstod grejen:

    Jag tänder främst på att visuallisera och fantisera om mig och min kille i olika scenarion och då kan porren hjälpa men också en bra Harlequin roman eller bok av annat slag kan göra mig lika upphetsad som "bra" porr (jag är väldigt specifik med vilken porr jag tittar på - det måste vara uppenbart att båda har det skönt och inte bara fejkar det). Jag själv kan tända på lite exhibitionistiska scenarion där vi iaktas av andra eller kan se andra men de kan inte se oss etc. Att fantisera och tända på känslor, scenarion med mera är tydligen väldigt vanligt för kvinnor.

    I mina fantasier är det ofta fokus på njutning och olika scenarion snarare än specifika grejer som bröst, rumpa eller liknande. Under tiden vi satt och pratade visade min kille en studie för mig (har inte länken här men let me know om ni vill läsa den) där det visat sig att män är väldigt specifika med vilken sorts porr man tänder på (och att mer än 85% av världens män tittar på porr). Heterosexuella män tänder i stort sett enbart på tjejer i porrfilmer, homosexuella män tänder i stort sett enbart på män etc. Kvinnor däremot kan tända på "allt" oavsett läggnin: tjej-tjej, tjej-kille, kille-kille och enligt studien kunde tjejer också tända på apa-apa... Förvånad Lite smått skumt men poängen är att vi kvinnor läser in mer i det visuella. Vi skapar ofta fantasier eller scenarion runt det vi ser, vi lägger in känslor och ibland värderingar i det vi ser och tänder på så mycket mer än bara det visuella. Jag skulle nästan vilja se det som att vi kvinnor är mer intellektuella med vår sexualitet och männen mer visuella utan tankeverksamhet bakom.

    För en man är det just det visuella och ljudet som gör honom upphetsad. Den största majoriteten män fantiserar inte om tjejen, att ha sex med henne eller sätter inte ihop bilden och ljudet i något form av annat kontext, vilket vi kvinnor gör. Många pratar om att porr är objektifierande av kvinnor och självklart är det ju det men uppenbarligen är det också hela poängen. Tanken med porr är inte att bidra med särskilt mycket tankeverksamhet eller eftertanke - det är visuell stimuli där människorna i filmen objektifieras för att du som tittare inte ska behöva sätta in dem i något särskilt kontext utan objekten blir helt enkelt anonyma och inget mer än bara bilder. Dessa bilder visar människor som njuter av sex. Vi kan nog alla förstå varför eller på vilket sätt det är sexigt. Hoppas ni hänger med mig.

    Poängen med mitt långa inlägg är att när min kille svarade att "han tänder på tjejen" så tolkade jag det som att han tänder på henne - vill ha henne - vill ta på hennes kropp - att hon är med i hans fantasi och inte jag. Men faktum är att det inte är någon fantasi bakom. Det är bara en bild och som min kille beskrev för mig "det föregår noll hjärnverksamhet i dessa lägen"- det är bara visuell stimuli som hjälper honom att få orgasm när vi inte är tillsammans och "busar".

    Det här kanske är en total självklarhet för andra men det var det INTE för mig. Min kille fick också reda på hur jag ser på porr och vad jag tänder på (utanför det vi gör tillsammans och honom uppenbarligen) men han blev riktigt förvånad när jag svarade att "nej jag tänder faktiskt inte på Chris Hemsworth och hans muskler". Visst han är snygg och het men jag TÄNDER inte på honom. Tydligen fungerar killar annorlunda.

    Jag är verkligen inte för att dela upp könen så att man säger "så fungerar killar och så fungerar tjejer" men eftersom att den största skillnaden mellan könen är just det faktum att vi har olika kön så är det ju inte så konstigt om vår sexualitet fungerar olika... Tack för att jag fick skriva av mig.

  • Anonym (-_-)

    Jag och min kille har letat och letat men inte lyckats hitta studien jag nämnder ovan igen. Däremot så vet vi att det finns en länk någonstans bland alla brev och svar i den bifogade länken. Det är en riktigt bra sex och samlevnads blog som jag kan rekomendera alla att läsa. Det finns humor, lite jävlar anamma och en ärlighet som är uppfriskande.

    www.avclub.com/search

    Om "porr-prats-incidenten" i veckan så har jag börjat lägga det bakom mig. Jag kan ibland uppleva det som jobbigt eftersom att jag inte känner mig lika speciell, som att det finns fler kvinnor lurandes i periferin.

    Men hela anledningen att både han och jag tittar på porr är ju för att underlätta en orgasm. Vi tittar på det av samma anledning för att uppnå samma mål och även om vi kanske reagerar olika på det vi ser så är det ju trots allt samma sak. Jag själv känner att det är något jag får komma över. Problemet är inte hans utan mitt och jag skulle aldrig vilja be honom avstå från porr, lika lite som jag själv vill avstå från det.

    Med det sagt så ska det tilläggas att min fästman är extremt duktig på att bekräfta mig. Vi har ett fantastiskt sexliv och han är så oerhört osjälvisk i sängen! Han "jobbar" gärna för att ge mig 6 orgasmer på en kväll, jag tvivlar inte på att han är kär i mig, på att han älskar mig och att jag är kvinnan i hans liv. Hade det varit så att han inte var lika duktig på att bekräfta mig hade jag förmodligen varit känsligare för det faktum att han tittar på porr och tänder på andra kvinnor...

Svar på tråden Han kollar på porr, hur ska jag tänka kring det?