Inlägg från: ellendellen90 |Visa alla inlägg
  • ellendellen90

    Hur mycket umgås ni med era familjer?

    Våra föräldrar har träffats i samband med att de hjälpte oss att flytta. Nu planerar vi en inflyttnings/förlovningsfest så att alla ska kunna umgås lite bättre. 

    Min mamma gick bort i cancer 2010. Min pappa bor just nu ett par mil bort men bygger ett hus i Dalsland dit han sen planerar att flytta. Det kan jag tycka är lite tråkigt pågrund av avståndet och det ensliga läget. Men han verkar ju trivas där så ja.. det blir säkert bra. Min farmor och min faster som jag är ganska nära bor i stan eller 2 mil utanför. Svärföräldrarna, fästmanens farmor (94) och en syster bor också i stan. Vi har alltså både ganska mycket av våra familjer väldigt nära. 

    Men det är svårt att få alla att umgås. Båda hans systrar är betydligt äldre än honom och båda har barn som är från 15 till nyfödda. Vi har inga barn. Det verkar finnas mycket praktiska svårigheter för att folk ska komma och hälsa på oss. Det klagas på allt från bristen på hiss i huset till andra släkningar. 

    Just nu är t.ex min fästman sur på sin farmor som trots sin höga ålder är vid förhållandevis god hälsa för att hon inte vill komma. Till den saken hör väl att han hjälpt henne väldigt mycket och hade det inte varit för honom hade hon bott på något hem för länge sedan. Men hon vill inte komma och vägrar ge någon förklaring på varför. 

    Jag tänker inte lobba för att folk ska umgås eller tycka om varandra. Visst vore det kul om våra föräldrar kunde tycka det var kul att umgås. Men jag ser det som ett litet problem. 

Svar på tråden Hur mycket umgås ni med era familjer?