Inlägg från: Susann77 |Visa alla inlägg
  • Susann77

    Någon som gifter sig i Österbotten, Finland 2014?

    Hejsan!

    Hittade hit av en slump! Vi ska också gifta oss i sommar. 5.7 blir det bröllop i Solf kyrka, och sen fest i Vasa! Har hittills fixat klänning, skor, kyrka, festplats, fotograf, catering och musik, så själv tycker jag att det är ganska under kontroll. Får lite panik och ångest av alla bröllopsbloggar där de fixar och trixar och allt ska vara så perfekt! Är total ohändig, så att själva fixa en massa grejer till bröllopsfesten låter superjobbigt och tungt!
    Hur mycket tänkte ni andra satsa på dekoration av festplats? Räcker det inte med dukar, lite blommor och servetter och så..

  • Susann77

    Jag har faktiskt tänkt att pyssal inbjudningskorten själva, men får se hur det blir. :) Jag köpte brudklänningen på nätet, så har inte så bra erfarenhet av det eftersom jag i efterhand fick en faktura på nästan 100 euro på moms (ja, jag vet jag borde ha kollat upp det, men ärligt talat så trodde jag firman jag beställde från var svensk, inte kinesisk! ;)

    Varifrån Österbotten är ni? Var ska ni ha era bröllopsfester? Vad tänkte ni fixa för dekorationer? Har en hel massa saker jag funderar på! T.ex. hur tusan ska man veta hur mycket vin/öl/cider/sprit man ska skaffa? Man vill ju inte att drickat ska ta slut, men inte heller att det ska bli värsta fylleslaget! 

  • Susann77

    Hej! Kul med så många svar!

    Vi tänkte åka till Estland på minisemester före bröllopet, så vi ska handla spriten där. Vi bestämde att det blir bäst så, i och med att vi har tre små barn (äldsta är fyra och yngsta ett), så lär det inte bli nån bröllopsresa. Istället ska jag passa på att gå på behandlingar, fixa naglar och så före bröllopet - och förhoppningsvis få sova lite! :)

    Klänningen jag köpte var inte så dyr, jag måttbeställde den, så själva klänningen blev ca 200 euro. Tullen var inte heller så dyr, ca 30 euro, men momsen var över 60,- och det var lite av en chock! Okej, 300 för en brudklänning är ju inte hela världen (den är förresten alldeles underbar och sitter perfekt!), men hade ju inte räknat med så hög räkning i efterhand. Dessutom hittade jag superfina skor för bara 25,- från Brandos, så min outfit är klar!

    Vi ska vår fest på en paviljong här i Vasa där verkligen inget ingår.. Eller, jo, dansgolv, tror jag om jag inte minns fel. ;) Men, dukar, bestick, tallrikar och glas får vi hyra från cateringen iaf. Vårt bröllop ska gå i vitt, grönt och lila, så tänkte försöka hitta gröna löpare (eller tapeter läste jag nånstans man kunde ha?), och dekorera med vita och lila blommor och så grönt då förståss i växtform. Ballonger har jag också tänkt på, men då vi ska städa själva kanske det löns att försöka hålla det så simpelt som möjligt. :)

    Var beställde du din klänning Kakbakaren?

    Förresten, ni andra från trakten, var ska ni beställa bröllopstårtan och blommorna? Några bra tips? 

  • Susann77

    Jag beställde också min klänning från JJs House, och var som sagt supernöjd med den! 

    Kantorn från Solf församling ringde just, så nu fick jag lite "bröllopspirr" i magen igen! ..Skönt med sånt en stund, hemma väntar en unge med vattkoppor, så helgen lär inte bli så festlig! Ja men, han verkade iaf väldigt samarbetsvillig! Jag hade skrivit och frågat om han kunde tänka sig att spela en viss sång som ingångsmarsch tillsammans med vår en kompis, och det gick hur bra som helst! Det kommer att bli så toppen!!

    Jag har funderat lite (okej då, ganska mycket!) på blommorna, och skulle så himla gärna vilja ha liljekonvaljer, men vet inte hur mycket såna de finns mer i juli. Tänkte fara in och prata med henne i blombutiken i Solf, för hon verkar ju supertrevlig så där annars! Kanske hon har lite tips att komma med!

    Vet nån hur det är med att "skräpa ner" i kyrkan? Jag skulle nämligen vilja att brudnäbbarna gick före oss in i kyrkan och kastade blomblad. Har för mig att det skulle se så himla sött ut med små tjejer hållande i små korgar med blomblad. :) Måste kanske fråga då vi har kontakt med kyrkan.. :)

    Har du fått din klänning ännu Kakbakaren? Är du nöjd? 

  • Susann77

    Hejsan!

    Igår fick jag äntligen skickat iväg våra inbjudningar! Blev lite panik där, eftersom jag skulle göra dem själv, och "botten" jag använde var köpt från Tiimari. Naturligtvis hade jag köpt för få, och nu finns ju inte Tiimari mer, så vi fick börja panik-söka liknande på andra ställen! Exakt samma hittade vi inte, men, tillräckligt likt iaf! :) Jag tyckte iaf inbjudningarna blev fina. Enkla, men vackra, precis som jag vill att vårt bröllop ska bli!

    Fick också bokat den präst vi ville ha, fast hon är präst i en annan församling än den där vi ska gifta oss, det blev jag superglad över! Och musiken i kyrkan är bestämd, och den är jag också jättenöjd över.. Däremot har jag börjat fundera på om man borde ha någon att sjunga nåt i kyrkan. Ska ni andra ha det? Vi har en kompis som ska uppträda med fiol, så jag hade tänkt att det räcker, men nu börjar jag bli tveksam! 

  • Susann77

    Jag tror inte heller man kan göra det på nätet, utan åt oss sa de att vi skulle komma in till pastorskansliet tillsammans, senast några veckor före bröllopet.

    Jag måste erkänna att jag börjar få lite pirr i magen redan! Shit, och då är det ändå två månader till nästan!

    Igår frågade min mamma mig om nattmaten - och jag bara öööh.. Ska det vara sånt också! Så, då fick jag en ny grej att stressa över haha! Har ni funderat på det? Det måste ju bli nåt enkelt, i och med att det inte finns alls några tallrikar eller bestick på feststället, och catering-firman tar väl med sig sina då de är klara.. Kan jag tänka mig iaf? Vet nån hur det är? Vi tänkte inte hyra in nån skild serveringspersonal, utan räknar nog med att var och en kan hjälpa till lite iaf. Därför vill jag inte heller att nån ska behöva fixa en massa före ev. nattmat, utan det ska nog bara vara att plocka fram. Helst ätas med händerna dessutom! :)

    har också haft dejt med tårtmakerskan, så det blir tårta med red-velvet botten, vit-choklad och hallonmousse. Låter gott iaf! :)

    Vi hade ju tänkt åka till Tallinn och handla drickat i juni, men så kom vi på att vi inte hinner! Vi är tvungna att göra det nu i maj, och inte blir det nån romantisk tripp heller som jag drömt om, utan en stressig tur fram och tillbaka bara. Suck! Men, drickat är ju billigt iaf! Haha!

    Hur går det med förberedelserna för er andra? Hurudana buketter ska ni ha t.ex.? Jag velar så fram och tillbaka! Det finns helt enkelt för många fina blommor att välja på!

Svar på tråden Någon som gifter sig i Österbotten, Finland 2014?