• Niini

    Någon som gifter sig i Österbotten, Finland 2014?

    MarinaE skrev 2014-02-06 17:20:00 följande:
    Är det nån av er som själva skall sköta dukningen? Var har ni tänkt få tag på dukar? Det skall ju vara en hel del!
    Jag vet att cirkas i Solf har iaf förr hyrt ut dukar :) OM ni tar mat från nåt ställe så kan det hända att dom också kan bistå med dukar (vet att Bacchus/Svenska klubben har så).
  • Niini
    Kakbakaren skrev 2014-03-01 18:24:18 följande:
    Här finns ännu en till Österbottning som gifter sig i sommar (26 juli)  Glad Vi tänkte ha ca 50-60 gäster och skicka ut inbjudningarna i april, så 3 månader på förhand.

    Är det någon här som vet om någon bra florist i Vasatrakten?
    Blomsteraffären i Solf centrum!
    Wasa florist, men se till att de lägger en kon eller oasis innanför sidenbandet! De hade de inte gjort på min och sa inget åt maken heller att buketten måste få vatten emellanåt så innan fotograferingen var över och vigsel skulle börja så hade murgrönan börjat sloka lite. Märkte det dock och kunde förhindra total torka. Buketten var i övrig superfin och exakt som jag ville ha den! :)
    Har även nyligen köpt en snittbukett från henne i HS center (mittemot Glitter), supertrevlig och hjälpsam tjej! Hon kan säkert också göra riktigt fin brudbukett kan jag tänka mig :)
  • Niini
    Pia88 skrev 2014-03-18 14:29:08 följande:

    sprit delen har vi oxå funderat på.. blir nog enklast att äka till Alko och fråga tror ja. Men räkna med 2 vinglas/knopp.  Sen med öl, cider etc så beror det på hur törstigt schack ni är ;)
    Har för mig att man får lämn tibaks odrucket ti Alko bakit om man dealar om e då man köper :)
  • Niini
    Susann77 skrev 2014-03-19 07:49:30 följande:

    Förresten, ni andra från trakten, var ska ni beställa bröllopstårtan och blommorna? Några bra tips? 


    Som jag redan tipsade Kakbakaren om så Blomsteraffären i Solf centrum,
    Wasa florist och Malins blommor :)
    Vi hade en smörgåstårta från Finess i Smedsby nyligen som var gudomligt god! Kanske deras bröllopstårtor är lika bra? Vi tog vår från Calles Bröd i Malax, jättenöjda blev vi :) Chokladkaksbotten, choklad- och hallonmousse inuti *nom nom*
  • Niini
    Kakbakaren skrev 2014-03-19 09:37:25 följande:
    Malins blommor var jag faktiskt in till och kollade vad hon hade att erbjuda, antingen förstod hon inte att jag bara ville ha en liten bukett eller sedan så är hennes helt enkelt mycket dyrare. Jag fick allt från Fants blommor (brudbukett, 2 tärnbuketter och corsage) för ungefär samma pris som jag skulle ha fått endast brudbuketten för från Malins. Därmed inte sagt att hon inte skulle vara bra, det tror jag säkert att hon är och jättetrevlig var hon också :) Vi har dock en ganska liten budget för blommorna och det är inget vi sätter så högt upp på prioriteringslistan. 
    Aha, kan nog va att hon e lite dyrare. Har bara köpt "vanliga buketter" därifrån så gick bara på det + den toppenservice jag fått :)

    Hon i Solf är annars billig då man plockar ihop en vanlig bukett :)
  • Niini

    Vårt gick på 270? - brudbukett, corsage till maken, "kastbukett", corsage till pappa, bröder x2, mamma x2 samt min mommo. Corsagen innehöll en rosa ros. Makens corsage var en färgad kalla + grönt och min brudbukett innehöll färgad kalla, murgröna, rosor, grönt och två nejlikor.

    Försökte hitta en vettig bild på corsage och brudbukett, inte det lättaste ;)

  • Niini

    Tack :)

    När vi bokade var det nog ocksdå väldigt varierande, kyrkan skulle återkomma då de fått almanackan för 2011 (sommaren -10 var det) och på Söderfjärden skrev han en lapp som han la i -10-års kalender. Så jo, tror inte vi behöver va lika stressade med allt som i grannlandet ;) Klänning däremot ska man nog vara i god tid med ifall det blir strul på vägen, både kina och hemma :)

Svar på tråden Någon som gifter sig i Österbotten, Finland 2014?