• Äldre 2 Feb 13:59
    7643 visningar
    27 svar
    27
    7643

    Feedback tack!

    Hur många gäster räknar ni med? Jag tycker 2000kr låter lite för mat och dryck men det beror ju på antal gäster.

  • Äldre 2 Feb 14:29
    #6

    Med ett Te-bröllop kommer det ju inte heller kännas som att det "saknas" alkohol. Som kanske folk kanske skulle tycka annars, men det beror ju helt på er familj/vänkrets. Ni kan ju även be om en kuvertavgift om ni vill kunna ha lite "finare" mat.

    Man kan ju pynta med blommor gjorda av silkepapper, man kan söka på  "diy pompoms". Det ska vi göra, hänga dem i taket på vår lokal. I Göteborg kan man köpa 25 ark silkepapper för 20 kr på In-Ex, vilket är jättebilligt jämfört med tex Panduro som tar 25 kr för 5 ark.

  • Äldre 3 Feb 16:41
    #23

    En kostym är ju ändå en investering som kan användas betydligt fler gånger än brudklänningen. Jag tycker att 2000 kr inte alls är orimligt och det är ju snarare värt att investera i lite bättre kvalitet än just Dressman (som jag personligen tycker väldigt illa om). Om kostymen köps i svart eller mörkblått kan den ju även användas på kommande festligheter så som dop , nyår eller liknande och även till begravningar. 

  • Äldre 3 Feb 16:42
    #24

    Vi får ju inte heller bli så mycket Bridezilla att vi missar att det är en lika stor dag för våra blivande som säkert också vill känna att just de är finast på "kalaset".

  • Äldre 3 Feb 16:58
    #26
    Nyfiken gul , nu fru skrev 2014-02-03 16:48:07 följande:
    Att leta udda kavaj och byxa (som ändå kan höra ihop)  kan också vara en bra grej ur ekonomisk synpunkt då det oftast är lite billigare än att köpa en hel kostym. 

    Gillar man inte Dressmann så gör man itne , det vet jag inte vad Ts har för åsikter om. Men man behöver ju inte köpa första bästa kostym för 2000 kr om det är en tajt budget.     
    Det är klart att det kan gå lika bra att köpa lösa delar! Och att man inte ska köpa första bästa. Rea är ju jättebra! Antingen så får man en billigare kostym eller så betalar man samma pris för bättre kvalitét.

    Om brudgummen använder kostym ibland kanske delar av kostymen skulle kunna räknas som övrigt klädkonto, om det handlar om att bröllopet inte ska kosta mer, men att det fortfarande finns "andra" sparade pengar.

    Vi har ett betydligt högre tak på vår budget men försöker ändå att hålla kostnaderna nere. Huvudsaken är väl att man är lika "snål" mot bruden som mot brudgummen.

    Jag tycker att en liten kuvertavgift låter som en bra idé.
Svar på tråden Feedback tack!